Gå videre til innhold
Enklere og mer oversiktlige valg og riktigere priser: Ford introduserer ny pris- og produktstrategi

Pressemelding -

Enklere og mer oversiktlige valg og riktigere priser: Ford introduserer ny pris- og produktstrategi

Ford lanserer nå en helt ny pris- og produktstrategi på det norske markedet under betegnelsen «Ford Easy Price». I praksis betyr det enklere valg for kunden gjennom et forenklet produktprogram, en langt mer transparent prisstruktur, og enklere og mer enhetlige prissprang mellom utstyrsvarianter, karosserier og motorer.

- I hovedsak har vi tilpasset vårt produktprogram til det vi vet om norske Ford-kunders kjøpspreferanser, sier adm. direktør Steve Kimber i Ford Motor Norge. - Resultatet av dette – kombinert med den nye prisstrukturen – er at kundene enklere vil kunne finne den kombinasjonen av produkt og pris som tilfredsstiller deres behov.

Over tid har vi utviklet et svært omfattende produktsortiment som vi vet ikke har bidratt til enkle valg for kundene. Dette har vi nå kraftig forenklet, slik at det vil være langt enklere og mer intuitivt for kundene å «navigere» i valgmulighetene og prisforskjellene mellom dem.

En annen fordel av et enklere og mer oversiktlig produktprogram er at det vil være større mulighet for at den bilen kunden ønsker seg allerede finnes i landet slik at en lang ventetid for å få en bil produsert til kundens spesifikasjoner kan kortes ned til dager.

Det norske bilmarkedet har i de senere år utviklet seg i retning av stadig større rabatter, noe som har tatt fokus bort fra viktigheten av å selge riktig produkt til riktig pris. Samtidig har dette gjort det vanskeligere for sluttkundene å orientere seg, da man opplever ulike priser i annonser, på Internett, i prislister etc. Med Ford Easy Price vil bonuser og rabatter gitt tidligere i stedet benyttes til å senke veiledende priser.

En gruppe som også vil ha fordeler av dette er firmabilkjøperne, siden grunnlaget for firmabilbeskatningen er listeprisen.

Ford Focus kan stå som et eksempel på hvordan den nye pris- og produktstrategien virker. 

En 5-dørs Trend med 1.0-liters EcoBoost-motor med 100 HK hadde før omleggingen en listepris på  kr. 234.100. Ny listepris fra 1. mai er kr. 223.000. Dersom kunden ønsker å gå til utstyrsnivået Sport samt 125 HK er pristillegget kr. 10.000 kroner. Et stasjonsvognkarosseri øker prisen med kr. 10.000 og utstyrsnivået Titanium ytterligere kr. 10.000 kroner, slik at prisen på en 1.0-liter Ecoboost med 125 HK, utstyrsnivå Titanium  og stasjonsvogn vil ha en listepris fra 1. mai på kr. 253.000 mot tidligere 268.100. Vi har også gjort prisstegene fra en modell til den neste enkelt å forholde seg til. Hvis man for eksempel ønsker å gå fra Focus til C-MAX, sammenlignbare modeller, er pristillegget kr. 10.000.

- Tilsvarende prising er også gjennomført for Galaxy, S-MAX, Mondeo C-MAX og B-MAX. I en tøff konkurransesituasjon tror vi det er avgjørende for å øke vår markedsposisjon at vi legger til rette for en enklere og mer logisk pris- og produktstrategi - og ikke minst kortere leveransetider, som vil bli resultatet at vår omlegging fastslår Kimber.


Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no