Gå videre til innhold
Lanserer ny og enda lettere spesialutgave av Ford GT

Pressemelding -

Lanserer ny og enda lettere spesialutgave av Ford GT

Utstrakt bruk av karbon gjør den nye spesialutgaven av Ford GT Carbon Series til den letteste GT-en som noensinne er produsert.

- Ford GT Carbon Series vil med sine mange karbonfiberdetaljer og oppsiktsvekkende design skille seg ut i mengden, enten det er på banen eller landeveien. Dette er nok et eksempel på hva vi gjør - av spennende prosjekter med den Le Mans-vinnende supersportsbilen - for kundene våre, sier global direktør for Ford Performance, Hermann Salenbauch.

Spesialutgaven har blitt rundt 18 kilo lettere ved hjelp av en rekke lettvektinnovasjoner som karbonfiberhjul, eksosanlegg i titan, hjulbolter i titan og en bakluke i lett polykarbonat med ekstra ventilasjon.

Fords ingeniører beholdt aircondition-anlegget, radioen og SYNC3 infotainment-systemet, men har fjernet koppholdere og et oppbevaringsrom på sjåførens side for å holde vekten nede.

Utvendig er supersportsbilen utstyrt med to karbonfiberstriper med matchende A-stolper og blanke felger.Interiøret i nye GT Carbon Series er utstyrt med matte karbonfiberdetaljer og en senterkonsoll i karbon.

Unike interiør- og eksteriørdetaljer

Kundene kan velge mellom de fire forskjellige kontrastfargene sølv, oransje, rød eller blå til speilhus, senterstripen og bremsekalipere. Ford GT Carbon Series er også utstyrt med unike sølvfargede sømmer på rattet, anodiserte girhendler ved rattet og et unikt merke i instrumentpanelet.

- Dette viser at vi lytter til kundene våre. Mens banevarianten av Ford GT primært appellerer til racing-entusiastene, var det også et ønske om mer synlig karbonfiber, men i en bil med både aircondition og radio som kunne brukes på landeveien. Derfor utviklet vi Ford GT Carbon Series, sier marketing manager i Ford Performance, Lance Mosley.

Allerede klar for bestilling

Kunder som allerede har fått innfridd sin søknad om å kjøpe en Ford GT, kan bestille den nye Ford GT Carbon Series allerede nå. Hver uke vil det etter planen bli produsert én slik spesialmodell.

På grunn av eksepsjonelt stor etterspørsel etter nye Ford GT, har bilprodusenten bestemt seg for å forlenge produksjonsperioden av supersportsbilen med nærmere to år. 

Ford åpner for nye søknader fra kunder i utvalgte markeder som ønsker å kjøpe sportsbilen. Fra 8. november og en måned fremover kan dette gjøres på FordGT.com.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder med ca. 202.000 ansatte verden over – og har hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, nyttekjøretøy, lastebiler, og Lincoln luksusbiler. Ford Motor Company har en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon om Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 69.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 24 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no