Gå videre til innhold
Se nye Ford Fiesta ST kjøre 400 meter under bakken!

Nyhet -

Se nye Ford Fiesta ST kjøre 400 meter under bakken!

Med en av verdens beste rallysjåfører bak rattet, viser nye Ford Fiesta ST hva den er god for 400 meter under bakken i en av Europas største saltgruver.

- Saltet er som fin grus å kjøre på, men ganske glatt, spesielt med vanlige dekk. Jeg trodde kjøreopplevelsen skulle være ganske klaustrofobisk, men den ble det stikk motsatte. Det var faktisk et fantastisk miljø å få oppleve nye Fiesta ST i, sier den profilerte WRC-føreren, Elfyn Evans.

60 kilometer med tunneler

De hemmelige saltgruvene består av mer enn 60 km med tunneler hvor temperaturen ligger konstant på 16 grader. En rekke sikkerhetstiltak ble tatt før de tre dagene med opptak ble gjort.

Med lyden av den iltre 200 hestekrefters 1.5-liters EcoBoost-bensinmotoren i de smale tunnelene, kjørte Evans den nye lille råtassen til Ford hardt i de spektakulære omgivelsene.

- De dramatiske tunnelene og muligheten til å vise hvor bra nye Ford Fiesta ST takler ulike underlag var en viktig grunn til at vi valgte akkurat dette stedet. Det er ikke en klassisk bane, men et sted hvor bilen kunne vise hele sitt potensiale, sier sjefen for Ford Performance, Leo Roeks.

Filmen er en i rekken av Fords «Europe's Greatest Driving Roads». Tidligere har supersportsbilen Ford GT, Ford Focus RS og Ford Mustang vært blant modellene som har kjørt de de mest eksotiske kjørestrekningene i Europa.

Alt fra Atlanterhavsveien i Norge til solfylte perler på Mallorca har vært utforsket.

Emner

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no