Gå videre til innhold
Lexie Alford og nye Ford Explorer satte ny rekord og ble først jorda rundt* i en elbil.
Lexie Alford og nye Ford Explorer satte ny rekord og ble først jorda rundt* i en elbil.

Pressemelding -

Åpner for bestilling av nye helelektriske Ford Explorer: Har allerede satt rekorder

Med helelektrisk rekkevidde på opptil 602 km, svært raskt hurtiglading, og fullpakket med utstyr som standard – alt til særdeles gode priser – åpner i dag Ford for bestilling av sin helt nye helelektriske 5-seters SUV, Ford Explorer.

Det skjer samme dag som eventyreren Lexie Alford, bak rattet i helelektriske Ford Explorer, satte ny rekord og ble den første personen som kjørte jorda rundt* i en elbil.

Nye Explorer har rekkevidde på opptil 602 km**, mulighet for firehjulstrekk og det siste av avanserte teknologier og smarte løsninger. Dette er Fords første helelektriske personbil, utviklet og produsert i et stort volum i Europa, ved selskapets toppmoderne fabrikk i Tyskland, og vil være en svært viktig modell for det europeiske markedet de neste årene.

Den nye helelektriske SUV-en er spesielt utviklet etter europeiske kunders ønsker og behov.

For flere bilder, video og informasjon om nye Explorer og turen jorda rundt: KLIKK HER

– Lengre rekkevidde, raskere hurtiglading og pris fra 399 000 kroner

– Dette er den viktigste og største elbilnyheten for oss i Norge og Europa på lenge, og representerer noe helt nytt i segmentet. Med nye Ford Explorer tilbyr vi en elektrisk SUV som har svært god rekkevidde både med og uten firehjulstrekk, rask hurtiglading både sommer og vinter, og mange smarte løsninger for en god kjøreopplevelse. Med en startpris fra kun 399 000*** kroner er denne totalpakken definitivt klasseledende. Dette er en modell vi vet mange nordmenn har ventet på, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Sprek, lang rekkevidde og fremkommelighet i sentrum

Utstyrt med den største batteripakken, Extended Range, 286 HK og bakhjulstrekk har nye Explorer en rekkevidde på opptil hele 602 kilometer.

Med firehjulstrekk og den største batteripakken har Explorer hele 340 HK, dreiemoment på 679 Nm, og en helelektrisk rekkevidde på opptil 566 kilometer. 0 - 100 km/t går unna på 5,3 sekunder. Explorer med firehjulstrekk kan også trekke henger på opptil 1200 kg****.

En meget godt utstyrt Explorer Extended Range med bakhjulstrekk kan nå bestilles fra kun 449 000 kroner. Samme versjon med firehjulstrekk koster fra 478 000 kroner, et pristillegg på bare 29 000 kroner.

Explorer vil i fjerde kvartal 2024 kunne bestilles med et Standard Range-batteri i kombinasjon med bakhjulstrekk*****. Da er den veiledende prisen på 399 000 kroner. Samtlige priser inkluderer leveringsomkostninger levert Ski og 5-års fri service.

Rask hurtiglading

Den nye helelektriske SUV-en leverer også lynrask hurtiglading. Med opptil 185 kW maksimal ladehastighet lades modellen med firehjulstrekk og Extended Range-batteri opp fra 10-80 % på kun 26 minutter******. Et avansert system for batterioppvarming sikrer også god ladehastighet under kjøligere temperaturer.

Bakkeklaringen til nye Explorer er også blant de beste i klassen, med 19,3 cm på modellene med bakhjulstrekk og hele 20,2 cm på de med firehjulstrekk.

Nye Explorer – verdens første elbil som har kjørt jorda rundt

Den europeiske salgsstarten for den ettertraktede helelektriske SUV-en sammenfaller med feiringen av at eventyreren Lexie Alford i dag passerte mållinjen i Nice i Frankrike i sin Explorer, og med det ble den første personen som har kjørt jorda rundt i en elbil. Først i en konvoi med ikoniske Ford-modeller, flankert av dagens modeller, markerte dette Fords helelektriske fremtid.

