Gå videre til innhold
Ford Kuga-kunder vil åpne bagasjerommet med foten

Pressemelding -

Ford Kuga-kunder vil åpne bagasjerommet med foten

Med hendene fulle av bæreposer er det å famle etter nøklene for å få åpnet bagasjerommet ingen enkel oppgave  – og en viktig årsak til at så mange Ford Kuga-kjøpere velger denne modellens spesielle teknologi, nemlig muligheten for å åpne bagasjerommet ved å svinge foten under den bakre støtfangeren.

Nye Kuga ble i fjor den første mellomstore SUV’en i Europa som kunne leveres med automatisk åpning av bakluken - der bakluken kan åpnes ved å bevege foten under bakre støtfanger.

Over 35.700 Ford Kuga-kunder – 48 % av kjøperne – bestilte dette utstyret i 2013, anført av kundene i Nederland - der hele 94% valgte å bestille en bil der bakluken kan åpnes ved å svinge med foten under bakre støtfanger. I Norge anså 70% av kundene det som en fordel å slippe å bruke nøkkel for å åpne bakluken.

- Jeg tror de fleste har opplevd å stå foran bagasjerommet med hendene fulle av bæreposer og nøkkelen i lommen eller i en veske, og ønsket at det var en magisk måte de kunne åpen bagasjerommet på, sier Steve Kimber, adm. dir. hos Ford Motor Norge. - Automatisk åpning av bakluken på Ford Kuga er en teknologi våre kunder utvilsomt setter pris på, og ett av mange eksempler på Fords innsats for å gjøre livet litt enklere for kundene våre, fastslår Steve Kimber. 

Systemet består av to sensorer i den bakre støtfangeren som reagerer på sveipebevegelsen til sjåførens fot. Dette sørger for at systemet ikke kan utløses utilsiktet, for eksempel av et dyr som løper under bilen. .

Nye Ford Kuga kan også leveres med Aktiv parkeringsassistent, Active City Stop og et firehjulsdriftsystem som analyserer kjøreforholdene 20 ganger raskere enn det tar å blunke for dermed å oppnå presis fordeling av dreiemomentet for optimal kombinasjon av veigrep og kjøreegenskaper.

Nye Kuga er først ute når det gjelder Fords voksende serie av SUV-kjøretøy i Europa, som også omfatter den lille EcoSport, som er i salg i mange land i Europa nå, og Edge – en større SUV som har slått meget godt an i USA og som vil bli lansert i Europa i løpet av inneværende år.

# # #

Land der mer enn 50% av Ford Kuga bestilles med håndfri åpning av bagasjeluken

%

Holland

94

Portugal

83

Irland

77

Norge

70

Romania

67

Danmark

63

Finland

63

Østerrike

62

Italia

60

Tsjekkia

57

Tyskland

57

Polen

53

Belgia

52


Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Ford starter produksjonen av nye Kuga. Større SUV med mer avansert teknologi, bedre drivstofføkonomi og fremragende kjøreegenskaper.

Ford starter produksjonen av nye Kuga. Større SUV med mer avansert teknologi, bedre drivstofføkonomi og fremragende kjøreegenskaper.

Ford startet i dag produksjonen av nye Ford Kuga ved sin fabrikk i Valencia, og vil i løpet av 1. kvartal neste år være å finne hos norske Ford-forhandlere. Nye Kuga kommer med en rekke teknologier som den er først med i sin klasse, som selvåpnende bakluke, fremragende kjøreegenskaper med Fords nye globale intelligente firehjulsdrift og forbedret dynamisk kurvekontroll.

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no