Gå videre til innhold
SVÆRT FORNØYDE: Administrerende direktør i Solberg Bil, Christel Langebrekke, og aktiv eier i Solberg Bil, Ole B. Solberg er svært fornøyde med avtalen med eierne av Arendal Auto.
SVÆRT FORNØYDE: Administrerende direktør i Solberg Bil, Christel Langebrekke, og aktiv eier i Solberg Bil, Ole B. Solberg er svært fornøyde med avtalen med eierne av Arendal Auto.

Pressemelding -

Solberg Bil AS overtar Arendal Auto AS

I tett samarbeid med Ford Motor Norge AS er det inngått avtale mellom Solberg Bil AS og eierne av Arendal Auto AS, om at Solberg Bil AS kjøper 80 % av aksjene i Arendal Auto AS. Dagens eiere fortsetter med 20 % eierandel. Ford takker eierne for fin innsats gjennom 3 år, og ser frem til fortsatt godt samarbeid.

– Oppkjøpet vil styrke såvel Solberg Bil-organisasjonen som Ford med en enhetlig distribusjon i aksen fra Notodden, Porsgrunn, Skien og Kragerø til Arendal/Grimstad i sør. Solberg Bil har gjennom de senere årene forberedt organisasjonen sin på vekst med strategiske grep for effektivt å kunne drive Ford-forhandlerdrift på flere plasser. Med base i dette er Solberg Bil godt rustet til å kunne møte fremtidens distribusjon med oppkoblede biler, sømløse online/offline kunde-opplevelser og en betydelig vekstplan for Ford i Norge, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge AS, Per Gunnar Berg.

Overtagelsen vil være effektiv 1. januar 2023.

– Vi er svært godt fornøyd med løsningen som legger til rette for en ytterligere styrking i samarbeidet mellom Ford Motor Norge AS og Solberg Bil AS, uttaler Ole B. Solberg, som er aktiv eier og 2. generasjon i den suksessrike familiebedriften.

Han har ståltro på Ford i Norge i tiden fremover.

– Vi får en modellportefølje som stadig utvides med elektriske modeller både innen nyttekjøretøy og personbiler. Med denne overtagelsen vil vi bygge videre på den Ford-filosofi som til nå har ligget til grunn lokalt, og forsterke det med våre etablerte backoffice-funksjoner, sier Ole B. Solberg.

Daglig leder i Arendal Auto, Dagfinn Noddeland, sier at han og de to andre eierne er meget godt fornøyd med salget, og de ser frem til fortsatt godt samarbeid med Solberg Bil.

– For meg handler dette om å ta vare på de gode verdiene som er bygget stein for stein i Arendal Auto, som er en eksklusiv Ford-forhandler. De har en dyp forankring i det lokale miljøet og dedikerte, entusiatiske Ford-medarbeidere. Samtidig handler det om at vi, sammen med teamet, kan bidra med å utvikle kundereisen videre for fremtiden, sier administrerende direktør i Solberg Bil, Christel Langebrekke.

For ytterligere informasjon vennligst kontakt:

Solberg Bil v/Ole B. Solberg, Mobil: 977 75 400

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company (NYSE: F) er et globalt selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA som forplikter seg til å skape en bedre verden, hvor alle kan forflytte seg som de vil og følge sine drømmer. Selskapets Ford+ plan for vekst og verdiskapning, kombinerer eksisterende ressurser, nye muligheter og en «always-on» relasjon med kundene som vil berike deres opplevelser og øke kundelojaliteten. Ford utvikler, produserer, markedsfører og har service på sine tilkoblede, og i økende grad elektrifiserte, personbiler og nyttekjøretøy: Fords lastebiler, nyttekjøretøy, personbiler og Lincolns luksusbiler. Selskapet har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, tilkoblede tjenester og mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler og finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford har cirka 183.000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, deres produkter og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 35.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 54.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 8 er heleide anlegg og 6 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

All informasjon i denne pressemeldingen er gjeldende for det tidspunktet den er publisert på. Informasjonen kan, i likhet med spesifikasjoner og funksjoner i pressemeldingen, endres over tid, og variere fra marked til marked. Ford Motor Norge forplikter seg ikke til å oppdatere denne type utsagn i den enkelte pressemelding.


Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no