Gå videre til innhold
Nye Ford Fiestas sikkerhetsteknologi “Active City Stop” fanger opp og behandler 15 bilder på et blunk

Pressemelding -

Nye Ford Fiestas sikkerhetsteknologi “Active City Stop” fanger opp og behandler 15 bilder på et blunk

Selv den mest årvåkne sjåføren må blunke, og innen vedkommende igjen åpner øynene vil Fords Active City Stop for kollisjonshindring i lave hastigheter ha fanget opp og behandlet 15 bilder av veien fremover - på søk etter potensielle farer. Denne sikkerhetsteknologien lanseres nå også på nye Ford Fiesta

Active City Stop bruker avanserte sensorer for lysregistrering og avstandsbedømmelse for å overvåke veien fremover – hele 50 ganger pr. sekund  – med mer enn dobbelt så høy hastighet som filmindustriens standard for bildevisning. Målsettingen er å bidra til å unngå kollisjoner i hastigheter opp til 15 km/t, og å redusere virkningen av et sammenstøt i hastigheter opp til 30 km/t.

- Bytrafikken er der de fleste sammenstøt i lave hastigheter finner sted, hovedsakelig fordi sjåføren ikke oppdager at bilen foran har stanset, sier markedsdirektør Geir Haugaard i Ford Motor Norge. – Mye trafikk, store mengder potensielle distraksjoner og saktegående stopp-start-trafikk betyr at  Active City Stop kan gi et høyst nødvendig ekstra øye på veien.

Hvert år blir over en halv million personer skadet i trafikkulykker i byer bare i Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Italia og Spania. Av disse skades ca. en av åtte i påkjøringer bakfra, den type ulykker der Active City Stop enten kan hindre eller redusere skadeomfanget.

Active City Stop overvåker kontinuerlig avstanden til bilen foran, beregner risikoen for å treffe et stillestående eller saktegående kjøretøy og klargjør bremsene til nye Fiesta slik at det ved behov oppstår spontan og optimal bremsevirkning. Hvis sjåføren ikke reagerer, enten ved å bremse eller styre unna, vil systemet aktivere bremsene, redusere overføring av dreiemoment til drivhjulene og sette på nødblinklysene bak.

Active City Stop ble først lansert på nye Focus og er hittil bestilt av over 70.000 europeiske kunder. I dag er systemet også tilgjengelig på C-MAX, Grand C-MAX, nye B-MAX - og nå også nye Ford Fiesta. Teknologien mottok i 2011 Euro NCAPs pris for avansert sikkerhetsteknologi på Focus.

- Active City Stop er utformet for å gi Ford-sjåfører og andre på veien en ekstra beskyttelse. Automatisk aktivering av bremsene er siste mulighet, og systemet er utformet for å minimalisere muligheten for aktivering i en situasjon der det ikke er påkrevet. Vi håper at våre kunder aldri vil trenge dette utstyret. Samtidig tror vi at det vil gi dem som kjører i bytrafikk ekstra ro i sjelen å vite at det er der, sier Geir Haugaard.

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no