Gå videre til innhold
Ford lanserer avansert styreteknologi som gir enklere manøvrering og økt kjøreglede

Pressemelding -

Ford lanserer avansert styreteknologi som gir enklere manøvrering og økt kjøreglede

Ford lanserer nå en ny generasjon styreteknologi som vil bidra til å gjøre bilene enklere å manøvrere i lave hastigheter og på trange steder. I høyere hastigheter vil den nye teknologien gi ytterligere forbedrede kjøreegenskaper og mer kjøreglede.

- Først og fremst skal alle Ford-modeller gi eieren en kjøreopplevelse i særklasse, sier Steve Kimber, administrerende direktør for Ford Motor Norge. - Den nye styreteknologien bidrar til nettopp det ved å gjøre bilen lettere å manøvrere og morsommere å kjøre.

Adaptiv styring endrer utvekslingen mellom sjåførens bruk av rattet og hvor mye forhjulene dreies. På tradisjonelle kjøretøy er denne utvekslingen fast. Med Fords nye Adaptiv Styring endres utvekslingen kontinuerlig i samsvar med bilens hastighet og optimaliserer dermed styrereaksjonen under alle forhold.

I lave hastigheter, som ved kjøring inn på en parkeringsplass eller manøvrering på et trangt sted, gjør det nye systemet bilen kvikkere og lettere å styre ved at det overføres mer krefter til bevegelse av forhjulene. Hver lavhastighetsmanøvrering krever med andre ord mindre bevegelse av rattet.

På motorveihastigheter optimaliserer systemet styrereaksjonen ytterligere slik at bilen reagerer mykere og mer presist på rattbevegelser. Adaptiv styring kan bidra til at sjåføren føler seg mer avslappet tbak rattet og nyte turen enda mer.

Ford-systemet bruker en presisjonskontrollert utløser plassert inne i rattet og krever ingen endring av bilens tradisjonelle styringssystem. Utløseren - en elektrisk motor og et utvekslingssystem - kan både legge til og trekke fra påvirkningen av styringen.  Resultatet er en bedre kjøreopplevelse i alle hastigheter, uansett bilens størrelse.

Det er ikke bestemt når Adaptiv Styring vil bli tilgjengelig på europeiskbygde Ford-modeller. .

# # #


Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Ford utvikler testbil som styrer rundt stillestående kjøretøy eller fotgjengere

Ford utvikler testbil som styrer rundt stillestående kjøretøy eller fotgjengere

Ford viste i dag frem en testbil utstyrt med en teknologi som bruker automatisk styring og bremsing for å unngå sammenstøt med biler som har stanset eller kjører sakte i samme kjørebane som egen bil, eller unngå en fotgjenger. Fords nye sikkerhetsteknologi gir først en advarsel til sjåføren dersom det oppdages en saktegående eller stillestående hindring eller fotgjenger lenger fremme.

Fords 1.0-liters EcoBoost-motor er kåret til «Årets Internasjonale Motor» for andre år på rad.

Fords 1.0-liters EcoBoost-motor er kåret til «Årets Internasjonale Motor» for andre år på rad.

Fords svært drivstoffeffektive og spreke 1.0-liters EcoBoost bensinmotor er i dag, for andre år på rad, kåret til «Årets Internasjonal Motor» - og ble samtidig tildelt det høyeste antall poeng i prisens historie. Samtidig bekrefter Ford at de fra midten av august vil doble produksjonen av motoren ved motorfabrikken i Køln, til over 1000 motorer pr. dag for å dekke etterspørselen.

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no