Gå videre til innhold
Kverneland Bil AS overtar Bay Auto AS

Pressemelding -

Kverneland Bil AS overtar Bay Auto AS

Kverneland Bil og Bilservice Holding har blitt enig om en avtale hvor Kverneland Bil overtar 100% av aksjene i Bay Auto AS.

Bay Auto representerer Ford i Kristiansand, Mandal og Lyngdal – og er en komplett Ford Store og den 5. største Ford-forhandleren i Norge.

Hans Petter Bøgh Hafsø fra Bay Auto sier at det selvsagt er litt vemodig å overlate selskapet til ny eier, men ser at utviklingen i bilbransjen tilsier en konsolidering og at Kverneland Bil som aktør passer godt inn i driftsmåten og kulturen til Bay Auto. Han understreker at de ser positivt på de synergier som ligger i intensjonene til oppkjøpet.

Kverneland Bil representerer Ford i Stavanger/Sandnes, Bryne, Haugesund og Bergen og er dermed en betydelig aktør for Ford også i forkant av dette oppkjøpet. Selskapet er den eldste Ford‐forhandleren eid og drevet av samme familie i Europa, og har en solid plattform for langsiktig drift med fornøyde kunder også på Sørlandet.

Adm. dir. Helge Ellingsen i Kverneland Bil ser frem til utvidelsen av representasjonen for Ford.

‐ Vi ser at utviklingen med nye distribusjonsformer, økt digitalisering og konsolidering i bransjen krever samarbeid og driftsoptimalisering på stadig flere områder, sier Ellingsen. Fords økende produktutvalg med en rekke nye elektriske personbiler og nyttekjøretøy gir store muligheter for oss i en større region. Oppkjøpet passer godt sammen med vår eksisterende Ford‐virksomhet og tilrettelegger for et enda bedre og tettere samarbeid med importøren, fortsetter han.

Styreleder og eier Ådne Kverneland legger til at oppkjøpet styrker det 100‐årige samarbeidet selskapet har hatt med Ford – og passer godt inn i selskapets vekststrategi.

‐ Vi gleder oss til å møte nye gode kunder og ansatte sørpå, og er trygge på at disse etableringene vil bli bra for alle parter, føyer han til.

Administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg, ser oppkjøpet som en naturlig konsolidering i denne delen av landet. Oppkjøpet vil styrke så vel Kverneland organisasjonen som Ford, med en enhetlig distribusjon i aksen fra Bergen via Haugesund, Stavanger, Sandnes, Bryne, Kvinesdal, Lyngdal, Mandal og ned til Kristiansand i sør.

‐ Vi ser dette som et godt felles fundament for implementering av fremtidens distribusjon, med oppkoplede biler, sømløse online / offline kundeopplevelser og en betydelig vekstplan for Ford i Norge, legger han til.

____

Bay Auto er lokalisert i Kristiansand, Mandal og Lyngdal og representerer Ford. Selskapet omsatte i 2021 for 480 millioner og har 55 ansatte.

Kverneland Bil har hovedkontor i Stavanger og representerer i tillegg til Ford – Volvo, Polestar, Mazda, MG, Jaguar, Land Rover, Alfa Romeo, Fiat og Jeep. Selskapet har avdelinger i Bergen, Haugesund, Stavanger / Sandnes, Bryne og Oslo. Selskapet omsatte i 2021 for 2,7 milliard og har 270 ansatte

____

For nærmere informasjon:

Helge Ellingsen, adm.dir, Kverneland Bil AS. Mobil: 48 03 37 84

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company (NYSE: F) er et globalt selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA som forplikter seg til å skape en bedre verden, hvor alle kan forflytte seg som de vil og følge sine drømmer. Selskapets Ford+ plan for vekst og verdiskapning, kombinerer eksisterende ressurser, nye muligheter og en «always-on» relasjon med kundene som vil berike deres opplevelser og øke kundelojaliteten. Ford utvikler, produserer, markedsfører og har service på sine tilkoblede, og i økende grad elektrifiserte, personbiler og nyttekjøretøy: Fords lastebiler, nyttekjøretøy, personbiler og Lincolns luksusbiler. Selskapet har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, tilkoblede tjenester og mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler og finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford har cirka 183.000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, deres produkter og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 35.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 54.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 8 er heleide anlegg og 6 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

All informasjon i denne pressemeldingen er gjeldende for det tidspunktet den er publisert på. Informasjonen kan, i likhet med spesifikasjoner og funksjoner i pressemeldingen, endres over tid, og variere fra marked til marked. Ford Motor Norge forplikter seg ikke til å oppdatere denne type utsagn i den enkelte pressemelding.


Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no