Gå videre til innhold
Spesiallaget bil hjelper Team Skys vinnersyklister med å hente krefter

Pressemelding -

Spesiallaget bil hjelper Team Skys vinnersyklister med å hente krefter

En spesiallagd utgave av Ford Transit Custom skal hjelpe syklistene fra Team Sky - som deltar på premieseremonien etter enkeltetappene - i Tour de France.

- Hvert eneste sekund teller i sykling. Selv de aller minste fortrinn kan bety forskjellen mellom seier og tap.Med Tourneo Custom «podiumbil» kan syklistene som ender på podiet komme seg raskere etter rittet og få en mer komfortabel reise tilbake til hotellet. Dette setter dem bedre i stand til å ta vare på vinnerformen og å gi full gass dagen etter, sier sportsdirektør i Team Sky, Servais Knaven.

Den store bilen er utstyrt med et lite kjøkken, behagelige stoler og kjøleskap.

Mister verdifull hviletid på premiesermonien

Proffsyklistene som har deltatt i premieseremonien etter endt etappe må vente lengre enn konkurrentene på den viktige hvileperioden før neste ritt.

Mens syklistene med dårligere plasseringer sitter i en luksuriøst utstyrt teambuss med dusjer, TV og gode stoler på vei tilbake til hotellet, må vinnerne utsette tilbaketuren i mange timer. Ofte skjer returen i en av de ordinære følgebilene.

Team Sky er kjent for å tilrettelegge slik at syklistene får hentet seg inn maksimalt inn mellom rittene.

Luksuriøse omgivelser

En nøkkelutfordring for Team Skys syklister er å få nok plass til bena når de blir fraktet i teamets egne servicebiler. Tourneo Custom er svært romslig og syklistene kan virkelig strekke ut slitne ben. I det luksuriøse miljøet får de også både varm og kald mat og drikke som gjør at restitueringen går raskere.

Mer enn 100 seire siden 2016

Ford er eksklusiv leverandør av biler og nyttekjøretøy til elitesykkellaget Team Sky. Samarbeidet som startet i 2016 har så langt resultert i mer enn 100 seire. Team Skys bilflåte består også av mange Ford Mondeo med AWD, S-MAX med AWD, Edge og Transit nyttekjøretøy.

En spesiell Ford Ranger som promoterer holdningskampanjen «Share The Road» er rekognoseringsbil for rytterne. Det betyr at den ligger foran løpet og kan gi tilbakemeldinger med viktig informasjon.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder med ca. 202.000 ansatte verden over – og har hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, nyttekjøretøy, lastebiler, og Lincoln luksusbiler. Ford Motor Company har en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon om Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 69.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 24 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no