Gå videre til innhold
Enda mer utstyr – og ned i pris: Ford C-MAX rustes opp for 2013

Pressemelding -

Enda mer utstyr – og ned i pris: Ford C-MAX rustes opp for 2013

Ved overgangen til årsmodell 2013 har Ford oppgradert C-MAX-serien. Hovedvekten er lagt på sikkerhet og førerassistanse. Samtidig opplyser importøren at veiledende utsalgspris er redusert med 11.000 kroner.

Blant viktige 2013-nyheter er tilgjengeligheten av den 3-sylindrede 1-liters EcoBoost bensinmotoren på 125 HK, som tidligere i år ble kåret til årets internasjonale motor. Ifølge beregninger vil motoren i Ford C-MAX gi et forbruk på 0,51 l/mil og 117 g/km CO2, mens Grand C-MAX forventes å bruke 0,52 l/mil med et utslipp på 119 g/km CO2.

Motoren har slått svært godt an i Europa både blant kunder og motorjournalister, og er også tilgjengelig i Focus og B-MAX, og vil også komme i nye Fiesta som snart ankommer Norge. Ford regner med at over halvparten av deres biler produsert i Europa vil ha en EcoBoost-motor innen 2015.

I tillegg til 1-liters EcoBoost består motorprogrammet i C-MAX-serien av en 1,6 l EcoBoost motor og 5 dieselmotorer fra 95 HK til 163 HK.

En annen viktig nyhet er standardisering av Ford SYNC, som både er et system for stemmestyring av funksjoner som ofte brukes, samt Nødhjelpassistanse. Sistnevnte vil automatisk ringe opp redningstjenesten på  112 dersom bilen utsettes for en ulykke, og  lese opp en melding om hvor ulykken har skjedd på det språket som snakkes i landet der bilen befinner seg. Ford Nødhjelpsassistanse er allerede operativ i over 30 europeiske land.

For første gang vil også C-MAX-kundene kunne bestille Active City Stop, som bidrar til å hindre eller redusere virkningen av sammenstøt i lave hastigheter som er typiske ved by- eller køkjøring.

Ford har for øvrig satt sammen en egen førerassistansepakke for C-MAX-serien, som består av Active City Stop, filskiftevarsling, blindsoneinformasjon, automatisk fjernlys, føreroppmerksomhetsovervåking og trafikkskiltgjenkjenning.

C-MAX kan også leveres med en parkeringsassistent som selv styrer bilen inn i parkeringslommer som er mindre enn en meter lenger enn bilen, elektrisk betjent bakluke, panoramatak og  230 W strømkontakt, som  muliggjør rask lading av mobiltelefoner og annet batteridrevet utstyr.

Ford har solgt over 224.000 C-MAX og Grand C-MAX i Europa siden den siste modellen ble lansert i 2010. I 2012 har de to modellene tatt den største andelen av markedet for kompakte flerbruksbiler i Europa.

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no