Gå videre til innhold
Ford presenterer nye S-MAX – nå også med AWD - på den internasjonale bilutstillingen i Paris.

Pressemelding -

Ford presenterer nye S-MAX – nå også med AWD - på den internasjonale bilutstillingen i Paris.

For mer informasjon og bilder se den digitale pressemappen; http://s-max.fordpresskits.com/

---------

Nye Ford S-MAX presenteres for første gang på bilutstillingen i Paris i begynnelsen av oktober. Nye S-MAX bygger videre på dagens populære modell med utstrakt kjøreglede og familievennlig designutforming med rikelig plass for 7.

Kommer nå med AWD

Intelligent firehjulsdrift, adaptiv styringsassistanse og en rekke avanserte motorer vil sørge for en enestående kjøreopplevelse.

Videreutviklet design og komfort

Den stilige og sporty S-MAX profilen skiller seg ut i mengden og er skreddersydd for kunder som setter pris på eksklusive løsninger. En lavere taklinje, slanke lykter og muskuløse hjulbuer gir nye S-MAX et mer elegant uttrykk.

Nye S-MAX leveres både som 5- og 7-seter og er skreddersydd for komfort og funksjonalitet. Easy-Fold setesystem sørger for at hvert sete kan foldes flatt fra en knapp på kontrollpanelet, og sørger også for enkel adkomst til 3. seterad.

Det er enklere å justere perfekt temperatur med det modifiserte klimaanlegget. Systemet gir bedre ventilasjon og mindre støy, samt et eget klimaanlegg for passasjerene i baksetene.

Ryggstøttene på forsetene kan justeres opp, ned, forover og bakover, og føreren kan skreddersy ønsket kjørestilling med en helt ny elektrisk justeringsfunksjon - og med minnefunksjon på førersetet. Oppvarmet ratt tilbys også for første gang på S-MAX.

Ny avansert teknologi for aktiv førerhjelp

Nye S-MAX benytter kamera, radar og ultrasonisk utstyr som ivaretar betryggende kontroll og sikkerhet, inkludert:

·  Antikollisjonssystemet aktiverer bremsene hvis en kollisjon er i ferd med å oppstå – først ved et lydvarsel, og deretter med en advarsel på frontruten. Systemet fungerer i hastigheter fra 8 - 180 km/t.

·  Fords adaptive LED-frontlyssystem justerer hovedlysene i henhold til blant annet farten, veiens standard og utforming.

·  Automatiske fjernlys oppdager bilene foran, både motgående trafikk og i samme retning, og demper lys som kan blende.

De avanserte sensorene på nye S-MAX gjør dessuten parkeringen enklere:

·  I tillegg til automatisk lukeparkering hjelper Parkeringsassistenten nå også til med Vinkelrett parkering – hvor bilen finner parkeringsplass og rygger bilen automatisk inn på ledig plass ved siden av andre biler, på samme måte som Parkeringsassistenten hjelper til med lukeparkeringen.

·  Parkeringsassistanse på sidene av bilen gir lydvarsler og avstandsanvisninger i bilens informasjonsskjerm - om eventuelle hindringer rundt bilen.

·  Utkjøringsassistanse hjelper føreren ut av en parkeringsluke hvor systemet betjener rattet mens føreren betjener gass og brems.

·  Systemet varsler også føreren om kryssende trafikk som nærmer seg ved rygging ut fra en parkeringsplass.

Ytterligere førerassistanseteknologier på nye S-MAX inkluderer Adaptiv fartsholder med forhåndsinnstilt avstand til bilen foran, Blindsoneinformasjonssystem, Trafikkskiltgjenkjenning, Filtskiftevarsler, Filskifteholder og Føreroppmerksomhetsvarsling.

