Gå videre til innhold
Informasjonsdirektør i Ford Motor Norge, Anne Sønsteby og produktsjef Lars Fredrik Fløymo var med på prøvekjøringen av nye Ford Explorer.
Informasjonsdirektør i Ford Motor Norge, Anne Sønsteby og produktsjef Lars Fredrik Fløymo var med på prøvekjøringen av nye Ford Explorer.

Pressemelding -

Stor interesse for nye Ford Explorer: Den beste totalpakken i klassen

Den nye Ford Explorer er den første i en rekke av innovative nye helelektriske biler fra Ford som bidrar til en totalfornying av Ford-sortimentet i Europa.

I disse dager blir den nye 5-seters helelektriske SUV-en, med rekkevidde på opptil 602 km* - og mulighet for firehjulstrekk - testet av internasjonale medier i Ljubljana i Slovenia. Interessen for den helelektriske nykommeren i Norge er allerede svært stor.

– Sammen med en særdeles gunstig pris, god plass, svært rask hurtiglading både sommer og vinter, og mange smarte løsninger representerer nye Ford Explorer en totalpakke som er klart best i sin klasse. Det viser også interessen så langt at mange nordmenn har fått med seg. Den har vært stor. Dette er tysk ingeniørkunst og amerikansk design på sitt beste, sier Per Gunnar Berg, adm. dir. Ford Motor Norge.

For flere bilder, video og informasjon om nye Explorer og turen jorda rundt: KLIKK HER

Vil snart avduke en ny helelektrisk sportslig crossover

I starten av juni startet masseproduksjonen av nye Explorer på Fords første nye og toppmoderne elbilfabrikk i Europa, Ford Cologne Electric Vehicle Center. Snart vil også en ny helelektrisk sportslig crossover bli avduket, også den vil produseres her. Senere i år kommer også en helelektrisk versjon av den europeiske bestselgeren, Ford Puma.

Nye Explorer kommer fra lansering med bakhjulstrekk (RWD) eller to motorer med firehjulstrekk (AWD). Begge er utstyrt med NMC-batteri (litium-nikkel-mangan kobolt). Denne batterikjemien er valgt grunnet sin energitetthet, kraft og ytelse i et europeisk klima – for å levere optimalt både i Skandinavia og langs Middelhavet.

Rekkevidde opptil 602 km og priser fra 399 000 kroner**

Utstyrt med den største batteripakken, Extended Range, 286 HK og bakhjulstrekk har nye Explorer en rekkevidde på opptil hele 602 km*.

Med firehjulstrekk og den største batteripakken har Explorer hele 340 HK, dreiemoment på 679 Nm, og en helelektrisk rekkevidde på opptil 566 km. 0 - 100 km/t går unna på 5,3 sekunder. Explorer med firehjulstrekk kan også trekke henger på opptil 1200 kg***.

En meget godt utstyrt Explorer Extended Range med bakhjulstrekk kan nå bestilles fra kun 449 000 kroner. Samme versjon med firehjulstrekk koster fra 478 000 kroner, et pristillegg på bare 29 000 kroner.

Explorer vil i 4. kvartal 2024 kunne bestilles med et Standard Range-batteri (NMC) i kombinasjon med bakhjulstrekk**. Da er den veiledende prisen på 399 000 kroner.

Samtlige priser inkluderer leveringsomkostninger levert Ski og 5-års fri service.

Her kan du bygge din nye helelektriske Explorer.

Rask hurtiglading

Den nye helelektriske SUV-en leverer også lynrask hurtiglading. Med opptil 185 kW maksimal ladehastighet lades modellen med firehjulstrekk og Extended Range-batteri opp fra 10-80 % på kun 26 minutter****. Et avansert system for batterioppvarming sikrer også god ladehastighet under kjøligere temperaturer.

Bakkeklaringen til nye Explorer er også blant de beste i klassen, med 19,3 cm på modellene med bakhjulstrekk og hele 20,2 cm på de med firehjulstrekk.

Første elbil som har kjørt jorden rundt

Den nye Explorer har allerede skrevet seg inn i rekordbøkene da eventyreren Lexie Alford (@LexieLimitless), ble den første personen til å kjøre jorda rundt i en elektrisk bil*****. Hun krysset seks kontinenter, 27 land og kjørte mer enn 30 000 km med den nye helelektriske Explorer, og viste hva som er mulig med en elbil.

