Gå videre til innhold
Ford viser setetrekk på catwalken:  Designere skapte moteklær  fra resirkulerte setetrekk

Pressemelding -

Ford viser setetrekk på catwalken: Designere skapte moteklær fra resirkulerte setetrekk

For flere bilder se: https://media.ford.com/content/fordmedia/feu/en/news/2015/02/25/ford-puts-car-seats-on-the-catwalk--designers-recycle-auto-parts.html

# # # # #

Setetrekkene og andre materialer fra Fords biler har fått et forlenget liv og finnes i dag både i kjoler, jakker og skjørt.

Bak dette står en gruppe kommende designere fra Europa og Asia, som på moteuken i Hong Kong rettet søkelyset mot bærekraftig design innen mote- og bilindustrien.

- Bærekraftighet er et nøkkelelement innen Ford design og det er fantastisk spennende å se materialer fra våre biler få et forlenget liv på catwalken”, sier Emily Lai, leder for farger og materialdesign ved Ford Asia Pacific. - Designere kan i betydelig grad påvirke miljøriktig behandling av avfall gjennom design og kreativ bruk av materialer og andre innovasjoner. Alle de moteløsningene vi har sett her i Hong Kong er innovative og tankevekkende, og vi gir stor honnør til hver enkelt deltager som tok utfordringen, sier Emily Lai

Deltagerne var de ti finalistene til designprisen 2014/15 EcoChic - som er støttet av Ford - inklusive kommende designtalenter fra flere europeiske land. Amandah Andersson fra Sverige brukte for sin del filt og andre stoffer fra Mondeo- og Kuga-seter i vinnerantrekket, som hun skapte på bare tre timer.

- Avfall til søppelfyllinger er et viktig tema vår planet står overfor, og Redress arbeider for å øke bevisstheten om hvordan vi kan redusere avfallsmengden, sier Christina Dean, grunnlegger og daglig leder av Redress. -The Redress Forum: Ford Design Challenge er en fantastisk demonstrasjon på hvordan bærekraftig designtenkning er like relevant for moteindustrien som for bilindustrien, fastslår hun.

Siden 2001 har en egen gruppe av Ford-ingeniører arbeidet med å inkorporere bærekraftige materialer i Fords kjøretøy samtidig som de har ivaretatt selskapets strikte standarder for kvalitet og ytelser. I dag bruker Ford resirkulerte plastflasker, opprevet bomull, hvetestrå, soyabønner og rapsolje for å redusere avfallsmengden og redusere bruken av råstoffer og energi.

Ford arbeider også sammen med Heinz for å undersøke bruken av tomatfibre ved utviklingen av bærekraftige komposittmaterialer i bilproduksjonen. Selskapet er også blant stifterne av Bioplastic Feedstock Alliance, en samarbeidsgruppe, satt sammen av World Wildlife Fund, Heinz, Unilever og andre globale partnere for å fremme ansvarlig utvikling av plantebaserte plastmaterialer.

Bærekraftige materialer er imidlertid bare en del av Fords omfattende tilnærming til begrepet bærekraftighet. Siden 2000 har selskapet for eksempel senket det totale vannforbruket i sin globale bilproduksjon fra 64 til 24 millioner kubikkmeter.

# # #

Om designprisen EcoChic

EcoChic er en designkonkurranse som skal inspirere fremtidige designere til å skape bærekraftig motedesign med et minimum av avfall. Designere blir lært opp i teoriene og teknikkene for å skape klær med null avfall, gjenbruk og rekonstruksjon. Konkurransen retter søkelyset mot kommende talenter innen motedesign ved å skape en plattform der neste generasjon designere har som målsetting å bli kvitt avfall fra moteindustrien. Konkurransen ble lansert i Hong Kong og engasjerer i dag designere i åtte regioner i Asia og Europa. Konkurransens betydning dokumenteres gjennom støtte til deltagernes fortsatte utvikling og fremgang. For mer informasjon, se www.ecochicdesignaward.com

Om Redress

Redress er en frittstående organisasjon som skal fremme miljømessig bærekraft innen motebransjen ved å redusere avfall, forurensning og bruk av vann og energi. De oppnår dette gjennom motekonkurranser, messer, utstillinger, seminarer, forskning og etablering av standarder for resirkulering av tekstiler. For å oppnå dette samarbeider de med et bredt spekter av støttespillere, inklusive motedesignere, tekstil- og klesprodusenter, kjente merkevarer, skoler og universiteter, multilaterale organisasjoner, myndigheter, frivillige organisasjoner, finansielle institusjoner og medieorganisasjoner. For mer informasjon viser vi til www.redress.com.hk

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no