Gå videre til innhold
Åtte av ti redd for å kjøre i mørket

Pressemelding -

Åtte av ti redd for å kjøre i mørket

Mer enn åtte av ti europeere er redde for å kjøre i mørket. Frykten for å kjøre fotgjengere langs mørke veier blir trukket frem som en av flere stressfaktorer ved mørkekjøring. Nå kommer Ford med et nytt system som skal hjelpe disse.

- Vi vet at mange sjåfører blir spesielt stresset av å kjøre om kvelden. I småbyer og tettsteder frykter de at en fotgjenger plutselig kan gå ut i veibanen uten at de rekker å reagere. Det er derfor vi har utviklet fotgjengergjenkjenning, for å identifisere personer som allerede er i eller i ferd med å gå ut i veibanen, sier sjefen for aktiv sikkerhet i Ford Europe, Gregor Allexi.

Det er i en spørreundersøkelse Ford Europa har utført blant 5030 sjåfører i Tyskland, Frankrike, Italia, Spania og Storbritannia frykten for mørkekjøring fremkommer:

81% sier de er redde når de kjører i mørket.

Blant kvinner er andelen høyest med 87%.

Mer enn halvparten av de spurte sier de blir stresset av dårlig nattesyn

En av fem sjåfører er redd for å kjøre på fotgjengere i mørket

Ford lanserer nå for første gang en helt ny teknologi som er bygd for å oppfatte fotgjengere i mørket og automatisk bremse dersom sjåføren ikke reagerer på advarsler om den potensielle faren foran bilen.

12 drept og 115 hardt skadde fotgjengere i Norge

I 2015 ble hele 12 fotgjengere drept og 115 hardt skadet i trafikken i Norge ifølge forsikringsselskapet If. De samlede tallene har ikke vært høyere siden 2008.

Fire av ti fotgjengerpåkjørsler har de siste årene skjedd i mørket. Det viser tall fra Statens vegvesen.

I 2014 var mer enn en av fem dødsulykker i Europa fotgjengerulykker som skjedde i mørket.

Slik virker det

Fords fotgjengeroppdagelsessystem henter sin informasjon fra en radar plassert i bilens frontstøtfanger og et kamera montert øverst i frontruten. En database med «fotgjengerfigurer» gjør systemet i stand til å skille mellom trær, veiskilt og mennesker. Kameraet leverer mer enn 30 bilder i sekundet. Vidvinkelkameraet og den fortløpende informasjonen om omgivelsene er også i stand til å se fotgjengerne når det er dårlig lys.

Hvis systemet ser en fotgjenger, og det er fare for et sammenstøt, gir det først fra seg en lydadvarsel. Reagerer ikke sjåføren da, så slår bremsene automatisk inn.

Den nye Fiestaen, som kommer til sommeren, er den første Ford-modellen som leveres med dette videreutviklede anti-kollisjonssystemet med fotgjengeroppdagelse.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Ford bekrefter 7 av 13 nye globale elektrifiserte kjøretøy - som kommer i løpet av de neste 5 årene.

Ford bekrefter 7 av de 13 elektrifiserte modellene - lanserer elektrifisert F-150, Mustang og Transit som en del av en betydelig satsning på elektrifiserte plattformer og selvkjørende biler frem mot 2020. Ansetter 700 mennesker.

Ford kunngjorde i dag 7 av de 13 nye globale elektrifiserte bilene som lanseres i løpet av de neste fem årene, inkludert hybridversjoner av bestselgeren F-150 pickup og ikoniske Mustang i USA, en plug-in hybrid Transit Custom varebil i Europa og en hel-elektrisk SUV med en forventet rekkevidde på minst 482 km for kunder globalt.

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no