Gå videre til innhold
Fords fartsbegrenser kan spare penger og prikker

Pressemelding -

Fords fartsbegrenser kan spare penger og prikker

Hestekrefter, presise kjøreegenskaper og avansert teknololgi kan lett vekke entusiasmen i en bilfører, men med et stadig økende antall overvåkingskameraer og fotobokser på europeiske veier, tilbyr Ford  justerbar fartsbegrenser, som lar sjåføren sette en øvre fartsgrense. Dette har blitt en stor favoritt blant europeiske bilkjøpere.

Fords justerbare fartsbegrenser lar sjåføren sette en maksimumshastighet for å redusere faren for fartsbøter og straffeprikker gjennom utilsiktet overskridelse av fartsgrensen. (Klikk her for å se video av teknologien)

Over 220.000 Ford-biler utstyrt med denne teknologien ble solgt i Europa i 2011, som er langt flere enn noe annen førerassistanseteknologi på Fords biler. Totalt 86 % av kundene i Europa bestilte systemet til Mondeo, 85 % til S-MAX og 83 % til Kuga. I Norge derimot har vi solgt 85% på Mondeo, 95% på S-MAX, 89% på Galaxy, 70% på Focus og 58% på C-MAX.

Med ett trykk på en knapp hjelper teknologien deg til å begrense bilens toppfart, sier Dr. Torsten Wey i Ford of Europe. - Bare et øyeblikks uoppmerksomhet er nok til å overskride fartsgrensen, som også er årsaken til at Fords kunder ønsker den roen i sjelen som fartsbegrenseren gir.

Den justerbare fartsbegrenseren lar sjåføren stille inn en fartsgrense på mellom 15 km/t og 170 km/t. Dersom valgt fartsgrense overskrides, reduseres tilførselen av drivstoff til motoren, med tilhørende senking av farten.

Det er anslått at antall kameraer langs europeiske veier har nådd 35.000. I Norge er det i dag ca. 400 fotobokser, men politikerne ønsker at det skal bli flere. I årene 2006 til 2011 ble det krevd inn over 3,6 milliarder kroner som følge av fotoboksenes registreringer av fartsoverskridelser.

Frankrike har 1.895 faste og 933 mobile sikkerhetskameraer, og myndighetene der har sagt at ytterligere 1.000 kameraer vil være på plass innen utgangen av 2012. I Italia er det 5.636 faste sikkerhetskameraer, med stadig nye under montering.

- Justerbar fartsbegrenser er nå tilgjengelig på et flertall av bilene vi produserer, og etterspørselen viser hvor høyt de verdsettes, sier Wey. - Hvis du setter inn den lokale maksimumshastigheten behøver du ikke hele tiden se på speedometeret, legger han til.

Følgende Ford-modeller kan leveres med justerbar fartsbegrenser; Galaxy, S-MAX, Mondeo, Focus, C-MAX og Grand C-MAX.

Slik virker justerbar fartsbegrenser

Sjåføren aktiverer systemet ved å bruke brytere i rattet

  • Fartsgrensen kan senkes eller heves i trinn på 5 km/t
  • Systemet virker ved å begrense tilførselen av drivstoff til motoren når den innstilte fartsgrensen nås
  • Hvis hastigheten øker på grunn av en bratt nedoverbakke vil sjåføren bli varslet av visuelle og lydsignaler
  • Hvis sjåføren må ta en forbikjøring kan den innstilte fartsgrensen overskrides midlertidig ved å trå gasspedalen hardt inn

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Pressekontakt

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no