Gå videre til innhold
Auto 8-8 overtar Autoforum AS i Førde og Florø

Pressemelding -

Auto 8-8 overtar Autoforum AS i Førde og Florø

I tett samarbeid med Ford Motor Norge AS er det inngått avtale mellom Auto 8-8 Bil AS og Autoforum AS, om at Auto 8-8 kjøper samtlige aksjer i Autoforum AS. Oppkjøpet innbefatter også eiendommene i Førde og Florø.

- Med oppkjøpet i Førde og Florø har Auto 8-8 gruppen ansvaret for hele Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane. Området dekkes med Ford-forhandlere på 6 steder, Kristiansund, Eide, Ålesund, Molde og nå også Førde og Florø, samt underforhandlere i Ørsta og Åndalsnes og avtaleverksteder i Surnadal og Leikanger. Auto 8-8 har over tid bevist at de evner å ta godt vare på kunder og jobber målrettet med Ford. Den geografiske spredningen er et godt fundament for fremtidens mobilitetsløsning, Ford Smart Mobility hvor biler og infrastruktur kommuniserer sammen, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge AS, Per Gunnar Berg.

Overtagelsen er effektiv fra 20. mars 2018.

- Vi er svært godt fornøyd med løsningen som legger til rette for enda tettere samarbeid med Ford Motor Norge AS, uttaler konsernleder og majoritetseier i Auto 8-8, Terje Sildnes. 

- Gruppen har ambisiøse planer for Ford og henviser til Fords modellprogram med kommende nyheter innen såvel Nyttekjøretøy, Personbil og Mobilitet. Vi vil fortsette å drive fra de nylig oppgraderte anleggene i Førde og Florø. Autoforum AS er en Ford forhandler med solid historie, dyp forankring i det lokale miljøet og entusiastiske Ford-medarbeidere som vi gleder oss til å jobbe tett sammen med, legger Sildnes til.

- Det var naturleg for oss å innleie samtalar med Auto 8-8, som vi ser på som ein solid aktør i vårt nabofylke. Vi har nyleg gjort vesentlege oppgraderingar på våre anlegg og selskapet er godt rigga for framtida. Med Auto 8-8 som eigar har vi trua på vidare god drift i eit veldrive konsern, seier deleigar i Autoforum, Frank Robert Klakegg

For ytterligere informasjon vennligst kontakt:

  • Auto 8-8 Bil v/Konsernleder Terje Sildnes, Mobil: 911 25 880
  • Ford Motor Norge v/Informasjonsdirektør Anne Sønsteby, Mobil: 905 10 518

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder med ca. 202.000 ansatte verden over – og har hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, nyttekjøretøy, lastebiler, og Lincoln luksusbiler. Ford Motor Company har en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon om Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 69.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 24 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no