Følg Ford Motor Norge AS

Ford feirer 21 år som samarbeidspartner for UEFA Champions League

Pressemelding   •   mai 24, 2013 14:06 CEST

Flere bilder, videoer og annet pressemateriale; http://championsleaguefinal2013.fordmedia.eu

Ford Europa feirer i år 21 som offisiell samarbeidspartner for UEFA Champions League med massiv tilstedeværelse i forbindelse med den 4 dager lange UEFA Champions Festival, før finalen i morgen lørdag 25. mai. Her blir fokuset satt på Ford’s teknologier via Ford Kuga og nye Ford Fiesta ST med amerikanske Ken Block som gjestesjåfør.

Nye Kuga har også vært meget synlig på årets kvalifiseringskamper på fotballbanene rundt om i Europa, blant annet gjennom konkurransen «Kuga Drive to Wembley». Hele 360 vinnere fra 27 land rundt om i Europa, deriblant 16 norske, er denne helgen invitert til London for å se UEFA Champions League-finalekampen mellom de tyske fotballgigantene Bayern Munchen og Borussia Dortmund.

Fords nye Fiesta ST vil være på plass for å underholde fotballpublikummet, med fire spektakulære kjøreoppvisninger av den amerikanske gymkhana-spesialisten Ken Block. Det er en mann som overskrider det man trodde var mulig å gjøre med en bil i stor hastighet.

- Dette er vår mest omfattende tilstededværelse på en UEFA Champions Leauge-finale noensinne, sier Roelant de Waard, ansvarlig for markedsføring, salg og service i Ford Europa. På samme måte som UEFA Champions League-finalen viser frem det beste av europeisk fotball vil Champions Festival demonstrere noe av de beste og mest spennende teknologiene på dagens Ford-modeller, lover han.

Ford har samarbeidet med UEFA Champions League siden starten på dette europeiske fotballmesterskapet i 1992. I de 20 Champions League-finalene Ford har vært samarbeidspartner teller vi 13 forskjellige vinnerlag fra 7 forskjellige land, mens over 1,3 millioner fotballentusiaster har sittet på tribunene.

Som offisiell billeverandør har Ford stilt til disposisjon mer enn 900 kjøretøy for bruk bare i løpet av denne Champions League-sesongen.

Ford Europa vil lansere en ny markedsføringskampanje under UEFA Champions League-finalen, der et utvalg prisbelønte teknologier i Fords bilprogram vil bli demonstrert. Anledningen benyttes til å invitere flere millioner besøkende inn til nettstedet www.ford.com, som vil by på en rekke underholdende videoer hvor Ford-teknologiene testes på de utroligste måter.

Filmene kan også sees på vedlagte linker:

http://www.youtube.com/watch?v=6-PHYYMa61A&feature=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=VcKd-OUVXFA&feature=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=OdIsuZ7EzX0&feature=youtu.be

Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.