Gå videre til innhold
Nye Edge - Fords meste avanserte SUV klar for Norge og Europa i 2015

Pressemelding -

Nye Edge - Fords meste avanserte SUV klar for Norge og Europa i 2015

Mer informasjon, fler bilder etc. til saken se: http://edge.fordpresskits.com/enhanced.htm 

Video: http://www.at.ford.com/news/multimedia/pages/default.aspx?t=v&n=1481

http://edge.fordpresskits.com/enhanced.htm

------------------------

Ford avduket i dag nye Ford Edge, en høyteknologisk og premium SUV som vil komme i salg i Europa mot slutten av 2015.

Edge er konstruert som en helt ny bil for å fremstå dynamisk og innfri høye forventninger til kvalitet både fra Europa og resten av verden.

Edge vil tilby avanserte teknologier - som den 3. i rekken i Fords SUV-modeller i Europa – som allerede består av Kuga og den nye lille SUV-modellen EcoSport – som er lansert i mange land i Europa, men foreløpig ikke i Norge.

- Vi har utviklet vår One Ford-strategi for å kunne tilby et bredere spekter av produkter til våre kunder i Europa. I år har vi allerede lansert 2-tonns Transit, den lille varebilen Transit Courier og vi ser frem til å lansere ny Mondeo og Focus i løpet av 2. halvår i år, sier Stephen Odell, toppsjefen i Ford Europa.     - Neste år vil vi lansere nye Edge, nye Mustang i Europa og vår Vignale-serie.

Første generasjon av Edge ble lansert i Nord-Amerika i 2007 og bidro til å endre definisjonen av en tradisjonell SUV og samtidig definere og etablere klassen “crossover SUV”. I dag er Edge en toppselger i denne klassen i Nord-Amerika og oppnådde rekordsalg der i 2013.

Edge vil åpne et nytt segment for Ford i Europa, med et kjøretøy som tilbyr kundene en premium, teknologisk avansert og meget romslig SUV og med Fords prisbelønte kjøreglede.

- Nye Edge vil ha mer plass for passasjerer enn større konkurrenter som koster vesentlig mer, lover Odell.

- Utseendet, komforten og sikkerhetsteknologiene i Ford Edge er fullt på høyde med SUV-modellene i den øverste klassen her i Europa, fastslår Steve Kimber, administrerende direktør for den norske Ford-importøren.

Avansert teknologi
Edge vil ha Adaptiv Styring, som gjør den lettere å manøvrere og morsommere å kjøre, og introduserer Aktiv Støykansellering og 180-graders kamera foran i Europa.

Adaptiv Styring endrer kontinuerlig utvekslingen i styringen i henhold til kjøretøyets hastighet, og optimaliserer dermed styringsegenskapene. I lave hastigheter, som ved kjøring inn på en parkeringsplass eller manøvrering på et trangt sted, gjør det nye systemet bilen kvikkere og lettere å styre. I motorveihastighet reagerer Edge mykere og mer presist på rattbevegelsene.

Fords Aktiv Støykansellering bruker tre mikrofoner i kupéen og skaper motvirkende lydbølger gjennom høyttalerne som forbedrer den generelle motorlyden og demper støy i kupéen. Kameraet foran gjør kjøring i vanskelige kryss og parkeringsplasser med begrenset sikt lettere gjennom bruk av 180-graders kamerasystem installert i fronten på kjøretøyet. Edge har også spesielt utformede kanaler på siden av kjøretøyet som skaper en "luftgardin" som forbedrer aerodynamikken i høyere hastigheter.

Ytterligere teknologier som vil finnes på nye Ford Edge er:


Dynamisk design, kvalitet og kjøreegenskaper
Materialer og visuell kvalitet var viktig under utviklingen av Edge. Den har fått et karismatisk eksteriørdesign, med markert kromgrill, smale LED-lys foran og  tredimensjonale, bladformede LED baklykter.

Avansert karosseristruktur og hjuloppheng absorberer ujevnheter i veien og støy uten at det går ut over kjøreegenskapene, og bidrar dermed til en kjøreopplevelse som fullt ut innfrir europeiske SUV-kunders forventninger.

Integral-link uavhengig bakhjulsoppheng sørger for dynamisk og engasjerende kjøring. Høystyrkestål sikrer solid karosseristruktur og dermed mer dynamiske og reaksjonsvillige kjøreegenskaper. Interiørkomforten er også forbedret, blant annet gjennom bruk av akustisk glass og dekk som er valgt spesielt for å dempe veistøy.

I Europa vil Ford tilby Edge med to versjoner av Fords 2,0-liters Duratorq TDCi dieselmotor:

  • En 180 HK-versjon - som har 400 Nm dreiemoment og beregnet 149 g/km CO2 med 6-trinns manuell girkasse.
  • En 210-hesters versjon - som har 450 Nm dreiemoment og et beregnet utslipp på 159 g/km CO2, med 6-trinns PowerShift automat girkasse med girhendler på rattet.


Stimulerer vekst
Nye Ford Edge vil bidra til at Ford kan levere et komplett program av kjøretøy for å møte økt kundeetterspørsel innen denne raskest voksende kjøretøyklassen.

Ifølge Fords data har SUV-markedet i Europa økt til 21%, fra 10% mellom 2008 og 2013. Salget av nye Kuga, som kom i 2012, økte med 38% i de første fem månedene av 2014 sammenlignet med samme periode året før, og Ford har allerede registrert over 16.000 bestillinger av nye EcoSport.

- Vi tilbyr en virkelig teknologisk avansert SUV som både innfrir og overgår forventningene i dette voksende segmentet, og komplementerer nye Kuga og EcoSport slik at vi kan tilby en komplett  SUV-serie. I løpet av de siste årene har vi sett et dramatisk skifte blant kundene over hele verden, fra personbiler til SUV’er. Vi kan med andre ord fastslå at dette er et korrekt tidspunkt for en større og mer premium SUV på toppen av vårt europeiske program, sier  Steve Kimber.


Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no