Gå videre til innhold
Nye C-MAX og Grand C-MAX - smartere, stiligere og med økt fleksibilitet og mye ny avansert teknologi.

Pressemelding -

Nye C-MAX og Grand C-MAX - smartere, stiligere og med økt fleksibilitet og mye ny avansert teknologi.

Ford mer informasjon og flere bilder se; http://c-max.fordpresskits.com/

·  Stilige nye C-MAX og Grand C-MAX er betydelig forbedret med tanke på drivstoffeffektivitet og CO2-utslipp, avansert teknologi og smarte nye lagringsmuligheter

·  Den nye C-MAX-familien markerer Fords tydelige designuttrykk med et mer sporty og elegant eksteriør og har et intuitivt og stilig utformet interiør

·  Det tilbys automatisk bakluke, Parkeringsassistent med automatisk lukeparkering og nå også vinkelrett parkering som for eksempel i parkeringshus, og forbedret Active City Stop, som nå bremser ned ved hastigheter på opptil 50 km/t

·  Motorsortimentet for Europa omfatter nye 1.5-liters EcoBoost- og 1.5-liters TDCi-motorer og i tillegg leveres C-MAX for første gang med 1.5-liters ECOnetic-dieselmotor.

– Ford Motor Company presenterte i dag nye C-MAX og Grand C-MAX med nytt og elegant eksteriørdesign og stilig utformet interiør med bedre oppbevaringsløsninger, samt økt drivstoffeffektivitet og redusert CO2-utslipp.

Modellene tilbyr ytterligere avansert teknologi, som Fords stemmeaktiverte kommunikasjonssystem SYNC 2.

C-MAX-familien vil for første gang være utstyrt med Fords nye 1.5-liters EcoBoost-bensinmotor og 1.5-liters TDCi  ECOnetic-dieselmotor, som i 5-seteren C-MAX får et forventet CO2-utslipp på 99 g/km.

“C-MAX er kjent for sin kombinasjon av god drivstofføkonomi, intuitiv betjening og en fleksibel og romslig interiørløsning,” sier Stephen Odell, adm. direktør for Ford i Europa, Midtøsten og Afrika. Alle motorene drar nå nytte av CO2-forbedringer uten at det går på bekostning av bilens fantastiske kjøredynamikk.”

“Den nye Ford C-MAX og Grand C-MAX har et komfortnivå som ofte er å finne i større og mer eksklusive kjøretøy – og kommer med blant annet automatisk bakluke, som åpnes/lukkes og gir tilgang til bagasjerommet bare ved en lett sparkebevegelse.”

Ford lanserte C-MAX for første gang i 2003 og har siden den gang solgt over 1,2 millioner i Europa. Tredjegenerasjons C-MAX står nå for over 12% av alle flerbruksbiler solgt i Europa så langt i år.

Fleksibel, komfortabel, sporty og stilig

Kundene kan fortsatt velge mellom 5-seteren C-MAX og 7-seteren Grand C‑MAX, som har Fords innovative skyvedører og flyttbar 2. seterad - som gir bedre komfort, plass og fleksibilitet.

C-MAX-familien kommer med de nye eksteriørfargene Red Rush og en stilig brungrå farge som kalles Caribou. Den dynamiske utformingen gir en mer markert og elegant front, med Fords særpregede, omvendt trapesformede grill. Vindusspylerdysene er skjult under frontruten, tilpasset panserets rene uttrykk. 

Elegante og sterkere frontlys samt mer rektangulære og langstrakte tåkelys markerer fronten på både C-MAX og Grand C-MAX. En kompakt baklyktdesign bidrar til det moderne uttrykket.

Interiøret i nye Ford C-MAX og Grand C-MAX er i tråd med de designendringene som allerede er gjennomført for den nye Focus-modellen. Den mer intuitive utformingen har færre knapper og brytere, mens den nye svarte innredningen og kromdetaljene bidrar til et renere og mer moderne uttrykk. Funksjonene er enklere å betjene, for eksempel styres klimaanlegget med knapper som er lette å gjenkjenne.

Støy og vibrasjoner er redusert gjennom bruk av tykkere sidevinduer og mer absorberende tetninger rundt bakluken og bakspeilet. Motorrommet er fylt med lyddempende materiale for å redusere motorstøy.

“Vi har lovet og levere allergivennlige og intuitive interiørløsninger i alle våre Ford-modeller, og C-MAX er den siste i rekken som nyter godt av våre omfattende endringer,” sier Joel Piaskowski, Fords designsjef i Europa. “Nye C-MAX har gjennomgått sin mest omfattende forvandling noensinne og er nå både mer komfortabel, mer praktisk og gir den beste kjøreopplevelsen innen sitt segment.”

Hindrer eventuelle ulykker

Den nye C-MAX-familien er utstyrt med avansert Ford-teknologi som hjelper føreren med å unngå eller redusere omfanget av ulykker – fra riper og bulker ved parkering til mer alvorlige kollisjoner i høyere fart.

Fords Parkeringsassistent finner passe store parkeringsplasser og kan med et tastetrykk styre kjøretøyet på plass mens føreren håndterer gass og brems. Med to nye ultrasoniske sensorer bak på bilen kan C‑MAX og Grand C-MAX også utføre vinkelrett parkering. Systemet hjelper føreren med å rygge inn på parkeringsplasser mellom andre biler - som for eksempel i parkeringshus.

