Gå videre til innhold
Ford lager smarte benker med Wi-Fi og mobillading

Pressemelding -

Ford lager smarte benker med Wi-Fi og mobillading

Sammen med Strawberry Energy vil Ford bygge hele 20 smarte parkbenker rundt i Londons gater. Ved hjelp av gratis solenergi vil fotgjengere på farten få muligheten til en pust i bakken, gratis Wi-Fi og lading av mobiltelefonen.

- I Ford er vi opptatt av at fremtidens by skal gjøre folk glade, trygge og at de skal kunne være tilkoblet internett når de ønsker det. Derfor ser vi på en rekke forskjellige tiltak for hvordan gatebildet kan planlegges for både å gå, sykle, kjøre, reise kollektivt og å være sosiale. Vi vil selvsagt også tilpasse løsningene til næringslivets behov. Fords smarte benker passer perfekt inn i en slik verden hvor vi i stadig større grad er online, sier sjef for Ford Smart Mobility i Europa, Sarah-Jayne Willians.

Måler lokalutslipp og støynivå

De avanserte parkbenkene kan også måle støynivå, CO2-utslipp, fuktighet og temperatur. Denne informasjonen vil være gratis tilgjengelig for alle, også de lokale myndighetene der hvor benkene er utplassert. 

Det er Fords håp at dette kan gi verdifulle innspill før fremtidige beslutninger tas.

- Fords smarte parkbenker i bydeler som Islington, Lewisham og Southwark vil sørge for at folk fortsatt kan gå rundt i London by uten å være redde for gå tom for strøm til mobiltelefonen eller være på nett, sier gründer og sjef for Strawberry Energy, Miloš Milisavljević.

Gratis bruk

Både ladingen av mobiltelefonen, som kan gjøres med ledning eller trådløst, og Wi-Fi er gratis. For de som bruker parkbenkene vil det også legges opp til en mulighet for å donere penger til veledige formål som kreftsaken, mental helse og lignende. Ford Motor Company Fund vil deretter gi like mye som parkbenkbrukerne, opp til 10 000 pund, til hvert av de veledige formålene.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no