Gå videre til innhold
Markerer ikonet Ford Capris 50 årsdag med historisk reise

Pressemelding -

Markerer ikonet Ford Capris 50 årsdag med historisk reise

Det var året som mennesket satte sin første fot på månen, den legendariske Woodstock-festivalen ble avholdt og den første Boeing 747 tok av. Det samme året, for et halvt århundre siden, kom Ford Capri på veien.

- Ford Capri var bilen som gjorde det oppnåelig for vanlige lønnsmottakere å oppnå drømmen. Den gjorde at du ble glad når du satte deg ned bak rattet. Det gjør den også i dag. Det ga deg følelsen av å kjøre noe litt annerledes, sier den kjente britiske biljournalisten Steve Sutcliffe.

I en ny video som markerer at det er 50 år siden ikonet Ford Capri ble lansert, tar han den sjeldne RS 2600 Capri på en nostalgisk tur, fra stedet hvor den ble født til banekjøring på Spa i Belgia og Zandvoort i Nederland hvor Capri vant mange store seire.

Ble produsert 1,8 millioner biler

Da Ford Capri ble lansert i 1969 ble Capri kalt «bilen De alltid har drømt om». Den skulle være det europeiske svaret på den amerikanske legenden Ford Mustang.

Mer enn 1,8 millioner kunder kjøpte den. Etterspørselen gjorde at Fords fabrikker produserte Capri de neste 17 årene. Tre generasjonen ble produsert før det var slutt i 1986.

Siden da har svært mange fortsatt å eie og kjøre det som er en av Europas mest gjenkjennbare sportsbiler.

- Selve drømmebilen for mange nordmenn

- Når den kom var dette selve drømmebilen for mange nordmenn, og som du attpåtil hadde råd til. Alt fra de tøffe linjene, de sportslige setene, den luksuriøse følelsen i kupeen og det enorme panseret med kul på som du ser foran deg fra førerplass. For oss entusiaster er det i dag også en bil som er enkel å skru på, sier formann i Capri Club Norge, Inge Lirhus. Han selv kjører en 1981-modell Ford Capri 2,8i.

Klubben har pr. i dag 315 medlemmer,

- Antall registrerte Ford Capri er faktisk flere enn det var for 10 år siden. Vi i klubben merker også en stigende interesse for merket. Det er jo selvsagt morsomt i jubileumsåret vi er inne i, sier Lirhus.

I alt har det blitt registrert 4152 Ford Capri i Norge.

- Kjenner at jeg blir forelsket i denne bilen

RS 2600 Capri, som blir brukt i den nostalgiske turen gjennom Capris historie, er fra Fords egen samling. Den er utstyrt med en V6-motor og 47 år etter den ble produsert gjør den fremdeles et sterkt inntrykk på den erfarne, britiske journalisten.

- Jeg kjenner at jeg virkelig blir forelsket i denne bilen, sier Sutcliffe, og antyder at Ford Capri er en bil du bør ønske deg i dag også.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Ford har 196 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca.51.000 ansatte ved sine heleide anlegg. De har rundt 65.000 ansatte når fellesforetak og ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 23 produksjonsenheter (hvorav 17 er heleide eller konsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no