Gå videre til innhold
Ford utvikler revolusjonerende helautomatisk parkeringssystem

Pressemelding -

Ford utvikler revolusjonerende helautomatisk parkeringssystem

For mer informasjon om saken, bilder/videoer se; http://fordfutures.fordmedia.eu/enhanced.htm

Ford utvikler nå et parkeringssystem, der sjåføren kan parkere bilen ved å trykke på en knapp - mens vedkommende kan være enten inni eller utenfor bilen.

Teknologien, helautomatisk parkeringshjelp, er i øyeblikket på prototypenivå og kan kontrollere styring, giring og kjøring forover og bakover med knapper. Ford har nå demonstrert teknologien for journalister på sin testbane i Belgia, og en video av demonstrasjonen kan sees her http://www.youtube.com/watch?v=dQjntXvMVTE .

- Parkering i dagens bymiljøer kan være vanskelig og skape stressituasjoner, og derfor ønsker vi å gjøre dette så enkelt, effektivt og presist som mulig for våre kunder, sier Steve Kimber, administrerende direktør for Ford Motor Norge.

Eksperter fra Fords forsknings- og utviklingsavdeling har blant annet videreutviklet den eksisterende Ford-teknologien Aktiv Parkeringsassistanse for å kunne lansere neste generasjon parkeringsteknologi - helautomatisk parkeringshjelp.

Helautomatisk parkeringshjelp identifiserer en passende luke ved hjelp av sensorer. Sjåføren aktiverer systemet ved å sette girkassen i fri og trykke på en knapp, enten inne i bilen eller utenfra med fjernkontrollen. Systemet vil så overta kontrollen med styring, giring, kjøring og bremsing. Helautomatisk Parkeringshjelp vil oppdage passende parkeringsplasser i hastigheter på opptil 30 km/t og sjåføren vil måtte holde knappen inne gjennom hele parkeringsprosessen slik at den umiddelbart kan avbrytes på ethvert tidspunkt.

Som et resultat av systemets presisjon kan kjøretøyet parkeres på en parkeringsplass som bare er 20% lenger enn bilen. På den måten vil helautomatisk parkeringshjelp kunne frigjøre et betydelig antall parkingsplasser som går tapt som følge av ineffektiv parkering.

Ford viste på bilutstillingen i Frankfurt en konseptbil med en avansert neste generasjons parkeringshjelp, der bilen kan kjøre eller rygge inn på supertrange parkeringsplasser uten hjelp av sjåføren.  Dette systemet vil kunne finslipes ytterligere med Helautomatisk parkeringshjelp og dermed sørge for at en sjåfør enkelt kan manøvrere bilen inn på meget trange parkeringsplasser og garasjer uten å få skader på egen eller andres biler.

Helautomatisk parkering kan også hjelpe sjåfører med redusert mobilitet, inklusive funksjonshemmede og eldre sjåfører som finner det vanskelig å rygge inn på parkeringsplasser i trange og travle gater, og nøkkelen er at vi allerede har teknologien som setter oss i stand til en dag å gjøre helautomatisert parkering til en realitet for Fords kunder, avslutter Steve Kimber.

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Nye Ford Fiesta først med MyKey i Europa; Lar foreldre til unge bilførere bestemme toppfart og lydvolum.

Nye Ford Fiesta først med MyKey i Europa; Lar foreldre til unge bilførere bestemme toppfart og lydvolum.

Ford MyKey gjør det mulig for eieren å programmere en nøkkel - vanligvis for yngre sjåfører - som begrenser bilens toppfart og reduserer maksimum volum på lydanlegget. Lyden stenges i sin helhet hvis ikke fører og passasjerer fester sikkerhetsbeltene. Systemet kan også hindre føreren fra å deaktivere sikkerhetsteknologier som Elektronisk Stabilitetsprogram og Active City Stop.

Ford utvikler testbil som styrer rundt stillestående kjøretøy eller fotgjengere

Ford utvikler testbil som styrer rundt stillestående kjøretøy eller fotgjengere

Ford viste i dag frem en testbil utstyrt med en teknologi som bruker automatisk styring og bremsing for å unngå sammenstøt med biler som har stanset eller kjører sakte i samme kjørebane som egen bil, eller unngå en fotgjenger. Fords nye sikkerhetsteknologi gir først en advarsel til sjåføren dersom det oppdages en saktegående eller stillestående hindring eller fotgjenger lenger fremme.

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no