Gå videre til innhold
Nye Kuga starter utvidelse av Fords europeiske SUV-program

Pressemelding -

Nye Kuga starter utvidelse av Fords europeiske SUV-program

Flere bilder/videoer til saken finner du her;http://www.fordmedia.eu/project/the-new-ford-kuga/

Nye Ford Kuga tar mål av seg til å sprenge myten om at en SUV ikke kan være både drivstoffeffektiv, utstyrt med avansert teknologi, spennende design og ha kjøreegenskaper i særklasse.

Nye Kuga står i sentrum av Fords strategi om å ekspandere i det hurtigvoksende europeiske SUV-markedet, og tilbyr en imponerende rekke av utstyr og teknologier, inklusive:

·  Fords smarte firehjulsdriftsystem og dynamisk kurvekontroll

·  Klassens første automatiske bakluke - som åpnes og lukkes med en fotbevegelse

·  Klasseledende drivstofføkonomi, inklusive muligheten for levering med EcoBoost bensinmotor

·  Ford SYNC med nødehjelpassistanse.

- For europeiske kunder har virkelig Kuga slått an, og har hittil solgt over 300 000 eksemplarer, sier Steve Kimber, adm. direktør hos Ford Motor Norge. - Nye Kuga har beholdt sin karisma og fått oppsiktsvekkende nye teknologier, utstyr og egenskaper.

Ford tar sikte på å forsterke sin posisjon i SUV-markedet med et omfattende program av modeller i dette segmentet. Kuga vil bli fulgt av den moderne og innovative EcoSport, Fords inngangsbillett til markedet for mindre SUV’er, og Edge, en større og mer premium crossover, et marked med stor vekst både i Nord-Amerika og på andre markeder.

- Fords enestående bakgrunn som SUV-produsent posisjonerer merket til å kunne tilby en bredde i SUV-segmentet for å kunne møte den økende etterspørselen etter denne biltypen blant europeiske kunder, fastslår Kimber.

Klasseledende kjøreegenskaper

Kugas smarte 4x4-system gir en best mulig kombinasjon mellom kjøreegenskaper og veigrep. Hovedmålsettingen med Kugas 4x4 er godt veigrep og forbedret kjørefølelse, kjøreegenskaper og reaksjon i høyere hastigheter. Et unikt instrument viser sjåføren kontinuerlig dreiemomentbehovet til hvert enkelt hjul.

Fords dynamisk kurvekontroll virker som et sikkerhetsnett for sjåfører som har gått inn i en sving med for stor hastighet. Systemet hindrer sterk understyring med aggressiv bremsing og kan, dersom sjåføren fortsetter å trå tungt på gasspedalen, også redusere dreiemomentet.

- Dynamisk kurvekontroll kan hjelpe sjåføren dersom vedkommende kjører for hurtig i forhold til hva veien tillater, sier Kimber. - Et åpenbart eksempel er en påkjøringsrampe for en motorvei som svinger. Dersom sjåføren ikke har redusert hastigheten nok i forhold til svingen kan systemet bidra med å senke farten med ca. 16 km/t per sekund.

Kjøreegenskapene og kontroll i sving er forbedret gjennom Dynamisk kurvekontroll, som ble utviklet for Focus RS. Det bidrar til å forsterke Fords velkjente kjøreglede.

Innovativ innvendig og utvendig

Nye Kuga tilbyr 46 liter mer bagasjeplass enn utgående modell, og et bagasjerom med enklere tilgang. Fords bakluke kan åpnes og lukkes simpelthen ved å bevege foten under bakre støtfanger.

Også vei- og vindstøy er betydelig redusert sammenlignet med utgående Kuga-modell for å kunne tilby en av de mest støysvake kupéer i denne klassen.

Nye Kuga ble også konstruert for å være like tiltalende på nært hold som på avstand, der åpningen mellom karosseriplatene ikke er større enn 0,5 mm. Nye Kuga har også et panoramasoltak som kan åpnes.

Klasseledende drivstofføkonomi

Nye Kuga vil ha klasseledende drivstofføkonomi fra et drivlinjeprogram som, for første gang, også omfatter en EcoBoost bensinmotor. Drivstofforbruket til bensinmotoren er redusert med 25% og dieselmotoren med 10%.

Motorprogrammet i Norge består av en 2,0-liters TDCi Duratorq dieselmotor på 140 HK med forbrukstall fra 0,59 l/mil og 154 g/km CO2. Denne tilbys både med Fords dobbeltclutch automatgirkasse og med 6-trinns manuell girkasse. I tillegg tilbys en 1.6 l EcoBoost-motor med 182 HK med automatgir og med forbruk på 0,77 l/mil og gir CO2-utslipp på 179 g/km.*

Fremragende sikkerhet

Nye Kuga oppnådde de maksimale 5 stjernene i Euro NCAP’s kollisjonstest, med totalt beskyttelsesscore på 88%, det høyeste som noen mellomstor SUV har oppnådd.

Den uavhengige organisasjonen for kjøretøysikkerhet belønnet også nye Kuga med en pris for avansert sikkerhetsteknologi for dens Ford SYNC med Nødhjelpassistanse. Nødhjelpassistanse er et system som automatisk kobler seg opp mot nærmeste redningssentral dersom en kollisjonspute løses ut eller drivstoffpumpen slås av som følge av en trafikkulykke. Her benyttes bilens GPS og en Bluetooth-tilkoblet mobiltelefon til å angi bilens posisjon og gi en melding på språket som snakkes i det landet - om at det har skjedd en ulykke og hvor bilen befinner seg.

Ytterligere førerassistanseteknologier som tilbys med nye Kuga inkluderer Parkeringsassistent, Blindsoneinformasjonssystem, Active City Stop, LaneKeeper, Filskiftevarsling, Føreroppmerksomhetsovervåkning, Trafikkskiltgjenkjenning, og automatisk fjern- og nærlys. 

Nye Kuga er bygget opp med ultrahøystyrke stål i karosseriet og en spesielt utformet forsterkning rundt panoramasoltaket for å sikre stivhet og styrke. Kuga tilbyr også stabilitetskontroll mot velting og tilhengerstabilisator.

- Så mye teknologi har vi aldri tilbudt på en europeisk Ford-modell. Det bidrar til å gjøre Kuga til en bedre bil med mer banebrytende teknologi enn noen gang, sier Steve Kimber.

.# # #

* Oppgitte tall for drivstofforbruk og CO2-utslipp er målt i henhold til tekniske krav og spesifikasjoner for EU-direktiv 715/2007. Resultatene kan skille seg fra forbrukstall fra andre deler av verden på grunn av forskjellige kjøresykluser og forskrifter.


Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Ford starter produksjonen av nye Kuga. Større SUV med mer avansert teknologi, bedre drivstofføkonomi og fremragende kjøreegenskaper.

Ford starter produksjonen av nye Kuga. Større SUV med mer avansert teknologi, bedre drivstofføkonomi og fremragende kjøreegenskaper.

Ford startet i dag produksjonen av nye Ford Kuga ved sin fabrikk i Valencia, og vil i løpet av 1. kvartal neste år være å finne hos norske Ford-forhandlere. Nye Kuga kommer med en rekke teknologier som den er først med i sin klasse, som selvåpnende bakluke, fremragende kjøreegenskaper med Fords nye globale intelligente firehjulsdrift og forbedret dynamisk kurvekontroll.

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no