De ekstra sensorene aktiverer også to andre teknologier som hjelper føreren med å manøvrere ut av parkeringsplasser:

  • Varsel om kryssende trafikk advarer førere som rygger ut av en parkeringsplass, om kjøretøy som snart kan komme til å passere bak dem. Systemet har en radar med rekkevidde på opptil 40 meter og avgir tre varselsignaler hvis det oppdager et kjøretøy som nærmer seg fra en av sidene.
  • Utkjøringsassistanse hjelper førere når de kjører ut av en parallell parkeringsplass. Når føreren har valgt enten venstre eller høyre side, tar systemet seg av styringen, mens føreren håndterer gass og brems.

Ford har også forbedret Active City Stop, som benytter sensorer foran på kjøretøyet til å avdekke stillestående objekter på veien foran bilen, og som klargjør bremsene hvis kjøretøyet nærmer seg et objekt altfor raskt. Hvis føreren fortsatt ikke reagerer, reduserer systemet motorens turtall og bremser for å redusere kollisjonseffekten. Nye C-MAX har det mest avanserte systemet, som nå fungerer ved hastigheter på opptil 50 km/t,- en økning fra tidligere 30 km/t.

Ved bevegelige objekter fungerer Active Braking på tilsvarende måte som Active City Stop, men innenfor en kjørehastighet på mellom 8 km/t og 180 km/t. Den fungerer som en hjelp for føreren ved høye hastigheter, for eksempel på motorveien, ved å avgi varsel og bremse etter behov.

En annen nyhet for C-MAX er Fords adaptive cruisekontroll - som gjør det mulig for føreren å holde en fast avstand til bilen foran, selv når denne bilen kjører saktere enn forhåndsbestemt hastighet. I tilfeller der adaptiv cruisekontroll ikke er aktiv, gir avstandsindikeringssystemet mulighet for å oppgi foretrukket avstand til bilen foran. Hvis føreren kommer nærmere, viser systemet en 3-trinns advarsel i dashborddisplayet – fra grått til gult til rødt.

Kommuniser bedre med SYNC 2

Den nye C-MAX-familien er utstyrt med Fords stemmeaktiverte kommunikasjonssystem SYNC 2, med 8-tommers høyoppløst berøringsskjerm i farger og avansert stemmestyring for betjening av lyd, navigering, klimaanlegg og tilkoblede mobiltelefonfunksjoner.

Navigasjonssystemet støttes av karttjenesteleverandøren HERE og har delt skjerm med detaljerte visninger i gatekryss, oppleste gatenavn, visning av motorveikryss i 3D, visning av landemerker og tilgang til Michelins guidebøker.

“Vi har laget SYNC 2 slik at det er intuitivt og enkelt å bruke, og det veksler mellom berøringsskjermen og talekommandoer. Sjåføren vil kunne styre flere bilsystemer enn noen gang før, samtidig som de holder øynene på veien og hendene på rattet.”

Sprek, drivstoffeffektiv og dynamisk

Nye C-MAX og Grand C-MAX kan skilte med betydelig forbedrede CO2-tall og har for første gang Fords Auto-Start-Stopp-teknologi som standard på EcoBoost-bensinmotorer og 2.0-liters TDCi-dieselmotorer. Den mest forbedrede modellen forventes å gi 20% lavere CO2-utslipp.

Motorsortimentet i den nye C-MAX-familien utvides til også å omfatte Fords nye drivstoffeffektive 1.5-liters EcoBoost-bensinmotor med 150 HK og 182 HK, og blir også å få med Fords nye 1.5-liters TDCi-dieselmotor, som leverer 95 HK eller 120 HK, samt en ny ECOnetic-utgave som i 5-seteren C-MAX får et forventet CO2-utslipp på 99 g/km. C-MAX-familien vil fortsatt tilbys med 100 HK- og 125 HK-utgavene av 1.0-liters EcoBoost-bensinmotoren.

I løpet av de første sju månedene av 2014 var mer enn en fjerdedel av solgte C-MAX-modeller i Europa utstyrt med 1-liters EcoBoost-motor, som i 2014 ble utpekt til årets internasjonale motor for utrolige tredje år på rad.

Den nye 120 HK dieselmotoren på 1.5 liter forventes å redusere CO2-utslippene med opptil 6 % sammenlignet med den 1.6-liters dieselmotoren den erstatter, samtidig som ytelsen økes med 5 HK. Den forbedrede 2.0-liters dieselmotoren forventes å redusere utslippene med opptil 20% og øke ytelsen med over 4%.

“Fords nye 1.5-liters EcoBoost- og TDCi-motorer er viktige tilskudd til et motorsortimentet med betydelig bedre ytelse og drivstoffeffektivitet,” sier Jim Baumbick, Fords globale sjef for biler bygd på C-plattformen. “Disse motorene gjør C-MAX til den første bilen i sitt segment som overholder EURO VI nye utslippsbestemmelser.

Lysere fremtid

Den nye C-MAX-familien leveres med LED-kjørelys, Bi-Xenon HID-hovedlys og Fords adaptive frontlyssystem, som justerer vinkelen på hovedlysene til en av sju innstillinger, avhengig av trafikk- og veiforholdene. Ved svinging i lavere hastigheter retter systemet for eksempel en lysstråle mot veikanten, slik at syklister og fotgjengere blir mer synlige. Systemet vil også være til hjelp for sjåfører som svinger i større hastigheter, ved å rette lyset lenger inn i svingen.

"Med oppgradert understell og innredning samt avansert førerassistanseteknologi gir C-MAX og Grand C-MAX en bedre opplevelse”, sier Baumbick. “Muligheten til å se klarere under utfordrende forhold, til å oppdage potensielle ulykker og ivareta sikkerheten til mindre erfarne førere, gir ekstra trygghet og mindre stress for sjåfører.

5-seteren C-MAX og 7-seteren Grand C-MAX kommer for salg i Europa i 2015


Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no