Godt med plass og mange smarte oppbevaringsløsninger

Helelektriske Explorer kommer med en rekke innovative funksjoner. Helt nye SYNC MOVE gjør det mulig for sjåføren å personifisere sitt førermiljø ved hjelp av en stor 14,6 tommers berøringsskjerm, som også kan heves og senkes i en vinkel på mer enn 30 grader. Under skjermen er det også et oppbevaringsrom, «My Private Locker», som kan låses ved å sette skjermen i nederste posisjon.

I midtkonsollen under armlenet er det en 17-liters stor «Megakonsoll», stor nok til å romme en 15-tommers laptop.
Bagasjerommet rommer 470 liter, og med bagasjeromsgitter montert økes dette til hele 556 liter når du laster til taket

Meget høyt utstyrsnivå som standard

Standard er også oppvarmet ratt og forseter, massasjefunksjon på førersete og trådløs telefonlading. Det innovative interiøret inkluderer også sportseter med integrerte hodestøtter, og en stilig lydplanke som du kan spille av trådløst fra Android Auto og Apple CarPlay tilkoblede enheter.

Velger du den mer eksklusive Premium-utstyrsvarianten får du også et førsteklasses lydanlegg fra B&O med 10 høyttalere, flerfarget miljøbelysning i kupeen samt oppgradering av Explorers signaturfrontlykter – fra LED med automatisk fjernlys til Matrix LED med blendingsfrie fjernlys.

Panoramatak, Head-Up-Display og 360 graders kamera

For å gjøre kjøpsprosessen enklest mulig og sikre at alle Explorer-kunder får det meste av utstyr og mye bil for pengene, er ekstratutyrslisten begrenset til et panoramatak på mer enn 1 m2 og en førerassistansepakke som blant annet inkluderer HUD (Head-Up-Display) og 360-graders kamera. Førerassistansepakken inneholder også en ny filsentreringsteknologi som også kan skifte fil automatisk. Ved bruk av bilens radarer og kameraer påses det først at blindsonen er klar, og deretter kan føreren iverksette filskifte ved kun å aktivere blinklyset.

Disse funksjonene kommer i tillegg til mer enn 15 standard førerassistanseteknologier, som inkluderer blant annet Intelligent Adaptive Cruisekontroll, samt den innovative teknologien «Varsel ved utgang», som er utviklet for å forhindre skade på syklister etter at en bildør blir slått opp rett foran dem.

Nye Explorer kan også fås med varmepumpe for ytterligere forbedret energieffektivitet i kjølige temperaturer.

Tysk produksjon ved ny og toppmoderne elbilfabrikk

Nye helelektriske Explorer er den første bilen som produseres ved Fords Cologne Electric Vehicle Center. Det skjer etter at en investering på drøye 21 milliarder kroner har forvandlet et historisk produksjonsanlegg til en toppmoderne bilfabrikk for fremtiden.

Utstyrt med det siste innen KI-teknologi, selvlærende maskiner og mer enn 600 nye roboter som sveiser, skjærer, rengjør, lakkerer og smelter - gjøres alt for å sikre at presisjonen, effektiviteten og kvaliteten er den beste.

– Med klasseledende mye utstyr, svært gode priser, svært god rekkevidde og godt med plass og oppbevaring, er vi overbevist om at Explorer er en perfekt helelektrisk SUV for det norske markedet. Når nå produksjonen er i full gang, gleder vi oss til å starte utleveringene til de første norske kundene som allerede har bestilt denne, Per Gunnar Berg.

Noen tekniske data Ford Explorer/ Explorer Premium:

Extended Range RWD

Explorer/ Explorer Premium

Extended Range AWD

Explorer/ Explorer Premium

Rekkevidde WLTP (km)

602/572

566/532

Ytelse (HK/kW)

286/210

340/ 250

0-100 km/t

6,4 sek

5,3 sek.

DC-ladetid 10-80 % (anslått)

28 min.

26 min.

