Gå videre til innhold
5 Ford GT er klare for å kjempe om seieren i historisk Le Mans-løp

Pressemelding -

5 Ford GT er klare for å kjempe om seieren i historisk Le Mans-løp

Det er klart for nok et historisk løp for supersportsbilen Ford GT 15. og 16. juni – 50 år etter fire Ford-seire på rad i det berømte 24-timers løpet i Le Mans. Denne gangen er det ikke bare Ford mot Ferrari, men Ford mot Ferrari, BMW, Aston Martin, Corvette og Porsche.

- Dette er det siste Le Mans-løpet for Ford, og det blir helt sikkert en følelsesladet opplevelse. Målet med satsingen var å komme tilbake til Le Mans 50 år etter vår første seier i 1966 og vinne. Det greide vi. Siden har vi vært på pallen hvert eneste år. Til vårt siste løp stiller vi med 5 Ford GT, inkludert bilen fra Keating Motorsport. Jeg håper at vi skal lykkes. Uansett har dette vært en utrolig opplevelse, og vi er veldig takknemlig for støtten fra ACO og WEC, sier global director i Ford Performance Motorsport, Mark Rushbrook.

Ford er den eneste av de nåværende produsentene i GTE Pro-klassen som har endt opp blant de tre beste de siste tre årene i Le Mans. Med helt nye farger og profilering, lagd for å hylle de tidligere suksessene Ford har hatt på denne banen, er samtlige førere innstilt på å ta steget opp på podiet nok en gang.

Dette er Ford-førerne som skal delta:

Ford #GT66 kjøres av Stefan Mücke (Tyskland), Olivier Pla (Frankrike) og Billy Johnson (USA).

- Dette er vår siste sjanse til å vinne Le Mans i en fabrikkprodusert Ford GT, så presset er ekstra stort denne gangen. Vi føler oss sterke, og er klare for å slåss om seieren, sier Pla.

#67 bilen blir som vanlig kjørt av Andy Priaulx og Harry Tincknell (Storbritannia). De får også med seg Jonathan Bomarito (USA) til Le Mans.

- Vi har vært så nære før, så det er ingen grunn til at vi ikke kan vinne dette. Alt en fører kan be om er en konkurransedyktig bil. Det har vi. Resten er opp til oss, fastslår Tincknell.

Joey Hand (USA) gjør comeback, og skal sammen med Dirk Müller (Tyskland) og Sébastien Bourdais (Frankrike) kjøre #68 Ford GT.

- Det har vært tøft å gå glipp av de to siste løpene, og jeg er veldig klar for å kjøre Le Mans igjen. Vi vil så gjerne vinne for Ford, for Ganassi og for alle som har jobbet så hardt med denne satsingen i løpet av disse årene, sier Joey Hand.

#69 Ford GT-teamet består av Ryan Briscoe (Australia), Richard Westbrook (Storbritania) og Scott Dixon (New Zealand). De har vært på podiet for Ford to ganger så langt i Le Mans.

- Vi har vært på pallen før, men ikke øverst. Det hadde vært helt utrolig å få til dette, som en takk til Ford og Ganassi som har vært en del av denne fantastiske satsingen, sier Briscoe.

I GTE Am-klassen deltar #85 Wynn Ford GT som er sponset av Keating Motorsports. I denne klassen skal Ben Keating (USA), Jeroen Bleekemolen (Nederland) og Felipe Fraga (Brasil) konkurrere mot Ferrari, Aston Martin og Porsche.

- Personlig har jeg en lang historie med både Ford og Le Mans, men jeg har aldri sett frem til et løp like mye som jeg gjør nå. Dette er spesielt på alle måter, sier Keating.

15. juni klokken 15 er det klart for det åttisyvende 24-timers løpet i Le Mans.

Du kan følge det historiske løpet fra innsiden i Ford GT-bilene på: www.fordperformance.tv


Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Konsernet har en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Ford har 196 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Company, vennligst besøk www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca.49.000 ansatte ved sine heleide fasiliteter. De har 63.000 ansatte når fellesforetak og ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 23 produksjonsenheter (hvorav 16 er heleide eller konsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no