Gå videre til innhold
Familiebil:  Her er 7 gode grunner til å velge Ford S-MAX!

Blogginnlegg -

Familiebil: Her er 7 gode grunner til å velge Ford S-MAX!

Nye Ford S-MAX er blitt rost opp i skyene av biljournalister over hele landet, men hva mener egentlig brukerne om en av Norges mest populære 7-setere? Her er Familien Knoph sine erfaringer etter å ha kjørt familiebilen S-MAX gjennom «familietesten».

Det har ikke manglet på superlativene og topp utfall på terningen blant biljournalistene når nye Ford S-MAX har blitt testet: «Mye familiebil for pengene» sa Din Side, «Orkesterplass i baksetet», skrev VG, «Du skal lete lenge etter en bedre familiebil», uttalte TV2 Broom. «Drømmebil for barnefamilier», var Klikk.no sin dom.

Les mer om Ford S-MAX og bygg din egen favorittfamiliebil her

Familiefar Arne Knoph er daglig leder i Asker Fotball og en aktiv skikkelse gjennom aktive barn. Det medfører utstrakt bruk av bil i en rekke sammenhenger, og for Knophs del innebærer det 20 000 km på veien i året.

Vi spurte om han kunne sette fingeren på 7 punkter familien har lært å sette pris på ved 7-seteren Ford S-MAX.

1. Best på plass

- Vår nye S-MAX har allerede rukket å rulle 15 000 km. Det lå mange kriterier i bunnen når vi skulle bytte bil denne gangen, og ingenting skulle være uprøvd. Ungene er blitt tenåringer og tar mer plass enn før, dermed var kravet til sittekomfort i baksetet absolutt fordi det ofte er lange turer. S-MAX er romslig og tre ungdommer sitter bekvemt da det er tre individuelle seter.

- En av guttene er aktiv på sykkel, og det var et stort pluss at vi kunne legge to sykler rett inn i bilen, sier Knoph som er overbevist om at S-MAX er ledende på bagasjekapasitet i klassen. Med et volum på 700 liter når den tredje seteraden ikke er i bruk, har Knoph rett. Det er sjenerøst med plass i S-MAX.

Stor guide: Slik finner du den beste familiebilen for ditt behov

2. Bra fremkommelighet med firehjulstrekk

- Det var en utløsende faktor for vårt valg at S-MAX kan leveres med firehjulstrekk. Vi er ofte på Beitostølen og må vite at vi kommer frem uansett vei- og føreforhold.

Les: Her er 5 supersmarte Ford-løsninger

3. Familiebil med topp kjøreegenskaper

Tross fraktkapasitet som en varebil ligger S-MAX fjellstøtt på veien med topp kjøreegenskaper og komfort, sier Knoph entusiastisk.

4. Mange smarte assistansesystemer


- Med den adaptive cruisekontrollen stiller vi inn farten, og er da faktisk i stand til å kjøre helt til Beitostølen uten å røre pedalene. Den holder farten etter trafikken, forklarer Knoph. S-MAX er suveren for de lange turene som tidligere var slitsomme.

Han liker også de adaptive LED-lysene. Her demper automatikken kun deler av fjernlyset ved møtende trafikk for å unngå å blende. Ligger det en bil foran, skygger også lyset for denne, slik at den ikke blendes i speilene. Fjernlyset lyser fortsatt opp resten av kjørebanen og veikantene hvor elg og andre farer kan lure. Det er utvilsomt en betryggende sikkerhetsfaktor for de som kjører mye og langt.

Fornyet familiefavoritt: Så bra er Ford Mondeo hybrid stasjonsvogn

5. Behagelige komfortløsninger

- For oss som trener mye er det veldig bekvemt å kunne starte oppvarming av bilen – ved hjelp av fjernkontroll - 15 minutter før vi skal kjøre fra treningsområdet, ofte svett med vått tøy, nevner Asker-mannen som et eksempel på en komfortfunksjon han setter ekstra pris på.


6. Familiebil med smarte nyttefunksjoner

Selv blir Knoph som et barn ved utfelling av det elektriske hengerfestet. - En gang klarte jeg å rygge så riktig opp mot hengeren ved hjelp av ryggekameraet, at hengerfestet traff hengeren som hånd i hanske når jeg slo det ut, humrer Knoph.

7. Profesjonell bilforhandler

- RøhneSelmer Asker og Bærum traff blink når de hjalp oss med å velge rett versjon S-MAX og utstyr til vårt bruk. Faktisk gjorde de en genistrek da vi prøvde bilen før handelen var i boks. Etter at vi hadde lånt en demobil lenge nok til å bli kjent med den, fikk jeg egentlig ikke lov til å velge en annen bil enn S-MAX av familien. Vi har heller ikke angret på beslutningen i etterkant, verken på bilen eller på oppfølging og service, slår Knoph fast som lurer på om vi skal ha flere punkter enn de syv nevnte.


Emner

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no