Avansert chassisteknologi

Nye S-MAX presenterer Fords nye adaptive styringsassistanse som gjør kjøring på svingete veier til en ren fornøyelse. Systemet optimaliserer styrerespons og endrer kontinuerlig forholdet mellom styringen og hjulene etter hastigheten. I lavere hastigheter, ved manøvrering ut av parkeringsplasser og kjøring i trange områder, sørger dette nye systemet for at bilen er enklere å snu og manøvrere. I høyere hastigheter vil S-MAX reagere smidigere og mer presist på førerens kommandoer.

Fords nye integrerte bakhjulsoppheng ivaretar klasseledende kjøredynamikk ved hjelp av lettere aluminiumskomponenter som i betydelig grad forbedrer smidigheten og kjøregleden. Ytterligere teknologi som forbedrer kjøreopplevelsen inkluderer Fords Intelligente firehjulsdrift-system med suverent veigrep og tilbys nå for første gang på S-MAX

Lave utslipp og høye ytelser

Nye S-MAX tilbys med nye drivstoffeffektive diesel og EcoBoost-bensinmotorer. CO2-utslippene fra dieselmotorene er optimalisert ved hjelp av smart regenerativ lading og auto start/stop, og det forventes et redusert CO2-utslipp på 7%.

Nå med kommunikasjonssystemet SYNC 2

En 8-tommers høyoppløst berøringsskjerm i senterkonsollen inkluderer Ford SYNC 2 med stemmeaktivert betjening av telefon, underholdning, klimaanlegg og navigasjonssystem.

SYNC 2 inkluderer også nødhjelpsassistanse som ringer opp den lokale nødhjelpstjenesten etter et uhell og melder at ulykke har skjedd og hvor bilen befinner seg.

S-MAX vil for første gang tilbys med automatisk baklukeåpner – noe mer enn halvparten av Ford Kuga-kundene bestilte i fjor.

Dagens S-MAX har blitt en svært populær bil i Norge, og vi forventer at nye S-MAX med firehjulsdrift vil forsterke denne populariteten ytterligere sier Geir Haugaard, Markedsdirektør i Ford Motor Norge. Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Nå lanseres prisene på Nye Ford Focus – enda mer bil for pengene.

Nå lanseres prisene på Nye Ford Focus – enda mer bil for pengene.

Prisene for nye Ford Focus vil starte fra kr 235.000 – noe som er kr 6000,- lavere enn dagens Focus. På nye Focus lanseres også nå en ny toppmodell, Titanium X. Titanium X ligger kr 15.000,- over i pris sammenlignet med dagens toppmodell Titanium. Til gjengjeld er 17" aluminiumsfelger, adaptive Bi-Xenonlys, LED- lys og delskinn med 6-veis elektrisk justering av førersetet standard på Titanium X.

Nye Ford Mondeo blir først med Fords fotgjengeroppdagelse og et bredt spekter av smarte teknologier

Nye Ford Mondeo blir først med Fords fotgjengeroppdagelse og et bredt spekter av smarte teknologier

Ford opplyste i dag at nye Ford Mondeo vil bli det første globale produktet med ny teknologi for fotgjengeroppdagelse. Sikkerhetsteknologien kan bidra til å redusere alvorlighetsgraden ved– eller forhindre – fotgjengerpåkjørsler. Fords nye antikollisjonsassistent med fotgjengeroppdagelse kan oppdage personer i veibanen og kobler automatisk inn bremsene dersom sjåføren ikke reagerer på advarslene.

Nye Ford Mondeo med avanserte nye motorer – og nå også med den prisbelønte 1.0-liters EcoBoost-motoren

Nye Ford Mondeo med avanserte nye motorer – og nå også med den prisbelønte 1.0-liters EcoBoost-motoren

Når neste generasjon Ford Mondeo lanseres byr den på et bredt spekter av avanserte løsninger og en rekke tekniske nyheter. Blant dem er en kraftig 2.0-liters TDCi-dieselmotor med doble turboer som gir 210 HK og 450 Nm dreiemoment – med betydelig redusert CO2-utslipp. Dobbel sekvensiell turbomating leverer de ytelsene som dagens kunder krever, og sørger for at turboforsinkelse hører historien til.

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no