Gå videre til innhold
Ford starter realistisk testing av fremtidig bil-til-bil kommunikasjon.

Pressemelding -

Ford starter realistisk testing av fremtidig bil-til-bil kommunikasjon.

Ford startet i dag realistisk testing av fremtidsteknologier, som en del av et forskningsprogram, som skal fremskynde kommunikasjon bil-til-bil og bil-til-infrastruktur på europeiske veier.

- Kommunikasjon bil-til-bil og bil-til-infrastruktur representerer det neste vesentlige skrittet hva gjelder kjøretøysikkerhet, sier Paul Mascarenas, visepresident for Ford Forskning og Innovasjon. - Ford er forpliktet til ytterligere realistisk testing med implementering innen overskuelig fremtid som mål.

Ford bidrar med 20 spesialutstyrte S-MAX-modeller i en flåte på 120 kjøretøy som skal teste 20 eksperimentelle sjåførassistanseteknologier i det fireårige forskningsprogrammet “Safe Intelligent Mobility” - simTD. Prosjektets mål er bedre å forstå potensialet til kommunikasjon bil-til-bil og bil-til-infrastruktur for å forbedre trafikksikkerhet og personlig mobilitet.

Ekspertene tror, at det å bruke mobil kommunikasjonsteknologi for å integrere kjøretøyene med hverandre og med transportinfrastrukturen vil gjøre veiene tryggere og redusere trafikkopphopninger. Ingeniører ved Fords europeiske forskningssenter i Tyskland og simTD prosjektpartnere har så langt testet teknologiene i et kontrollert forskningsmiljø. Nå skal de testes på offentlige veier under realistiske kjøreforhold.

Teknologiene som testes som en del av simTD inkluderer: 

  • Elektronisk bremselys der forankjørende kjøretøy gir en melding til kjøretøy bak hvis det gjennomføres en bråbremsing, også om hendelsen finner sted utenfor synsfeltet til sjåføren av dette kjøretøyet, for eksempel rundt en sving. Ford leder denne utviklingen og integreringen av løsningen. 
  • System for hindringsvarsel, som gjør det mulig for et kjøretøy å informere andre veibrukere om en potensielt farlig hindring på veien, inklusive hva slags hindring og hvor den befinner seg. 
  • Trafikkskiltassistent, som holder kontinuerlig kontakt med trafikkstyringssentre for å få tilgang til oppdatert informasjon om blant annet varierende hastighetsgrenser, midlertidige begrensninger og omkjøringer. Det vil også bli gitt informasjon om faktiske og kommende permanente reguleringer, som faste hastighetsgrenser og forkjørsrett. 
  • Offentlig trafikkstyring, som gir nøyaktige trafikkprognoser basert på omfattende informasjon; dette inkluderer identifisering av sannsynlige trafikkscenarier og deres innvirkning på gjennomføring av reisen. 
  • Internett-tilgang i bilen, som for eksempel kan la sjåføren bestille og betale for parkering underveis

Ford er en global leder når det gjelder forskning på kommunikasjon bil-til-bil og bil-til-infrastruktur. I 2004 ble det for eksempel etablert et samarbeid med samferdselsdepartementet i Minnesota, der 100 offentlige kjøretøy ble utstyrt med sensorer som samler inn trafikkrelaterte data, inklusive kjøretøyhastighet, lokalisering, retning og til og med lokaliserte værforhold. Målsettingen var å utvikle neste generasjon transport- og sjåførinformasjonssystemer.

Selskapet er fortsatt engasjert i denne type testprogrammer rundt om i verden, med det mål for øye å harmonisere globale standarder for meldinger og maskinvare. Oppsamling av resultatene fra disse programmene vil sette Ford i stand til å levere nye teknologier til globale kunder med større hastighet og effektivitet og med lavere kostnader

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Pressekontakt

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no