Gå videre til innhold
Ford EcoSport med supermateriale inspirert av honningbier

Pressemelding -

Ford EcoSport med supermateriale inspirert av honningbier

Honningbienes «ingeniørkunst» og resirkulert papir er hemmeligheten bak det supersterke materialet Ford bruker i den nye SUVen Ford EcoSport som kommer til Norge i februar.

Fords ingeniører benyttet seg nemlig av samme oppbygning som bikubene har da de designet en ekstra bagasjeromshylle i EcoSport. Hyllen som kun veier tre kilo, tåler hele 300 kilo med belastning. Det betyr at materialet kan bære sin egen vekt ganger hundre - et styrke/vekt forhold som faktisk er sterkere enn stål.

- Bikubenes spesielle konstruksjon gjør at den tåler stor belastning, samtidig som den veier svært lite. Den har allerede blitt brukt i ekstreme konstruksjoner som romskip og supersportsbiler, og var et naturlig valg for oss når vi skulle designe en supersterk nedre bagasjeromshylle i EcoSport, sier sjefsingeniør for Ford EcoSport, Bettina Veith.

Svært lett og sterkt

Det lette og sterke materialet lages ved å legge et lag vokset papir, som består av resirkulert papir og vannbasert lim, mellom to lag med lett og holdbart fiberglass. Den svært lette konstruksjonen har også en positiv innvirkning på bilens drivstofforbruk.

Nye Ford EcoSport kommer for første gang med firehjulstrekk. Den nye modellen har også fått et mer dynamisk og sportslig eksteriør. Det nye interiøret er langt mer moderne og mer brukerorientert med blant annet 8-tommers berøringsskjerm, oppvarmet ratt og en rekke smarte oppbevaringsløsninger.

Kommer til Norge i februar

Du kan også justere gulvet i bagasjerommet og velge mellom 334 eller 356 liter stort bagasjerom, eller legge setene ned og få et flatt bagasjerom på hele 1238 liter.

For kun 309 000 kroner får du en meget godt utstyrt EcoSport med firehjulstrekk. Nye EcoSport vil være tilgjengelig i Norge fra februar måned.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no