Batterikapasitet, utnyttbar

77 kWh

79 kWh

DC maks. ladehastighet

135 kW

185 kW

Dreiemoment, bak

545 Nm

545 Nm

Dreiemoment, foran

N/A

134 Nm

Forbruk (kWh/100 km)

13.9/14.7

15.7/16.6

Maks. hastighet

180 km/t

180 km/t

* Basert på full lading av Explorer RWD Extended Range. Estimert rekkevidde ved hjelp av Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP). Tallene som vises, er ment som sammenligningsgrunnlag og bør kun sammenlignes med andre biler som er testet etter de samme tekniske prosedyrene. Den faktiske rekkevidden varierer på grunn av faktorer som temperatur, kjøreatferd, ruteprofil, vedlikehold av kjøretøyet, litium-ion-batteriets alder og tilstand.

** Ford Explorer med Standard Range-batteri vil være tilgjengelig for bestilling fra fjerde kvartal 2024. Offisiell homologert rekkevidde vil bli publisert nærmere salgsdato på denne varianten.

*** Maks. trekkraft varierer avhengig av last, kjøretøyets konfigurasjon, tilbehør og antall passasjerer.

**** Ladetid basert på produsentens datatekniske simuleringer. Ladehastigheten reduseres når batteriet når full kapasitet. Dine resultater kan variere avhengig av maksimal ladetid og batteriets ladetilstand.

***** Verdensrekorden er verifisert av RecordSetter som overvåket forsøket på ulike steder rundt om i verden. For å sette jorda-rundt-rekorden måtte Lexie og Explorer kjøre minst 28 968 km, passere to antipoder og kjøre på minst fem kontinenter. Reisen måtte også starte og slutte på samme sted.

Emner


About Ford Motor Company

Ford Motor Company (NYSE: F) is a global company based in Dearborn, Michigan, committed to helping build a better world, where every person is free to move and pursue their dreams. The company’s Ford+ plan for growth and value creation combines existing strengths, new capabilities and always-on relationships with customers to enrich experiences for customers and deepen their loyalty. Ford develops and delivers innovative, must-have Ford trucks, sport utility vehicles, commercial vans and cars and Lincoln luxury vehicles, along with connected services. The company does that through three customer-centered business segments: Ford Blue, engineering iconic gas-powered and hybrid vehicles; Ford Model e, inventing breakthrough EVs along with embedded software that defines exceptional digital experiences for all customers; and Ford Pro, helping commercial customers transform and expand their businesses with vehicles and services tailored to their needs. Additionally, Ford is pursuing mobility solutions through Ford Next, and provides financial services through Ford Motor Credit Company. Ford employs about 177,000 people worldwide. More information about the company and its products and services is available at corporate.ford.com.

Ford, a global American brand woven into the fabric of Europe for more than 100 years, is committed to freedom of movement that goes hand-in-hand with looking after the planet and each other. The company’s Ford+ plan, with Model e, Ford Pro and the Ford Blue business units is accelerating its European transformation to an all-electric and carbon neutral future by 2035. The company is driving forward with bold, new EVs, each one designed with European drivers in mind and innovating with services to help people connect, communities grow, and businesses thrive. Selling and servicing Ford vehicles in 50 individual European markets, operations also include the Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division and 14 manufacturing facilities (eight wholly owned and six unconsolidated joint venture facilities) with four centres based in Cologne, Germany; Valencia, Spain and at our joint venture in Craiova, Romania and Kocaeli, Türkiye. Ford employs approximately 34,000 people at its wholly owned facilities and consolidated joint ventures and approximately 57,000 people including unconsolidated businesses across Europe. More information about the company, its products and Ford Credit is available at corporate.ford.com.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

All informasjon i denne pressemeldingen er gjeldende for det tidspunktet den er publisert på. Informasjonen kan, i likhet med spesifikasjoner og funksjoner i pressemeldingen, endres over tid, og variere fra marked til marked. Ford Motor Norge forplikter seg ikke til å oppdatere denne type utsagn i den enkelte pressemelding.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Nå starter masseproduksjon av nye helelektriske Ford Explorer i ny toppmoderne elbilbilfabrikk i Tyskland

Nå starter masseproduksjon av nye helelektriske Ford Explorer i ny toppmoderne elbilbilfabrikk i Tyskland

I dag startet Ford masseproduksjonen på deres første dedikerte elbilfabrikk i Europa. Det skjer etter at en investering på drøye 21 milliarder kroner har forvandlet et historisk produksjonsanlegg til en toppmoderne bilfabrikk for fremtiden.
Den nye helelektriske 5-seters SUV-en Ford Explorer er den første bilen som ruller av samlebåndet på Ford Cologne Electric Vehicle Center – og markerer ett

Lexie Alford og nye Ford Explorer satte ny rekord og ble først jorda rundt* i en elbil.

