Gå videre til innhold
Verden rundt i en Ford Model T

Pressemelding -

Verden rundt i en Ford Model T

Å kjøre bil verden rundt er ingen enkel oppgave. Å gjøre det med en 100 år gammel T-Ford er en svimlende utfordring – men det var nøyaktig det Dirk og Trudy Regter fra Holland ga seg i kast med.

Regters-paret begynte sin spennende og utfordrende reise sommeren 2012. Den første etappen, fra hjemmet deres i Edam i Holland til Cape Town i Sør-Afrika, var på 22.000 km, som de tilbakela på 180 dager.

I 2013 kjørte de gjennom USA og Canada, en reise på 28.000 km gjennom 22 stater. Også den etappen tok 180 dager. I løpet av 2014 tilbakela de ytterligere 26.000 km på 180 dager - gjennom Sør-Amerika.

Hittil har det dristige paret kjørt nesten 80.000 kilometer og besøkt og støttet forskjellige prosjekter som drives av SOS Barnebyer.

I løpet av 2016 og 2017 planlegger de å fortsette gjennom New Zealand, Australia, Indonesia og India, hvor de skal krysse Himalaya til Kina, gjennom Mongolia og tilbake til Holland.

Her kan du se Dirk beskrive noen av de mange høydepunktene fra deres fantastiske reise:

Bilen som beseiret verden

Å reise verden rundt i en 100 år gammel T-Ford innebærer et betydelig engasjement, men veteranbilen er meget robust og den enkle konstruksjonen gjør den enkel å vedlikeholde og reparere.

Dirk og Trudy Regter – begge pensjonister – har eid sin 1915 Ford Model T siden 1997. Dirk eide tidligere en 1923 T-Ford og en 1928 A-Ford. Hans livslange lidenskap for veteran-Forder har han arvet fra sin far og bestefar.

Ford bygde 15 millioner T-Forder mellom 1908 og 1927. Produksjonen startet i USA, men ble raskt utvidet til å gjelde store deler av verden. I Europa ble modellen satt sammen i Danmark, Tyskland, Irland, Spania og Storbritannia. T-Forden bidro «til å sette verden på hjul» og den enorme populariteten skyldtes at den var rimelig i innkjøp, pålitelig og enkel å vedlikeholde.

- I Afrika måtte vi sveise et ødelagt hjul hos den lokale smeden, forteller Dirk. - Jeg er ganske flink med hendene mine, og med skrutrekker, hammer og en solid rull med industritape, kabelstrips og strammestropper ble mye gjort underveis.

Regters T-Ford drives av en 3.0-liters bensinmotor med de samme spesifikasjonene den hadde da den rullet ut av fabrikken for 100 år siden. "Trimmingen" består av noe større dekk på hjulene med tre-eiker, noe som gjør det mer behagelig på langtur. Et sett dekk varer i ca. 15.000 km på normale veier, men med vesentlig kortere varighet på mye av det grus- og pukkbelagte veinettet i Afrika og Sør-Amerika.

- På grensen mellom Sør-Afrika og Botswana traff vi en gårdbruker som hadde en gammel T-Ford stående på låven. Han ga oss dekkene som sitt bidrag til turen videre, forteller Dirk.

Og reisens høydepunkt?

- Highway 1 fra Los Angeles til San Francisco. Den er utrolig vakker, med sine bratte stigninger og dype kløfter, med fjellene på den ene siden og Stillehavet på den andre. Det tar simpelthen pusten fra deg.

Flere bilder finner du her; https://photos.google.com/share/AF1QipNmW1Si5u-gUqx-wc533y_GIF0GD28RvolYreUrcQKe8Q8VkylUIsD0DnJjKSP5xg?key=MGJKZnhobU9zYzJweV9rdFN3ZmQ0b1daOXRWZnV3

# # #

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Pressekontakt

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no