Gå videre til innhold
Ford starter produksjonen av nye Kuga. Større SUV med mer avansert teknologi, bedre drivstofføkonomi og fremragende kjøreegenskaper.

Pressemelding -

Ford starter produksjonen av nye Kuga. Større SUV med mer avansert teknologi, bedre drivstofføkonomi og fremragende kjøreegenskaper.

Ford startet i dag produksjonen av nye Ford Kuga ved sin fabrikk i Valencia, som vil i løpet av 1. kvartal neste år være å finne hos norske Ford-forhandlere. 

Nye Kuga kommer med en rekke teknologier som den er først med i sin klasse, som selvåpnende bakluke, fremragende kjøreegenskaper med Fords nye globale intelligente firehjulsdrift og forbedret dynamisk kurvekontroll. Kuga blir også først med den nye bensindrevne Ford EcoBoost-motoren på det europeiske SUV-markedet.

Ford har solgt over 300.000 Kugaer siden lanseringen av den første generasjonen i 2008, som ble starten på Fords omfattende SUV-program i Europa. Nye Kuga vil bli etterfulgt av den moderne og innovative Ford EcoSport, Fords inngangsbillett til markedet for mindre SUV-modeller, og Egde, en større og mer premium crossover som allerede har blitt stor suksess i blant annet Nord-Amerika.

- Den første Kuga-generasjonen var en bil kundene virkelig falt for. Den nye generasjonen er større, har enda mer avansert teknologi, bedre drivstofføkonomi og morsommere å kjøre, sier Geir Haugaard, markedsdirektør hos Ford Motor Norge. - Ford har på verdensbasis mye ekspertise i SUV-segmentet og det har vi til hensikt å utnytte fullt ut i Europa, med nye Kuga som først ut sier Haugaard. 

Ford vil utnytte sin historiske ledelse innen SUV-markedene i Nord-Amerika og andre deler av verden for raskt å utvide sitt SUV-program i Europa, og forventer å selge over en million SUV’er i de kommende seks årene. Innen 2016 vil 10% av alle bilene Ford skal selge i Europa være i SUV-segmentet.

Nye Kuga tilbyr en 1,6-liters EcoBoost bensinmotor med 180 HK og en 2,0-liters Duratorq TDCi dieselmotor med 140 HK, som begge har et CO2-utslipp på under 180 g/km.

Tilgjengelig blir også en rekke førerassistanseteknologier inklusive Parkeringsassistent for  lukeparkering og blindsoneinformasjonssystem, der et varsellys viser om det ligger en bil i sjåførens blindsone.

SYNC - Fords avanserte kommunikasjonssystem - vil også være tilgjengelig fra lanseringstidspunktet. Det vil inkludere Ford Nødhjelpassistanse, et system som automatisk ringer nærmeste redningsssentral dersom bilen involveres i en ulykke. Her benyttes Bluetooth-oppkoblet mobiltelefon og bilens GPS for å gi redningssentralen melding om at bilen har vært utsatt for en ulykke og hvor den befinner seg, hvoretter det åpnes opp for kommunikasjon med de som er i bilen.

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no