Gå videre til innhold
Familieferie: Lager sakte-tv fra en Ford S-MAX gjennom hele Europa

Nyhet -

Familieferie: Lager sakte-tv fra en Ford S-MAX gjennom hele Europa

Når trebarnsfamilien Eriksson legger ut på bilferie i Europa gjør de ikke som folk flest. Familien sender nemlig hele turen fra familiebilen Ford S-MAX direkte, og har nærmest ingen planer for hva de skal gjøre.

- Vi har en cirka rute vi skal kjøre, men har ikke booket en eneste overnatting. Vi ønsker å gjøre dette til en uforglemmelig tur uten tidsklemmer, stram planlegging, båttider, hva som forventes, eller hva vi må gjøre. Familien skal rett og slett gripe dagene sammen, sier en entusiastisk reiseleder, Maria Eriksson (38).

Sammen med mannen Thomas Flugeim (36) og barna Marthine (9), Filip (6) og Timian (4) skal den aktive familien fra Melsomvik i Sandefjord krysse det europeiske kontinentet med en 7-seter Ford S-MAX. Turen starter 5. juli.

Planen er å kjøre via Sverige til Tyskland og over til England. Derfra er det planlagt å ta seg gjennom Frankrike ned til Barcelona.

Vil møte Messi

- Lionel Messi er Filips store forbilde. Underveis skal vi oppdatere Instagram-kontoen hans om hvor vi er, og signalisere at vi ønsker å møte ham når vi kommer til Barcelona. Møter han ikke opp, så kan seerne følge jakten vår på Barcelonas store fotballstjerne live. Dette blir garantert moro, forteller Thomas til merford.no.

Alle som er interessert kan følge familien på bloggen dujegoss.no. Fra familiens store 7-seter, Ford S-MAX, blir det direktesending når de er ute og kjører. Flere norske aviser og NRK ønsker å ha jevnlige oppdateringer fra familieeventyret. Den tyske storavisen Süddeutsche Zeitung, og en spansk og en engelsk avis har også fattet interesse for det storstilte familieprosjektet.

Konkurranser og tips underveis

På bloggen deres, dujegoss.no, og på Ford Norges Facebook-side vil du også få konkurranser og andre innslag underveis.

- Det er kameraer både utenfor og inni bilen Det inni bilen er imidlertid ikke live, Vi kommer også til å dele bilder og video fra ferden i sosiale medier. Vi vil også komme med gode reisetips og praktiske turtips underveis, sier Thomas.

Hvor skal dere sove underveis?

- Mange ulike steder. Et slott, i telt, på hotell, under åpen himmel, i bilen og hos hyggelige folk vi treffer underveis. Det skjer gjerne med oss når vi drar på tur.

Ford S-MAX med 7 seter perfekt til ferieturen

Underveis blir kjentfolk invitert inn i bilen for å hjelpe familien med en guidet bytur.

- Vi inviterer med en kjentperson fra mange av byene vi besøker. I Norge har vi blant annet fått med oss Finn Schjøll, fotografen Per Heimly og TV-programlederen Jannecke Weeden, forteller Maria.

Hvordan blir det å leve så tett i fire uker?

- Det lønner seg selvsagt å ha en stor bil, og 7-seter Ford S-MAX er perfekt til dette formålet. Vi slår ned midtsetet og lar to av barna sitte på hver sin side på 2. seterad. Barn nummer 3 sitter bakerst. Men seerne kommer nok likevel til å se oss krangle om når vi skal stoppe, hvem som har rotet bort iPad-laderen, hvilke sang vi skal spille eller lek vi skal leke i bilen. Vi er ganske så gjennomsnittlig, men det er ingen jeg heller tilbringer 30 dager i bil med enn min egen familie, sier Maria til merford.no.

Emner

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Fords 1-liter Ecoboostmotor - kåret til "International Engine of the Year" - for 6. år på rad

Fords 1-liter Ecoboostmotor - kåret til "International Engine of the Year" - for 6. år på rad

Fords 1-liters Ecoboost-motor har for sjette år på rad blitt kåret til den beste motoren i sin klasse. Kåringen er gjort av biljournalister fra hele 38 land.
Det betyr at den lille, men meget kraftige 3-sylindrede bensinmotoren har blitt kåret til verdens beste motor i klassen under 1.0 liter samtlige år siden den ble lansert i 2012.
Det er en jury bestående av hele 58 biljournalister fra 3

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no