– Ford ønsker å bringe lidenskap og følelser til elbiler i Europa. Det er nok av kjedelige biler og SUV-er der ute. Nye Explorer representerer Fords unike karakter, akkurat som alle de andre bilene i denne fantastiske konvoien. Vi er stolte av å lansere denne nye helelektriske personbilen spesielt utviklet for Europa, sa toppsjefen i Ford Motor Company, Jim Farley, som deltok i rekordfeiringen.

I løpet av den utrolige reisen på tvers av seks kontinenter, 27 land og mer enn 30 000 km tilbakelagt, har en preproduksjonsversjon av nye Ford Explorer og Lexie Alford taklet alt fra strømbrudd i Afrika og manglende infrastruktur for lading i Atacama-ørkenen i Chile til elendige veier, krevende fjellpasseringer og svært lave temperaturer.

- Det har en ære å få lov å kjøre denne utrolige bilen, som de siste seks månedene har vært som et hjem for meg. Jeg hadde som mål å flytte grenser for hva som er mulig å gjøre med en elbil, og er stolt over å si at det har jeg klart, sier Lexie, som allerede har rekorden for å være den yngste personen som har besøkt alle land i verden.

Kompakt og letthåndterlig, men god plass og mange smarte løsninger

Selv om nye Explorer med sin lengde på 4,47 meter er en kompakt SUV med svært god svingradius og som er enkel å manøvrere, har den god kapasitet for oppbevaring. Som 5-seter er det 450 liter bagasjeromsplass - lastet opp til toppen av seteryggen. Lastet til taket med et bagasjeromsgitter er det plass til hele 536 liter.

Helelektriske Explorer kommer også med en rekke innovative funksjoner. Helt nye SYNC MOVE gjør det mulig for sjåføren å personifisere sitt førermiljø ved hjelp av en stor 14,6 tommers berøringsskjerm, som også kan heves og senkes i en vinkel på mer enn 30 grader. Under skjermen er det også et oppbevaringsrom, «My Private Locker» som kan låses ved å sette skjermen i nederste posisjon.

I midtkonsollen under armlenet er det en 17-liters stor «Megakonsoll» - som er stor nok til å romme en 15-tommers laptop.

Meget høyt standard utstyrsnivå

Nye Explorer kommer med to utstyrsnivåer, den meget godt utstyrte Explorer og den mer eksklusive Explorer Premium:

  • Som standard er Explorer utstyrt med med flere avanserte førerassistentsystemer, disse inkluderer blant annet adaptiv Cruisekontroll og blindsonevarsler med varsel om kryssende trafikk. Komforten er også ivaretatt med førersete med 12-veis elektrisk justering, korsryggmassasje og oppvarmet ratt. Den kommer også med opptil 5 kjøremoduser og lydsystem med 7 høyttalere, inklusive en lydplanke.
  • Velger du Explorer Premium får du i tillegg sportsseter i hel-Sensico, 20 tommers aluminiumsfelger, Matrix LED-lys med avanserte lysmoduser, flerfarget miljøbelysning i kupe, mulighet for panoramatak på mer enn 1 m2 og et premium 480 watt lydanlegg fra B&O med 10 høyttalere.

Tilgjengelig med varmepumpe og system for automatisk filskifte

Nye Explorer kan også fås med varmepumpe for ytterligere forbedret energieffektivitet i kjølige temperaturer, og en førerassistansepakke som blant annet inkluderer HUD (Head-Up-Display) og 360-graders kamera. Førerassistansepakken inneholder også en ny filsentreringsteknologi som også kan skifte fil automatisk. Ved bruk av bilens radarer og kameraer påses det først at blindsonen er klar, og deretter kan føreren iverksette filskifte ved kun å aktivere blinklyset.

– En overlegen totalpakke i dette segmentet

Helt nye Explorer er den første modellen som skal produseres ved Ford Cologne Electric Vehicle Center i Tyskland, hvor selskapet har investert 2 milliarder dollar (tilsvarende rundt 21 milliarder norske kroner).

– Med nye Ford Explorer kan vi tilby en helt overlegen totalpakke i dette elbilsegmentet. Det er ingen i det norske markedet som i dag kan tilby en tilsvarende kombinasjon av svært god rekkevidde, det beste av teknologier, så rask hurtiglading og mulighet for firehjulstrekk – alt til en ekstremt konkurransedyktig pris. Det er vi svært stolte over å kunne gjøre nå, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Extended Range RWD

Explorer/ Explorer Premium

Extended Range AWD

Explorer/ Explorer Premium

Rekkevidde WLTP (km)

602/572

566/532

Ytelse (HK/kW)

286/210

340/ 250

0-100 km/t

6,4 sek

5,3 sek.

