Gå videre til innhold
Stor interesse for Fords mange elektrifiserte nyheter

Pressemelding -

Stor interesse for Fords mange elektrifiserte nyheter

Norske Ford-forhandlere har allerede merket en stor interesse for de mange elektrifiserte nye familiebilene og nyttekjøretøyene Ford presenterte i starten av forrige uke. Spesielt den nye Mustang-inspirerte elbil-SUVen, som vil få en rekordrekkevidde på opptil 600 kilometer, har fått mye oppmerksomhet.

- Det er helt klart at vi er veldig fornøyde med det vi har fått presentert her. Både hybrid og ladbare hybrider er noe det norske markedet etterspør og ikke minst er vi overbevist om at den nye helelektriske SUV-en med en rekordrekkevidde på 600 km vil bli en suksess. Vi gleder oss til å få bilene til Norge, og har allerede merket stor interesse fra publikum, sier Arild Odden, formann i Ford-forhandlerforening.

I en satsing som markerer en ny milepæl for bilprodusenten, vil Ford tilby et helt nytt utvalg av drivstoffeffektive og kjøreglade biler som er skreddersydd for å møte norske kunders ulike behov. Det betyr at kundene skal finne en elektrifisert Ford enten de skal kjøre til butikken, levere pakker eller ha en sportslig kjøreopplevelse.

Mer enn 70 norske Ford-forhandlere var tilstede på arrangementet «Go Further» i Amsterdam og fikk med seg de mange nye og elektrifiserte modellene.

REKORDREKKEVIDDE: Her presenterer styreformann i Ford Europa, Steven Armstrong, nyheten om at den nye Ford Mustang-inspirerte elektriske SUVen fra Ford, får rekordrekkevidde på over 600 kilometer.

Se flere bilder av nyhetene og få mer informasjon om arrangementet: KLIKK HER

Investerer 100 milliarder kroner i elektrifisering

Fords investering på over 100 milliarder i elektrifisering innebærer lansering av en eller flere elektrifiserte varianter av alle nye og eksisterende modeller – alt fra 48 volt hybrid, hybrid, ladbar hybrid og helelektrisk. Dette i tillegg til svært drivstoffeffektive bensin og dieselmotorer, for å gi kundene det Ford kaller «power of choice».

I 2020 kommer en helelektrisk Mustang-inspirert SUV med en rekordrekkevidde på opptil hele 600 km etter den nye og strenge målemetoden WLTP. En helelektrisk variant av varebilen Ford Transit 2-tonn vil også bli lansert i 2021.


Elektrifiserte modeller for alle behov

- Fra Fiesta til og med Transit skal alle nye modeller få en eller flere elektrifiserte varianter for å ivareta ulike kunders behov. Det skjer store fremskritt innenfor teknologi, bilene våre er nå online og dette er bare starten på utviklingen av et omfattende modellutvalg smarte biler til en smart verden, sier adm. dir. i Ford Motor Norge Per Gunnar Berg.

Luksuriøs Explorer 7-seters ladbar hybrid-SUV og Kuga ladbar hybrid, hybrid og mild hybrid

Den helt nye og mellomstore SUV-favoritten Ford Kuga ble presentert som ladbar hybrid, hybrid og mild hybrid. Den får en elektrisk rekkevidde på over 50 kilometer som ladbar hybrid. Også den nye luksuriøse store 7-seters SUV-en Ford Explorer kommer til Norge som ladbar hybrid. Den nye 8-seters familiebilen Tourneo Custom ble også presentert som ladbar hybrid.

Fiesta og nye Focus som EcoBoost-hybrid

Nylig har Ford også lansert Ford Mondeo hybrid stasjonsvogn som har vekket stor interesse på det norske markedet. Ford avslørte dessuten at både Fiesta og nye Focus kommer som EcoBoost-hybrid. Dette er en avansert mild hybridteknologi som reduserer CO2-utslippet, gir lavere drivstofforbruk og en mer responsiv og morsom kjøreopplevelse.

- For å kunne elektrifisere - må infrastruktur på plass. Ford sammen med flere bilprodusenter har startet IONITY som ruller ut «superchargers» eller lynladere med ladekapasitet på opptil 350 Kw - for å sikre kortest mulig ladetid. Det vil være 18 ladestasjoner i Norge - med opptil 6 ladepunkter per stasjon - og 400 sentralt plassert i hele Europa innen utgangen av 2020 avslutter Per Gunnar Berg.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder med ca. 202.000 ansatte verden over – og har hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, nyttekjøretøy, lastebiler, og Lincoln luksusbiler. Ford Motor Company har en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon om Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 69.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 24 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no