Gå videre til innhold
Prisdryss for nye Ford Focus i Europa

Pressemelding -

Prisdryss for nye Ford Focus i Europa

Nye Ford Focus har allerede vunnet 13 prestisjefylte priser, inkludert tre «årets bil»-titler siden den ble lansert i Europa i fjor sommer. Bilen har også blitt svært godt mottatt av norske kunder.

- Media, biljournalister og viktigst av alt, kundene, er fulle av lovord om vår nye Focus. Populariteten vises også ved at den har vunnet en rekke forskjellige priser og har solgt meget bra. Å bli utnevnt som det beste bilkjøpet i en så tøff klasse som kompaktklassen gjør oss veldig stolte, sier markedsdirektør i Ford Motor Norge, Geir Haugaard.

I løpet av 2018 solgte Ford mer enn 57 100 av nye Focus. Den mest populære varianten er den sporty ST-Line. Den sto for mer enn 40% av totalsalget. I Norge er dette tallet hele 52%.

I Norge har Ford Focus også vunnet flere tester mot de tøffeste konkurrentene i klassen.

- Siden vi lanserte nye Focus i fjor sommer har det både vært mye interesse rundt bilen og et veldig bra salg. Det er allerede solgt rett i underkant av 1000 nye Focus. Det er vi meget fornøyd med. Like før jul introduserte vi også Active, den mer høyreiste og tøffe crossover-varianten av nye Focus – noe vi allerede har merket at norske kunder setter pris på, sier Geir Haugaard.

På det norske markedet har hele 65 % av kundene valgt den prisbelønte 1-liters 125 HK sterke Ecoboost bensinmotoren til sin Ford Focus. Nesten halvparten (48%) har også valgt automatgir.

Foruten å bli kåret til årets bil både i Kroatia, Finland og Danmark, har Focus vunnet priser som beste kjøp i sin klasse i en rekke land. Bilen er også en av syv biler som er blant finalistene til Årets bil i Europa. Den kåres i mars.

Flere attraktive varianter

Nye Focus kommer i en rekke varianter skreddersydd for ulike målgrupper, bl.a. som en meget godt utstyrt Titanium-variant, som en luksuriøs Vignale-modell, som den sportslige og senkede ST-Line og en høyreist tøff Focus Active. Sistnevnte har rundt 3 cm høyere bakkeklaring.

Med de ulike variantene endrer også interiøret seg fra lekre detaljer og eksklusivt skinninteriør i Vignale, sporty karbonfiber og røde sømmer i ST-Line til røffere tekstilvalg og overflater i Focus Active.

Mer plass, sikrere og bedre kjøreegenskaper enn noensinne

Det nye chassiset gir bedre kjøreegenskaper enn noensinne. Nye Focus har også blitt større og mer praktisk innvendig. Den økte akselavstanden bidrar til at passasjerene har langt bedre plass i baksetet enn i forrige generasjon Focus. Benplassen er økt med 5 cm, og er nå den beste i dette segmentet.

Nye Focus stasjonsvogn har en bagasjeromsplass med alle setene i bruk på hele 608 liter, og opptil 1653 liter med baksetene felt ned.

Nye Ford Focus var også en av de første personbilene som ble tildelt toppscore i det uavhengige kollisjonstestprogrammet til Euro NCAP etter at det ble innført nye og langt strengere regler. EuroNCAP har også rost nye Focus for bilens nye førerassistanseteknologier som gjør bilen både tryggere, men også enklere og mer komfortabel å kjøre.

FordPass Connect gir mange muligheter

Med nye Focus får du også FordPass Connect – en innebygd modemteknologi. FordPass Connect gir kundene en rekke praktiske funksjoner via mobil-appen FordPass, inkludert live trafikkoppdateringer for navigasjonssystemet, mulighet for å låse og låse opp bilen, fjernstarte den dersom den har 8-trinns automatgirkasse, sjekke kjøretøystatus som drivstoff- og oljenivå og lokalisere bilen. I løpet av 2019 vil FordPass Connect også tilby mobil WiFi-hotspot med tilkobling for opptil 10 enheter, som gjør det enkelt for passasjerene å streame underholdning underveis.

Her er nye Ford Focus sine utmerkelser i Europa så langt:

 • Car of the Year 2019 – Finland
 • Car of the Year 2019 – Croatia
 • Car of the Year 2019 - Denmark
 • Belgian Family Car of the Year (two price categories) – Belgium
 • Irish Car of the Year awards: Small/Compact Car of the Year – Ireland
 • Autobild Golden Wheels Award: Best Compact car – Bulgaria
 • BusinessCar Awards: Best Lower-Medium Car – U.K.
 • Parkers New Car Awards 2019: Best Small Family Car – U.K.
 • 2018 Scottish Car of the Year Awards: Best Family Car – Scotland
 • Auto Zeitung Auto Trophy 2018: Compact category winner – Germany
 • Great Austrian Automobile Prize: Start category winner – Austria
 • Entrepreneurs Car of the Year – Spain
 • Czech Republic Fleet Awards 2018: Benefit category winner – Czech Republic

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder med ca. 202.000 ansatte verden over – og har hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, nyttekjøretøy, lastebiler, og Lincoln luksusbiler. Ford Motor Company har en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon om Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 69.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 24 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no