Gå videre til innhold
Presseinvitasjon: 400 unge sjåfører gjennomfører unikt og gratis kjørekurs

Pressemelding -

Presseinvitasjon: 400 unge sjåfører gjennomfører unikt og gratis kjørekurs

I løpet av neste helg skal nærmere 400 unge sjåfører i alderen 18 til 24 år gjennomføre det internasjonale kjøreprogrammet Ford Driving Skills for Life i Norge.

Ford Motor Norge, Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund (ATL) og forsikringsselskapet If inviterer presse og andre interesserte for å se hvordan det praktisk anlagte kjøreprogrammet blir mottatt blant de unge, noe som forhåpentligvis får en positiv effekt på trafikksikkerheten i denne svært utsatte gruppen.

Statssekretær i Samferdselsdepartementet Brage Baklien og bilentusiast og ambassadør for Ford Driving Skills for Life, Jan Erik Larssen, vil være tilstede under åpningen.

Når: Lørdag 20. oktober klokken 10.00

Hvor: Rudskogen Motorsenter, Motorsportveien 180, 1890 Rakkestad, Østfold

Hva er Ford Driving Skills For Life?

Opplæringsprogrammet ble utviklet av Ford Motor Company i samarbeid med amerikanske trafikksikkerhetsmyndigheter i 2003. Målet var å gjøre noe med det høye antallet unge som ble drept i trafikken. Kurset har til nå blitt gjennomført av mer enn en million sjåfører mellom 18 og 24 år i hele 41 land.

Hvordan er skadebildet i Norge?

I 2017 ble 11 unge mennesker mellom 18 og 24 år drept i trafikken. 78 ble meget alvorlig eller alvorlig skadet. En gjennomgang fra forsikringsselskapet If viser at det er hele 2,5 ganger større risiko for at personer under 21 år blir innblandet i en trafikkulykke enn det er for personer over 25 år. Forskning viser at dette ofte skyldes umodenhet og mangelfulle ferdigheter.

Hva består kurset av?

Deltagerne sitter bak rattet med en profesjonell instruktør ved siden av seg gjennom en rekke praktiske øvelser på et avgrenset område.

Det legges stor vekt på å demonstrere hvilke konsekvenser distraksjoner som mobilbruk bak rattet kan ha.

De unge sjåførene får også ta på seg spesiallagde drakter for å bedre forstå hvilken effekt rus har på deres evner som sjåfører.

Nytt av året er en helt unik VR-opplevelse hvor målet er å bidra til et bedre forhold mellom syklister og bilister. Med «WheelSwap» får deltakerne oppleve hvordan lite hensynsfull atferd på veien arter seg både for syklister og bilister.

For mer informasjon: KLIKK HER

Velkommen!

Med vennlig hilsen

Anne Sønsteby, Informasjonsdirektør Ford Motor Norge

Jan Harry Svendsen, Informasjonsansvarlig, Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund (ATL)

Jon Berge, Informasjonsdirektør If

Påmelding skjer til:

Ford Motor Norge v/Anne Sønsteby: asonste1@ford.com / mobil: 905 10 518

ATL v/Jan Harry Svendsen: jan.harry@atl.no / 934 47 754

If v/Jon Berge: jon.berge@if.no / mobil: 905 98 680

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder med ca. 202.000 ansatte verden over – og har hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, nyttekjøretøy, lastebiler, og Lincoln luksusbiler. Ford Motor Company har en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon om Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 69.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 24 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no