Gå videre til innhold
Rekordbra Focus-salg i Europa – og nå kommer Focus Active i eksklusiv Vignale X-modell

Pressemelding -

Rekordbra Focus-salg i Europa – og nå kommer Focus Active i eksklusiv Vignale X-modell

Ikke siden 2015 har det blitt solgt flere Ford Focus i Europa enn så langt i 2019. Nå kommer det også en luksuriøs Active Vignale X-variant, og en mild hybrid versjon kommer til våren neste år.

- Det har aldri vært flere Focus-varianter å velge mellom enn akkurat nå. Det vet tydeligvis kundene å sette pris på. Så langt i år er det faktisk solgt en ny Focus i gjennomsnitt hvert 135. sekund i ett av de 20 største markedene våre i Europa. Det er fantastisk, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Ved utgangen av oktober var det solgt hele 194 700 nye Ford Focus i Europa. Det tilsvarer en årlig økning på 1,8 %. Dette er de beste salgstallene den svært populære kompaktbilen har hatt siden 2015.

Tredje mest solgt i Norge

Ford Focus har økt med hele 57,2 % siden 2018 og er med 1538 solgte biler en av Norges mest populære personbiler med bensin eller dieselmotor hittil i år. Det ifølge tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken.

Nå kommer den populære nye Active-varianten med økt bakkeklaring og tøffere styling også i den eksklusive Vignale X-modellen. Som standard får du 17 tommers aluminumsfelger, kontrastfarget svart tak og sidespeil, LED-lys og Vignale skinnseter og ratt. Sofistikerte standardteknologier inkluderer også selvkjørende parkeringsassistent og Focus sitt segmentunike headup-display.

Kommer som mild hybrid neste år

Ford introduserer også EcoBoost Hybrid, den nye 48-volt mild hybrid-drivlinjen, neste år. Denne er drivstoffeffektiv og får bedre kjøreegenskaper ved at den leverer enda mer krefter og raskere respons. Dette er en av i alt 14 elektrifiserte modeller som skal lanseres i Europa innen utgangen av 2020. Åtte av disse kommer allerede i år.

Mest opptatt av utseende, men også fornøyd med plassen

Ifølge Fords egne undersøkelser mener nesten 40 % av kundene at bilens utseende og eksteriørstyling er de viktigste elementene når de skal kjøpe bil. 20 % er mer opptatt av teknologien den kommer med, som start og stopp, trafikkskiltgjenkjenning og den avanserte adaptive cruisekontrollen med køassistent og filsentrering.

Focus sitt romslige interiør, spesielt for dem i baksetet hvor benplassen er blitt hele 5 cm bedre, er også blant de detaljene som Focus-kundene setter mest pris på.

Nye Ford Focus ble klar for bestilling i juni 2018. Først kom den godt utstyrte Titanium-varianten, den sporty ST-Line og den mer eksklusive Focus Vignale. Senere i 2018 ble den også lansert som Focus Active, som har økt bakkeklaringen med 3 cm og fått en tøffere styling.


Sportslig ST-Line variant mest populær

Tidligere i år lanserte Ford også den Ford Performance-utviklede Focus ST. Denne er i stand til å gjøre unna 0-100 km/t på 5,7 sekunder med Fords 2,3-liters EcoBoost-bensinmotor med 285 HK. Den er også tilgjengelig med en 190 HK 2.0-liters EcoBlue dieselmotor. Dette er den kraftigste dieselmotoren som noensinne er tilbudt på en Focus-modell.

Selv kunder som ikke trenger så mye krefter setter pris på ST-stylingen. Nesten 1 av 3 Focus er en ST-Line. Alle Fords modeller kan fås både som 5-dørs og som stasjonsvogn.

Ford har solgt mer enn 7 millioner Focus siden den første generasjonen ble introdusert i 1998.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Ford har 194 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca.50.000 ansatte ved sine heleide anlegg. De har rundt 64.000 ansatte når fellesforetak og ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 20 produksjonsenheter (hvorav 13 er heleide og 7 er ukonsoliderte joint venture fasiliteter.). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no