Gå videre til innhold
Ford viser muskler i Paris. Med ny S-MAX og C-MAX, nye Mustang med europeiske  spesifikasjoner, SUV-modellen Edge og ny Focus ST.

Pressemelding -

Ford viser muskler i Paris. Med ny S-MAX og C-MAX, nye Mustang med europeiske spesifikasjoner, SUV-modellen Edge og ny Focus ST.

Velkommen til Fords pressekonferanse  torsdag 2. okt. kl. 11.45 på Fords stand i Hall 1, Paris Expo, Porte de Versailles - eller følg den direkte på http://live.fordmedia.eu og http://www.gofurtherlive.com

For mer informasjon, bilder og videoer fra Paris se;  http://paris2014.fordpresskits.com

       # # # # # 

Nye Ford S-MAX – nå også med AWD – får global debut på årets internasjonal bilutstilling i Paris, sammen med et bredt spekter av andre nyheter fra Ford i Europa.

I Paris vil Ford også avduke nye C-MAX og Grand C‑MAX, som er endret både utvendig og innvendig og med forbedret drivstofføkonomi, komfort og kjøreegenskaper. 

Ford Mustang med europeiske spesifikasjoner vil bli vist for første gang i Paris. Denne ikoniske sportsbilen vil for første gang i sin 50-årige historie bli tilgjengelig over hele Europa.

Også Fords nye SUV Edge vil bli vist for første gang på en europeisk bilutstilling. Den store og teknologisk avanserte Edge blir flaggskipet  i Fords voksende program av SUV-modeller når den kommer i salg i Europa neste år.

En annen Paris-nyhet er høyytelsesbilen Ford Focus ST, som for første gang vil være tilgjengelig med både bensin- og dieselmotor.

- Jeg kan ikke huske en mer spennende periode med nye produkter i Europa, sier Stephen Odell, toppsjefen for Ford i Europa, Midtøsten og Afrika.

Ny S-MAX med unik appell

Nye S-MAX får intelligent firehjulsdrift, adaptiv styringsassistanse og en rekke avanserte motorer - som vil sørge for en enestående kjøreopplevelse. Den stilige og sporty S-MAX profilen skiller seg ut i mengden og er skreddersydd for kunder som setter pris på eksklusive løsninger. En lavere taklinje, slanke lykter og muskuløse hjulbuer gir nye S-MAX et mer elegant uttrykk.

Nye S-MAX leveres både som 5- og 7-seter og er skreddersydd for komfort og funksjonalitet.

Det er enklere å justere perfekt temperatur med det modifiserte klimaanlegget. Systemet gir bedre ventilasjon og mindre støy, samt et eget klimaanlegg for passasjerene i baksetene. Ryggstøttene på forsetene kan justeres opp, ned, forover og bakover, og føreren kan skreddersy ønsket kjørestilling med en helt ny elektrisk justeringsfunksjon - og med minnefunksjon på førersetet. Oppvarmet ratt tilbys også for første gang på S-MAX.

S-MAX vil også være den første Ford-modellen med dynamiske LED frontlykter med automatiske fjernlys som gir maksimal lyseffekt uten å distrahere andre trafikanter. Fords teknologi for kollisjonshindring er den første i denne klassen og vil hindre sammenstøt selv i motorveihastigheter.

Nye S-MAX vil også tilby Parkeringsassistent - nå også med Vinkelrett parkering – hvor bilen finner parkeringsplass og rygger bilen automatisk inn på ledig plass ved siden av andre biler, på samme måte som den allerede lanserte Parkeringsassistenten hjelper til med lukeparkeringen. Parkeringsassistanse på sidene av bilen gir lydvarsler og avstandsanvisninger i bilens informasjonsskjerm - om eventuelle hindringer rundt bilen.

Nye C-MAX - mer sporty og bedret drivstoffeffektivitet

Den nye C-MAX-familien markerer Fords tydelige designuttrykk med et mer sporty og elegant eksteriør. C-MAX har fått et slankere karosseri med Fords karakteristiske trapesformede grill, smalere og mer elegante frontlykter og mer rektangulære tåkelys som markerer fronten på både C-MAX og Grand C-MAX. En kompakt baklyktdesign bidrar også til det moderne uttrykket.

Interiøret i nye Ford C-MAX og Grand C-MAX er i tråd med de designendringene som allerede er gjennomført for den nye Focus-modellen. Den mer intuitive utformingen har færre knapper og brytere, mens den nye svarte innredningen og kromdetaljene bidrar til et renere og mer moderne uttrykk og funksjonene er enklere å betjene.

På nye C-MAX tilbys det også automatisk bakluke, Parkeringsassistent nå også med vinkelrett parkering og forbedret Active City Stop, som nå bremser ned ved hastigheter på opptil 50 km/t

Kundene kan fortsatt velge mellom 5-seteren C-MAX og 7-seteren Grand C‑MAX, som har Fords innovative skyvedører og flyttbar 2. seterad - som gir bedre komfort, plass og fleksibilitet.

C-MAX vil for øvrig for første gang være tilgjengelig med en 1.5-liters EcoBoost-motor og 1.5-liters TDCi ECOnetic-motor med et forventet CO2-utslipp på 99 g/km i 5-seters C-MAX.

Ikonisk Ford Mustang til Europa

Ford Mustang som skal selges i Europa vil ha en rekke tilpasninger i forhold til den amerikanske versjonen. Det omfatter blant annet endrede baklys, sidespeil og frontutformingen.

Nye Mustang for Europa vil også ha nytt front- og bakhjulsoppheng Performance Pack-chassis som standard. Fords berømte 5.0-liters V8-motor utvikler 418 HK og 524 Nm dreiemoment, og 2.3-liters EcoBoost-motoren leverer 314 HK og 434 Nm.

Nye Ford Edge vil by på avanserte nye teknologier når den lanseres i Europa - som en del av Fords stadig voksende SUV-program sammen med Kuga og EcoSport.

Edge vil blant annet ha Fords adaptive styringsassistanse for første gang i Europa. Det samme gjelder Aktiv støykansellering. Denne SUV-modellen vil ha to versjoner av Fords 2.0-liters Duratorq TDCi dieselmotor. 180-hesteren leverer 400 Nm dreiemoment og forventes å ha et CO2-utslipp på 149 g/km med 6-trinns manuell girkasse. 210-hesteren utvikler 450 Nm dreiemoment og forventes å ha et CO2-utslipp  på159 g/km med 6-trinns PowerShift automatgirkasse.

En annen Paris-nyhet er høyytelsesbilen Ford Focus ST, som for første gang vil være tilgjengelig med både bensin- og dieselmotor. Nye Focus ST kommer også med nye chassiskontrollteknologier og trimmet hjuloppheng og styring sikrer en enda mer balansert og raffinert Focus ST.

- Med disse fantastiske nye modellene  – i tillegg til nye Focus og nye Mondeo - vil Ford i Norge og Europa kunne tilby det bredeste og mest moderne produktspekteret noen sinne sier Steve Kimber, adm. dir. i Ford Motor Norge, som legger til at han gleder seg til å gi inn i 2015 med alle disse fantastiske modellene.


Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no