DC-ladetid 10-80 % (anslått)

28 min.

26 min.

Batterikapasitet, utnyttbar

77 kWh

79 kWh

DC maks. ladehastighet

135 kW

185 kW

Dreiemoment, bak

545 Nm

545 Nm

Dreiemoment, foran

N/A

134 Nm

Forbruk (kWh/100 km)

13.9/14.7

15.7/16.6

Maks. hastighet

180 km/t

180 km/t

Se Lexie og nye Explorer sette ny rekord i videoen under:* Verdensrekorden er verifisert av RecordSetter som overvåket forsøket på ulike steder rundt om i verden. For å sette jorda-rundt-rekorden måtte Lexie og Explorer kjøre minst 28 968 km, passere to antipoder og kjøre på minst fem kontinenter. Reisen måtte også starte og slutte på samme sted.

** Basert på full lading av Explorer RWD Extended Range. Estimert rekkevidde ved hjelp av Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP). Tallene som vises, er ment som sammenligningsgrunnlag og bør kun sammenlignes med andre biler som er testet etter de samme tekniske prosedyrene. Den faktiske rekkevidden varierer på grunn av faktorer som temperatur, kjøreatferd, ruteprofil, vedlikehold av kjøretøyet, litium-ion-batteriets alder og tilstand.

*** Ford Explorer med Standard Range-batteri vil være tilgjengelig for bestilling fra fjerde kvartal 2024.

**** Maks. trekkraft varierer avhengig av last, kjøretøyets konfigurasjon, tilbehør og antall passasjerer.

***** Offisielt homologert rekkevidde vil bli publisert nærmere salgsdato på varianten med standard batteripakke.

****** Ladetid basert på produsentens datatekniske simuleringer. Ladehastigheten reduseres når batteriet når full kapasitet. Dine resultater kan variere avhengig av maksimal ladetid og batteriets ladetilstand.

Emner


About Ford Motor Company

Ford Motor Company (NYSE: F) is a global company based in Dearborn, Michigan, committed to helping build a better world, where every person is free to move and pursue their dreams. The company’s Ford+ plan for growth and value creation combines existing strengths, new capabilities and always-on relationships with customers to enrich experiences for customers and deepen their loyalty. Ford develops and delivers innovative, must-have Ford trucks, sport utility vehicles, commercial vans and cars and Lincoln luxury vehicles, along with connected services. The company does that through three customer-centered business segments: Ford Blue, engineering iconic gas-powered and hybrid vehicles; Ford Model e, inventing breakthrough EVs along with embedded software that defines exceptional digital experiences for all customers; and Ford Pro, helping commercial customers transform and expand their businesses with vehicles and services tailored to their needs. Additionally, Ford is pursuing mobility solutions through Ford Next, and provides financial services through Ford Motor Credit Company. Ford employs about 177,000 people worldwide. More information about the company and its products and services is available at corporate.ford.com.

Ford, a global American brand woven into the fabric of Europe for more than 100 years, is committed to freedom of movement that goes hand-in-hand with looking after the planet and each other. The company’s Ford+ plan, with Model e, Ford Pro and the Ford Blue business units is accelerating its European transformation to an all-electric and carbon neutral future by 2035. The company is driving forward with bold, new EVs, each one designed with European drivers in mind and innovating with services to help people connect, communities grow, and businesses thrive. Selling and servicing Ford vehicles in 50 individual European markets, operations also include the Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division and 14 manufacturing facilities (eight wholly owned and six unconsolidated joint venture facilities) with four centres based in Cologne, Germany; Valencia, Spain and at our joint venture in Craiova, Romania and Kocaeli, Türkiye. Ford employs approximately 34,000 people at its wholly owned facilities and consolidated joint ventures and approximately 57,000 people including unconsolidated businesses across Europe. More information about the company, its products and Ford Credit is available at corporate.ford.com.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

