Gå videre til innhold
Ford med sterk 2. plass i Le Mans

Pressemelding -

Ford med sterk 2. plass i Le Mans

Ford GT-teamet #67 kjørte seg kraftig opp og endte til slutt på en meget bra 2. plass i 24-timers løpet i Le Mans i helgen.

Teamet, som består av Andy Priaulx (Storbritannia), Harry Tincknell (Storbritannia), og Pipo Derani (Brasil), var det samme som vant sesongåpningen i FIA World Endurance Championship på Silverstone. De viste nok en gang sterk lagmoral og hadde en god strategi for det lange løpet.

- Det var et helt utrolig løp med feilfrie pitstop og feilfri kjøring. Hele Ford Chip Ganassi-teamet fortjener også en medalje for sin innsats, sier Andy Priaulx.

Alle de fire Ford GT-teamene fullførte det klassiske 24-timers løpet. Løpet var et av de mest brutale som er gjennomført på Circuit de la Sarthe på mange år. Vinnerbilen fra i fjor, #68 Ford GT kom på en 6. plass, mens de to andre endte henholdsvis på 7. og 10. plass.

- For et løp! Det var tøft, men alle kjempet. Det beviser at du må stå på til siste slutt. Å bli nummer to vårt andre år her er utrolig. Førsteplass er alltid best, men vi tar gjerne med oss denne plasseringen også. Det er også bra for sammenlagtseieren som vi vil vinne i år, sier toppsjef i Ford Performance, Dave Pericak.

Det neste løpet for Ford Chip Ganassi-teamet er om to uker på Watkins Glen i USA.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no