Gå videre til innhold
Ford utvikler testbil som styrer rundt stillestående kjøretøy eller fotgjengere

Pressemelding -

Ford utvikler testbil som styrer rundt stillestående kjøretøy eller fotgjengere

For mer informasjon, bilder, videoer etc. se www.fordmedia.eu

Ford viste i dag frem en testbil utstyrt med teknologi som bruker automatisk styring og bremsing for å unngå sammenstøt med biler som har stanset eller kjører sakte i samme kjørebane som egen bil, eller unngå en fotgjenger.

Fords nye sikkerhetsteknologi gir først en advarsel til sjåføren dersom det oppdages en saktegående eller stillestående hindring eller fotgjenger lenger fremme i samme kjørebane.

Hvis sjåføren unnlater å styre unna eller bremse etter advarselen vil bilen selv bremse og styre for å unngå sammenstøt.

Ford demonstrerte i dag den nye forskningsteknologien på sin testbane i Belgia, og en video kan sees her.demonstrationen kan ses her.

Ford har utstyrt en Ford Focus med denne sikkerhetsteknologien som en del av et Ford-ledet forskningsprosjekt som omhandler ulykkesunngåelse ved aktiv intervensjon av intelligente kjøretøy.

Gruppen av 29 samarbeidspartnere utvikler nå et aktivt sikkerhetssystem som griper inn ved et nært forestående sammenstøt*.

- Det er mange tilfeller - som en uventet opphopning av trafikk foran på veien - der denne teknologien vil være til fordel for sjåføren og medtrafikantene, sier Steve Kimber, adm. dir. for Ford Motor Norge.

- Dette forskningsprosjektet gir et spennende glimt inn i en tryggere fremtid der risikoen for visse typer ulykker vil være betydelig redusert, sier han.

Teknologien bruker tre radarer, ultrasoniske sensorer og et kamera til å overvåke veien inntil 200 meter lenger fremme. Hvis systemet oppdager en saktegående eller stillestående hindring vil sjåføren bli varslet. Hvis sjåføren ikke reagerer vil bilens bremser aktiveres hvoretter det vil bli søkt etter åpninger på begge sider av hindringen og så benyttes den elektroniske servostyringen til å unngå sammenstøt.

Teknologien er testet i hastigheter på over 60 km/t.

Forskningsdata avslører for øvrig at mindre enn en tredjedel av sjåførene involvert i påkjørsel bakfra gjorde forsøk på å styre unna i forkant av sammenstøtet.

- Ved å demonstrere teknologien i en Ford Focus ønsker Ford å vise hvor videreutvikling av eksisterende ledende sikkerhetsteknologier vil kunne bringe oss, sier Kimber.

Kimber viser også til den nye Ford S-MAX Concept med et videreutviklet Ford Intelligent Protection System. Her er det bygget inn en funksjon som identifiserer fotgjengere og automatisk aktiverer bilens bremser dersom et sammenstøt ansees som uunngåelig.

Ford har allerede gjort en rekke aktive sikkerhetsteknologier tilgjengelig for sine kunder, som Active City Stop, der sensorer overvåker veien lenger fremme for å unngå sammenstøt i hastigheter opp til 15 km/t og redusere virkningen av sammenstøt i hastigheter opp til 30 km/t.

Et annet eksempel er Fords Filskiftevarsling, der et kamera overvåker bilens posisjon i veibanen i forhold til veioppmerkingen og varsler sjåføren dersom det oppdages at bilen utilsiktet er i ferd med å forlate den valgte kjørebanen.

# # #

* interactIVe (Accident Avoidance by Active Intervention of Intelligent Vehicles) er et europeisk forskningsprosjekt lansert av Fords europeiske forskningssenter i Tyskland i 2010 og består av 29 partnere; syv bilprodusenter, seks underleverandører, 14 forskningsinstitusjoner og tre andre interessenter.


Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no