Gå videre til innhold
Europeiske Ford-sjåfører får nye apper inklusive TomTom og Hotels.com

Pressemelding -

Europeiske Ford-sjåfører får nye apper inklusive TomTom og Hotels.com

For mer info., flere bilder/videoer og annet pressemateriell, se ttp://ifa2013.fordmedia.eu/enhanced.htm

Ford lanserer nå en serie nye apper som vil gjøre at sjåføren ved hjelp av Ford SYNC med AppLink blant annet kan spørre etter veien, søke opp et hotell eller finne en parkeringsplass. 

TomTom-navigasjon eller Hotels.com, et bestillingssystem for hotellrom, er blant appene som nå kan integreres i Ford SYNC med AppLink, der sjåføren kan bruke apper mens de kjører ved hjelp av stemmen. I forbindelse med IFA, den store elektronikkmessen i Berlin, opplyser Ford at de nå gjør et større antall apper tilgjengelige for sine kunder.

De nye appene øker utvalget av apper, som allerede inkluderer den ledende musikkstrømmetjensten Spotify, Kaliki; Glympse, som lar Ford-sjåføren dele sin posisjon med familie og venner gjennom stemmestyring; og Aha, som bruker cloud-tjenesten til å aktivere internettbasert underholdning og informasjon.

- Ford SYNC AppLink gir sjåføren mulighet til å integrere utstyr og apper de kjenner inn i egen bil. Sjåføren vil blant annet kunne kontrollere musikk, informasjon, lydbøker og navigasjon, finne en parkeringsplass eller reservere et hotellrom uten å slippe rattet med hendene og veien med øynene.

Nye Ford EcoSport SUV vil være blant de første Ford-kjøretøyene i Europa som kan leveres med Ford SYNC med AppLink.

De nye appene som annonseres på årets IFA-messe omfatter også

·  Audioteka, der sjåføren kan laste ned og lytte til bøker fra en virtuell bokhylle.

·  Hotels.com gjør det mulig å bestille hotellrom i over 220.000 hoteller over hele verden.

·  Cityseeker fra Wcities leverer omfattende byguider, der det er mulig å finne fram til interessante steder og aktivere byturer med GPS-guiding.

·  Med Eventseeker fra Wcities får brukeren oppdatert informasjon om ting som skjer i området der de befinner seg, fra konserter til utstillinger og foredrag.

·   AskWiki svarer på spørsmål de i bilen måtte ha gjennom internettkontakt med blant annet det nettbaserte leksikonet Wikipedia.

Dette er bare en sped begynnelse på tilgang av apper med et omfang som er minst like stort som det ens egen mobiltelefon har tilgang til.


Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no