Gå videre til innhold
Ford-forskning: Dette kan være like glatt som å kjøre på snø

Pressemelding -

Ford-forskning: Dette kan være like glatt som å kjøre på snø

Mange sjåfører kjører mer forsiktig når underlaget er belagt med snø enn med løv. Det er ikke spesielt lurt, viser ny forskning fra Ford.

Da Ford-ingeniørene utviklet det nye og spesialtilpassede kjøremoduset for glatt underlag på nye Ford Focus Active, friksjonstestet de ulike underlag, blant annet snø og løv.

- Det var morsom testing, men det finnes også en alvorlig side ved dette. Mange som kjører forsiktig på snø er på langt nær like forsiktige når veien er dekket av løv, sier utviklingsingeniør i Ford Europa, Eddy Kasteel.

Ved å benytte seg av et måleinstrument som rulles over de ulike overflatene, ble det målt hvor glatte underlagene var. Glatthet måles i enheten µ. Dette kalles også friksjonsfaktoren.

Desto glattere underlaget er, desto lavere er dette tallet. Den målte friksjonsfaktoren til løv målte helt ned mot 0,3. Det er samme nivå som en snødekt overflate gir.

5 kjøremodus på nye Focus Active

Med den nye og tøffe crossoveren Ford Focus Active får du tilgang på 5 kjøremodus som skal gjøre kjøreturen best mulig. Velg mellom Normal, Eco, Sport, Glatt eller Ujevnt underlag. Kjøremodusen ‘’Glatt’’ er designet for å forbedre veigrepet på glatt underlag som is, snø og vått løv. Systemet tilpasser bilens gassrespons, styring, ESC og antispinn-kontroll for å gi deg optimalt veigrep, forhindre hjulspinn og gi deg en trygg kjøretur.

De første bilene av crossoveren Focus Active kommer til Norge rundt årsskiftet.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder med ca. 202.000 ansatte verden over – og har hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, nyttekjøretøy, lastebiler, og Lincoln luksusbiler. Ford Motor Company har en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon om Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 69.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 24 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no