All informasjon i denne pressemeldingen er gjeldende for det tidspunktet den er publisert på. Informasjonen kan, i likhet med spesifikasjoner og funksjoner i pressemeldingen, endres over tid, og variere fra marked til marked. Ford Motor Norge forplikter seg ikke til å oppdatere denne type utsagn i den enkelte pressemelding.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Nye helelektriske Ford Explorer: Lexie vil bli den første som kjører jorda rundt med elbil

Nye helelektriske Ford Explorer: Lexie vil bli den første som kjører jorda rundt med elbil

I dag starter den yngste personen som har besøkt alle land i verden, Lexie Alford, sin utrolige jorda rundt-reise i den nye helelektriske 5-seters SUV-en, Ford Explorer. Målet med «Charge Around The Globe» er å bli den første som kjører jorda rundt i en elektrisk bil. *
Eventyret, som starter i Nice i Frankrike, skal føre Lexie (@lexieLimitless) til seks kontinenter gjennom rundt 30 land. På u

Nye helelektriske Ford Explorer på eventyr med Disney og Lucasfilms «Indiana Jones and the Dial of Destiny»

Nye helelektriske Ford Explorer på eventyr med Disney og Lucasfilms «Indiana Jones and the Dial of Destiny»

I en stor reklamekampanje samarbeider Ford og deres nye helelektriske 5-seters SUV, Explorer, med en av sommerens store filmlanseringer, Disney og Lucasfilms «Indiana Jones and the Dial of Destiny».
Med både bilder og musikkreferanser fra de legendariske filmene, viser den nye kampanjen den mellomstore crossoveren når den legger ut på eventyr over flere kontinenter – med en gjesterolle fra en v

Lexie Alford og den nye helelektriske Ford Explorer

Ford og Lexie Alford gjenskaper historisk jorda rundt-reise i nye 5-seters elektriske Ford Explorer

For 100 år siden kjørte Aloha Wanderwell - som den første kvinnen - jorda rundt. Nå skal den kjente reise-influenseren Lexie Alford, bedre kjent som Lexie Limitless, gjør det samme – denne gangen med den nye elbilen, Ford Explorer.
Fra 1922 til 1927 kjørte Wanderwell gjennom hele 43 land på sin fantastiske reise jorda rundt. Ekspedisjonen, som var delvis sponset av Ford Motor Company, foretok h

Ford avduket nye helelektriske Explorer: Innovativ 5-seters crossover med høyt utstyrsnivå som standard

Ford avduket nye helelektriske Explorer: Innovativ 5-seters crossover med høyt utstyrsnivå som standard

Ford avduket i dag den nye elektriske 5-seteren Ford Explorer. Sammen med arven fra et ikonisk SUV-design har den nye høyreiste elbilen en rekke nye praktiske og innovative løsninger, og kommer med et meget høyt utstyrsnivå som standard.
Explorer er den første elbilen som Ford skal masseprodusere i Europa. Den mellomstore crossoveren vil bli produsert på Ford Cologne Electrification Center i Kø

Nå starter masseproduksjon av nye helelektriske Ford Explorer i ny toppmoderne elbilbilfabrikk i Tyskland

Nå starter masseproduksjon av nye helelektriske Ford Explorer i ny toppmoderne elbilbilfabrikk i Tyskland

I dag startet Ford masseproduksjonen på deres første dedikerte elbilfabrikk i Europa. Det skjer etter at en investering på drøye 21 milliarder kroner har forvandlet et historisk produksjonsanlegg til en toppmoderne bilfabrikk for fremtiden.
Den nye helelektriske 5-seters SUV-en Ford Explorer er den første bilen som ruller av samlebåndet på Ford Cologne Electric Vehicle Center – og markerer ett

Ford og Allego lanserer 400 kW lynlading hos Ford-forhandlere over hele Europa

Ford og Allego lanserer 400 kW lynlading hos Ford-forhandlere over hele Europa

Ford og det europeiske hurtig- og lynladernettverket Allego har inngått et strategisk partnerskap. Målet er å tilby lading på opptil 400 kW hos hundrevis av Ford-forhandlere over hele Europa, inkludert flere i Norge.
Det nye samarbeidet bidrar til å utvide ladeløsningene for Fords elbilkunder, inkludert nye helelektriske Explorer. Selskapet vil fornye hele sin portefølje av person- og varebile

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no