Gå videre til innhold
Ford slipper prisene på nye Kuga.

Pressemelding -

Ford slipper prisene på nye Kuga.

Godt Nytt År til alle våre mottagere av Fords pressemeldinger. Ytterligere informasjon, bilder og videoer om nye Kuga finner du her: http://www.fordmedia.eu/project/the-new-ford-kuga/

----------------------------------------------------------

Ford starter nå forsalget av den helt nye Ford Kuga med en veiledende startpris for firehjulsdreven Ford Kuga Trend på litt over 380 000 kroner og rett over 400.000 for Fords powershift automatgirkasse. Med disse prisene er Ford klare til å bite godt fra seg i det stadig voksende markedet for mellomstore SUV’er.

- Like viktig som gode priser er det at Kuga er klasseledende på en rekke viktige områder for kundene våre, fastslår markedsdirektør Geir Haugaard i Ford Motor Norge. - Blant annet tar nye Kuga mål av seg til å sprenge myten om at en SUV ikke kan være både drivstoffeffektiv, utstyrt med avansert teknologi, ha spennende design og kjøreegenskaper i særklasse.

Blant de detaljene markedsdirektøren særlig fremhever er at Kuga tilbyr Fords smarte firehjulsdrift og dynamisk kurvekontroll, første bilen med automatisk bakluke som åpnes og lukkes med en fotbevegelse, forbedret drivstofføkonomi og stemmestyringssystemet Ford SYNC med nødhjelpassistanse. I tillegg introduseres veltebeskyttelse som hjelper føreren å holde kjøretøyet stabilt på veibanen i krevende og uønskede situasjoner ved hjelp av sensorer som overvåker bilens krengning.

- Glemmes skal heller ikke at nye Kuga oppnådde de maksimale 5 stjernene i Euro NCAP’s kollisjonstest, med totalt beskyttelsesscore på 88%, det høyeste noen mellomstor SUV har oppnådd. Den uavhengige organisasjonen for kjøretøysikkerhet belønnet også nye Kuga med en pris for avansert sikkerhetsteknologi for Ford SYNC med Nødhjelpassistanse, sier Haugaard.

Ford Kuga kan også leveres med førerassistanseteknologier som Adaptiv Cruisekontroll, Parkeringsassistent, Blindsoneinformasjonssystem, Active City Stop, LaneKeeper, Filskiftevarsling, Føreroppmerksomhetsovervåkning, Trafikkskiltgjenkjenning og Automatisk fjern- og nærlys.

Kugas smarte 4x4-system er helt i samsvar med Fords rykte for ekstraordinært gode kjøreegenskaper. Hovedmålsettingen med Kugas 4x4 er godt veigrep og forbedret kjørefølelse, kjøreegenskaper og reaksjon i høyere hastigheter. Dette er naturligvis spesielt viktig med de kjøreforholdene Norge byr bilistene våre, høst, vinter og vår.

Kontroll i sving er ytterligere forbedret med Dynamisk kurvekontroll, som ble utviklet for Focus RS.

Fords dynamisk kurvekontroll virker som et sikkerhetsnett for sjåfører som har gått inn i en sving med for stor hastighet. Systemet hindrer sterk understyring med aggressiv bremsing, og kan redusere hastigheten med ca. 16 km/t pr. sekund for at den skal stemme med svingradiusen.

Nye Kuga vil ha forbedret drivstofføkonomi fra et drivlinjeprogram - som for første gang - også omfatter en EcoBoost bensinmotor.

Motorprogrammet i Norge består av en 2,0-liters TDCi Duratorq dieselmotor på 140 HK med forbruk fra 0,59 l/mil og 154 g/km CO2. Denne tilbys både med 6-trinns manuell girkasse og Fords dobbeltclutch automatgirkasse som nå har et CO2-utslipp på 159 g/km og forbruk på 0,62 l/mil.  I tillegg tilbys en 1.6 l EcoBoost-motor med 182 HK med automatgir og forbruk på 0,77 l/mil og et CO2-utslipp på 179 g/km.

Nye Ford Kuga kan nå bestilles hos alle våre Ford-forhandlere, avslutter Geir Haugaard.

----------------------------------------------------

Til slutt en oppdatert oversikt over prisene i Norge på nye Ford Kuga 

Trend (utstyrsnivå)

2,0 TDCi

140 HK

382 500 kr. 

2,0 TDCi Powershift automat

140 HK

403 300 kr.

1,6 EcoBoost, automat

182 HK

424 500 kr.

Titanium (utstyrsnivå)

2,0 TDCi

140 HK

405 100 kr.

2,0 TDCi Powershift automat

140 HK

425 900 kr.

1,6 EcoBoost, automat

182 HK

447 100 kr.

 

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no