Gå videre til innhold
Ford utvider Transit Custom plug-in hybrid-prosjekt  til også å gjelde Valencia

Pressemelding -

Ford utvider Transit Custom plug-in hybrid-prosjekt til også å gjelde Valencia

Ford har allerede et prøveprosjekt med Transit Custom plug-in hybrid eller ladbare hybrider i London, men varsler nå at de også skal starte et tilsvarende testprosjekt i Valencia i Spania.

- Hos Ford har vi intensjoner om å finne løsninger på mobilitetsutfordringene i de store byene, både når det gjelder transport av mennesker, varer og tjenester. Ettersom to byer aldri er helt like, får vi gjennom prosjektet i Valencia mer verdifull kunnskap om fordelene med en flåte av små og mellomstore nyttekjøretøy som primært går på elektrisitet, sier toppsjefen for Ford i Europa, Midt-Østen og Afrika, Steven Armstrong.

Satser 88 milliarder kroner i storstilt elektrifisering

Samarbeidet mellom Ford Smart Mobility, regionen Valencia og byens ledelse er startet opp for å se hvordan en flåte med ladbare Transit Custom hybrider kan bidra til å gi renere byluft og samtidig øke produktiviteten.

Fords partnerskap med Generalitat Valenciana og byen Valencia reflekterer også selskapets 88 milliarder kroners (11 milliarder dollar) investering innen elektrifisering som vil resultere i 40 elektrifiserte modeller globalt. Hele 16 av disse skal være helelektriske modeller som skal være klare før 2022.

Transit Custom ladbar hybrid har en elektrisk rekkevidde på mer enn 50 km og Fords prisvinnende 1-liters Ford EcoBoost-bensinmotor fungerer som en rekkeviddeforlenger.

Masseproduseres fra 2019

Etter planen skal Transit Custom ladbar hybrid masseproduseres fra 2019. 

Prosjektet i Valencia er også en bekreftelse på Fords fortsatte engasjement i Spania og Valencia. Her ligger en av Fords viktigste bilfabrikker i Europa. Ford har investert mer enn 27 milliarder kroner (2,9 milliarder EURO) i Valencia siden 2011. Mot slutten av fjoråret bekreftet også Ford en ny 7,2 milliarder kroners investering (750 millioner EURO) i fabrikken for å bygge nye Ford Kuga der.

- Det må et handlekraftig og modig lederskap til for å kunne ta tak i de mobilitets- og miljøutfordringer byer som Valencia står ovenfor. Vi er veldig fornøyd med at Ford fortsatt engasjerer seg i Valencia og tar sine innovative teknologier til vår by, sa president i Generalitat Valenciana, Ximo Puig.

20 nye Transit Custom Plug-in Hybrid i London-test

20 Transit Custom ladbare hybrider er allerede under utprøving i Londons gater. Nyttekjøretøyene brukes blant annet av London-politiet, British Gas og storbyens kollektivselskap, Transport for London. Testflåten blir hele tiden nøye overvåket av et Ford-system for å kunne påvise både de kostnadsmessige, operasjonelle og miljømessige aspektene ved bruk av teknologien.

Og ikke minst et skritt på veien for å kunne produsere de beste elektrifiserte bilene og nyttekjøretøyene i fremtiden.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder med ca. 202.000 ansatte verden over – og har hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, nyttekjøretøy, lastebiler, og Lincoln luksusbiler. Ford Motor Company har en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon om Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 69.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 24 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no