Gå videre til innhold
SATSER STORT: Toppsjefen i Ford Motor Company, Jim Hackett  åpnet Fords nye Smart Mobility-innovasjonssenter i London. Her er han sammen med  sjefen for Smart Mobility satsingen i Europa, Sarah-Jayne Williams
SATSER STORT: Toppsjefen i Ford Motor Company, Jim Hackett åpnet Fords nye Smart Mobility-innovasjonssenter i London. Her er han sammen med sjefen for Smart Mobility satsingen i Europa, Sarah-Jayne Williams

Pressemelding -

Ford-sjef Jim Hackett åpnet nytt Smart Mobility innovasjonssenter i London

Toppsjefen i Ford Motor Company, Jim Hackett åpnet rett før helgen Fords nye Smart Mobility-innovasjonssenter i London. Her skal det i løpet av kort tid utvikles nye og smarte mobilitetsløsninger som er skreddersydd for de europeiske storbyene.

- London er ikke bare en av Europas, men også en av verdens største byer. Byen er også blant de mest fremoverlente når det gjelder nye ideer og samarbeidspartnere som vil jobbe sammen for å utvikle smarte kjøretøy for en smart verden, sa Hackett.

Skal gjøre storbyene bedre og leve i og mer miljøvennlige

Det nye senteret vil bestå av et team av Ford-spesialister som skal utvikle de nye mobilitetsløsningene i tett samarbeid med både de beste digitale selskapene, men også høyskolemiljøer og spennende oppstartsbedrifter.

Ford fortsetter også samarbeidet med byen London for å bedre luftkvaliteten, gjøre køene kortere og gjøre det enklere for byens innbyggere å komme seg rundt. Senteret i London gjør det også mulig å tett følge opp eksisterende samarbeidsprosjekter, som Transit Custom Plug-in hybrid-testprosjektene som starter senere i år.

Perfekt plassering for europeisk Smart Mobilitet-satsing

Here East campusområde, hvor Fords Smart Mobility-senter er lokalisert, huser allerede Loughborough Universitetet. Dette er en av Fords eldste og viktigste samarbeidspartnere på forskning og utvikling i Europa. Også Advanced Propulsion Centre, et forskningsmiljø som jobber med mer miljøvennlige drivlinjer, er plassert her. Senteret har blant annet samarbeidet med Ford på Transit Custom Plug-in hybriden.

- Here East er den perfekte plasseringen for Fords europeiske Smart Mobilitetssatsing. Her har vi tilgang på mange utrolig talentfulle mennesker og en rekke forskjellige oppstartsbedrifter rett utenfor dørstokken vår, sa Hackett.

Det nye Smart Mobility-senteret i Londont kommer i tillegg til Fords eksisterende Smart Mobility-sentre i Dearborn og Palo Alto i USA. Fra før av har også Ford et globalt nettverk med forskning- og utviklingssentre, inkludert et i Achen i Tyskland.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no