Gå videre til innhold
Avis Budget Group og Ford fornyer bilutleie i Europa

Pressemelding -

Avis Budget Group og Ford fornyer bilutleie i Europa

Som et ledd i planen om å fornye bilutleiebransjen, annonserte Avis Budget Group (NASDAQ: CAR) i dag en avtale med Ford Commercial Solutions om å tilkoble nærmere 14 000 Ford Motor Company kjøretøy i Avis Budget Groups europeiske flåte.

De tilkoblede kjøretøyene gir Avis-kundene mulighet til å styre hele billeien gjennom Avis mobil APP, inkludert valg av kjøretøyet de ønsker å leie, oppgraderinger og mulighet for å utvide leietiden. Selv det å returnere leiebilen er automatisert med den tilkoblede teknologien, og skjer med et enkelt klikk i appen.

I tillegg vil de internett-tilkoblede Ford-kjøretøyene gi verdifull data i sanntid som kjørelengde, drivstoffnivå og informasjon om kjøretøyets tilstand. Dette gjør leieprosessen enklere for kundene, fordi Avis Budgets flåteansvarlige kan få informasjonen de trenger raskere.

4000 Ford leiebiler på nett allerede i år

Ford Commercial Solutions står også bak telematikkløsninger som har en enklere og mer effektiv måte for Avis Budget Group å koble opp kjøretøy på nett, redusere kostnader og innføre ettermarkedsløsninger. Mer enn 4000 Ford-kjøretøy i Avis Budget Group er forventet å være online i løpet av 2019. Nye 10 000 biler vil være det i løpet av 2020.

Økt effektivitet og mer strømlinjeformet kundeopplevelse

- Etter at vi først annonserte at mer enn 35 000 Ford-kjøretøy i vår flåte i USA blir koblet opp på nett, er denne utvidelsen med ytterligere 14 000 tilkoblede biler i Europa et vitnesbyrd på vårt forhold til Ford Commercial Solutions og en viktig milepæl mot vårt mål å ha en global flåte av tilkoblede biler. Med bilene på nett øker effektiviteten og leverer en mer strømlinjeformet on-demand opplevelse til våre kunder, sier Fleet Service Director International i Avis Budget Group, Valerie Chenivesse.

- Det er flott å kunne jobbe sammen med en organisasjon som deler våre mål om å flytte grensene for både nett-tilkobling og innovasjon når vi nå er på full fart inn i en ny verden for mobilitet, sier Chenivesse.

Ingen behov for tredjepartsløsninger

For å koble sammen sine integrerte telematikkløsninger bruker Ford Commercial Solutions den åpne plattformen Transportation Mobility Cloud (TMC) fra Autonomic. Denne håndterer informasjonsflyten på en sikker måte til og fra kjøretøyenes innebygde modem. Gjennom dette partnerskapet får også Ford Data Services fordelen av Ford-kjøretøyenes innebygde tilkoblingsmuligheter og dataoverføring direkte fra kjøretøyet til TMC - uten behov for tredjepartsutstyr, programvare eller styring.

Dataene blir enkelt håndtert gjennom flåteeierens egne interne IT-systemer eller telematikkløsninger gjennom TMC. Dette gir virksomhetene enkel tilgang til viktig informasjon som kan forbedre både deres drift og den overordnede kundeopplevelsen.

Alle nye Ford-kjøretøy i Europa online i 2020

- Ford Data Service og TMC gjør det mulig å levere data og innsikt om en hel flåte i sanntid. Med slik innsikt blir den daglige driften mer effektiv for våre partnere og deres kunder. Vi er svært fornøyde med å jobbe med Avis Budget Group som er like innstilt på å få en helt tilkoblet flåte av biler som det vi er. Alle våre nye kjøretøy som blir levert til Europa skal mot slutten av 2020 være tilkoblet, lover direktør for Ford Commercial Solutions i Europa, Dave Phatak.

En egen forretningsenhet i Ford Smart Mobility LLC, Ford Commercial Solutions, har ett eneste mål. De skal hjelpe flåter å forbedre sin driftseffektivitet ved å tilby OEM-data som er verifisert av Fords ingeniører, som drivstofforbruk og data om kjøretøyets tilstand.

For mer informasjon om Ford Commercial Solutions, se her: www.commercialsolutions.ford.com.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Ford har 194 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca.50.000 ansatte ved sine heleide anlegg. De har rundt 64.000 ansatte når fellesforetak og ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 20 produksjonsenheter (hvorav 13 er heleide og 7 er ukonsoliderte joint venture fasiliteter.). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no