Gå videre til innhold
PARTNERE: RJ Scaringe, Rivians grunnlegger og  CEO, og styreformann i  Ford Motor Company, Bill Ford
PARTNERE: RJ Scaringe, Rivians grunnlegger og CEO, og styreformann i Ford Motor Company, Bill Ford

Pressemelding -

Ford med partnerskap for å utvikle neste generasjons elbil

Rivian har annonsert at Ford Motor Company har investert 500 millioner dollar i selskapet. I tillegg til investeringen, har selskapene besluttet å jobben sammen om å utvikle en helt ny neste generasjon batterielektrisk bil til Fords voksende elektrifiserte produktsortiment, basert på Rivians «skateboard-plattform».

- Dette strategiske partnerskapet markerer en milepæl i overgangen til en bærekraftig mobilitet, sier grunnlegger og CEO i Rivian, RJ Scaringe. Ford og styreformann Bill Ford har lenge vært blant dem i bilindustrien som har satt bærekraft høyt på agendaen. Vi gleder oss til å kunne bruke vår teknologi til å få flere elektriske kjøretøy ut på veien, sier grunnlegger og CEO i Rivian, RJ Scaringe.

- Vi gleder oss til å bli partnere og investere i Rivian. Vi har blitt kjent med og respekterer Scaringe, og vi har et felles mål om en mer bærekraftig fremtid for bilindustrien. Dette må skje gjennom innovasjon, sier styreformann i Ford Motor Company, Bill Ford.

Har allerede utviklet to elbiler

Rivian har allerede utviklet to helt nye biler: 5-seters R1T pickup og 7-seters SUVen R1S. Begge vil ha mer enn 640 kilometers rekkevidde (400 miles målt etter amerikansk standard) og ha en uslåelig kombinasjon av ytelse, offroad-egenskaper og nytte. Disse skal lanseres sent i 2020.

- Ford fortsetter sin overgang til nye former for intelligente kjøretøy og mobilitetsløsninger. Med dette partnerskapet med Rivian får begge parter en ny tilnærming til dette. Vi tror også at Rivian kan dra nytte av Fords industrielle ekspertise og ressurser, sier CEO og president i Ford Motor Company, Jim Hackett.

Mustang inspirert elbil SUV og helelektrisk F-150 pickup

Ford har som mål å utvikle et helt nytt kjøretøy ved hjelp av Rivians fleksible «skateboard-plattform».

Dette kommer i tillegg til Fords eksisterende utvikling av et helt nytt og bredt utvalg batterielektriske biler. Som et ledd i selskapets 100 milliarder kroners investering i nye elektrifiserte kjøretøy, har Ford allerede bekreftet at en Mustang-inspirert SUV med rekkevidde på opptil hele 600 km - kommer i 2020. Også en nullutslippsvariant av pickupen F-150 er et ledd i denne planen.

Rivian forblir et uavhengig selskap. Investeringen er underlagt vanlig regulatorisk godkjenning.

Investerer 100 milliarder kroner i elektrifisering

Fords investering på over 100 milliarder i elektrifisering innebærer lansering av en eller flere elektrifiserte varianter av alle nye og eksisterende modeller – alt fra 48 volt mild hybrid, hybrid, ladbar hybrid og helelektrisk. Dette i tillegg til svært drivstoffeffektive bensin og dieselmotorer, for å gi kundene det Ford kaller «power of choice».

Elektrifiserte modeller for alle behov

- Fra Fiesta til og med Transit skal alle nye modeller få en eller flere elektrifiserte varianter for å ivareta ulike kunders behov. Det skjer store fremskritt innenfor teknologi, bilene våre er nå online og dette er bare starten på utviklingen av et omfattende modellutvalg smarte biler til en smart verden, sier adm. dir. i Ford Motor Norge Per Gunnar Berg.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder med ca. 202.000 ansatte verden over – og har hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, nyttekjøretøy, lastebiler, og Lincoln luksusbiler. Ford Motor Company har en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon om Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 69.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 24 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no