Åpner for bestilling av nye helelektriske Ford Explorer: Har allerede satt rekorder

Med helelektrisk rekkevidde på opptil 602 km, svært raskt hurtiglading, og fullpakket med utstyr som standard – alt til særdeles gode priser – åpner i dag Ford for bestilling av sin helt nye helelektriske 5-seters SUV, Ford Explorer.
Det skjer samme dag som eventyreren Lexie Alford, bak rattet i helelektriske Ford Explorer, satte ny rekord og ble den første personen som kjørte jorda rundt* i en

Nye helelektriske Ford Explorer: Lexie vil bli den første som kjører jorda rundt med elbil

Nye helelektriske Ford Explorer: Lexie vil bli den første som kjører jorda rundt med elbil

I dag starter den yngste personen som har besøkt alle land i verden, Lexie Alford, sin utrolige jorda rundt-reise i den nye helelektriske 5-seters SUV-en, Ford Explorer. Målet med «Charge Around The Globe» er å bli den første som kjører jorda rundt i en elektrisk bil. *
Eventyret, som starter i Nice i Frankrike, skal føre Lexie (@lexieLimitless) til seks kontinenter gjennom rundt 30 land. På u

Nye helelektriske Ford Explorer på eventyr med Disney og Lucasfilms «Indiana Jones and the Dial of Destiny»

Nye helelektriske Ford Explorer på eventyr med Disney og Lucasfilms «Indiana Jones and the Dial of Destiny»

I en stor reklamekampanje samarbeider Ford og deres nye helelektriske 5-seters SUV, Explorer, med en av sommerens store filmlanseringer, Disney og Lucasfilms «Indiana Jones and the Dial of Destiny».
Med både bilder og musikkreferanser fra de legendariske filmene, viser den nye kampanjen den mellomstore crossoveren når den legger ut på eventyr over flere kontinenter – med en gjesterolle fra en v

Lexie Alford og den nye helelektriske Ford Explorer

Ford og Lexie Alford gjenskaper historisk jorda rundt-reise i nye 5-seters elektriske Ford Explorer

For 100 år siden kjørte Aloha Wanderwell - som den første kvinnen - jorda rundt. Nå skal den kjente reise-influenseren Lexie Alford, bedre kjent som Lexie Limitless, gjør det samme – denne gangen med den nye elbilen, Ford Explorer.
Fra 1922 til 1927 kjørte Wanderwell gjennom hele 43 land på sin fantastiske reise jorda rundt. Ekspedisjonen, som var delvis sponset av Ford Motor Company, foretok h

Ford avduket nye helelektriske Explorer: Innovativ 5-seters crossover med høyt utstyrsnivå som standard

Ford avduket nye helelektriske Explorer: Innovativ 5-seters crossover med høyt utstyrsnivå som standard

Ford avduket i dag den nye elektriske 5-seteren Ford Explorer. Sammen med arven fra et ikonisk SUV-design har den nye høyreiste elbilen en rekke nye praktiske og innovative løsninger, og kommer med et meget høyt utstyrsnivå som standard.
Explorer er den første elbilen som Ford skal masseprodusere i Europa. Den mellomstore crossoveren vil bli produsert på Ford Cologne Electrification Center i Kø

Nye elektriske Ford Capri: Ikonet gjenoppstår med lang elektrisk rekkevidde og suveren plass

Nye elektriske Ford Capri: Ikonet gjenoppstår med lang elektrisk rekkevidde og suveren plass

Ford avduket i dag den elektriske SUV-kupéen Ford Capri. I tillegg til arven fra den ikoniske sportskupéen den deler modellnavn med, kommer den svært godt prisede nyheten med meget god bagasjeplass, mulighet for firehjulstrekk og en elektrisk rekkevidde på opptil hele 627 kilometer*.
Samtidig med avdukingen ble det åpnet for europeiske og norske bestillinger av nye elektriske Ford Capri.
– M

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no