Gå videre til innhold
Sjefsskifte hos den norske Ford-importøren

Pressemelding -

Sjefsskifte hos den norske Ford-importøren

Etter tre år som adm. direktør for den norske Ford-importøren er Steve Kimber utnevnt til en posisjon i ledelsen i en annen Ford-region innenfor den globale Ford-organisasjonen og forlater dermed Norge om kort tid. Som ny administrerende direktør i Ford Motor Norge har Ford Europa utnevnt selskapets salgsdirektør Per Gunnar Berg.

Berg er 42 år og har tilbrakt mesteparten av sine yrkesaktive år i Ford-systemet i og utenfor Norge.

Blant annet var han i flere år distriktssjef og leder for forretningsutvikling for Ford i Sverige, Danmark og Norge før han kom tilbake til den norske Ford-organisasjonen i 2004 først som direktør for servicemarkedet og deretter som salgsdirektør.

Og det er ingen tvil om at han overtar ansvaret for et bilmerke i medvind. Ford har aldri hatt et nyere og bedre produktprogram, og i lys av Fords meget offensive produktutvikling vil strømmen av nyheter ingen ende ta.

Det satses stort både på personbiler og nyttekjøretøy, og det vil også komme en rekke av høyytelsesbiler som blant annet Focus RS, Ford GT og Focus ST i tiden fremover. Dessuten satser Ford på å flytte deler av merket opp mot Premium segmentet med modellene i Vignale-serien.

- Det er med stor entusiasme jeg tar fatt på oppgaven med å videreføre vår plan, sier Berg i en kommentar til utnevnelsen. – Vi har lagt en offensiv og langsiktig vekstplan både i Norge, Europa og globalt som stiller store krav til oss som arbeider med Ford, men jeg vet at våre forhandlere, deres ansatte og staben her i Ford Motor Norge har vinnerviljen, evnen og lysten som skal til for å få jobben gjort og nå målene vi har satt oss.

Etterhvert som kundene gjør seg kjent med alle nyhetene som er på vei – f.eks. modeller som Mondeo AWD, S-Max AWD og ikke minst ikoniske Mustang, er vi sikre på å få frem enda flere smil hos våre kunder. Fords nye rekke av nyttekjøretøy har allerede oppnådd en volumvekst på 86% i forhold til samme periode forrige år og en markedsandel ved utgangen av februar på 17,2%.

Optimisme merkes også ute i organisasjonen som et resultat av det som nå skjer med hensyn til oppgradering av mange butikker – dette er en naturlig del av vekstplanen understreker Berg. Og det kommer mer i form av etablering av Ford Stores, butikker hvis innhold og profil vil ha stor betydning for videreutviklingen av Ford som merkevare.

Jeg er også sikker på at kundene som besøker våre forhandlere merker denne optimismen – Og vi vet hva produkter og tjenester som skaper engasjement betyr for en god kundeopplevelse, avslutter Berg.

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518
Per Gunnar Berg

Per Gunnar Berg

Adm. dir. Ford Motor Norge +47 - 994 01 201

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no