Gå videre til innhold
Genève-utstillingen blir arena for spennende Ford-nyheter

Pressemelding -

Genève-utstillingen blir arena for spennende Ford-nyheter

Mer informasjon og pressemateriell fra Geneve finner du på http://geneva2013.fordmedia.eu  .

Ford Europa viser spennende nyheter på årets internasjonale bilutstilling i Genève, som åpner denne uken. Blant annet vises den nye kompakt-SUVen EcoSport og Tourneo Courier – som er en del av 15 nye globale modeller som Ford skal lansere innen utgangen av 2015.

Inklusive nylig lanserte Fiesta og Kuga, sammen med kommende EcoSport, Tourneo Connect, Transit Connect og Transit vil Ford i Europa fornye mer enn 40% av sitt salgsvolum bare i 2013.

- Dette er den mest aggressive produktlanseringen Ford noensinne har hatt i Europa, der vi samtidig styrker og tydeliggjør vår globale One Ford-strategi, sier Steve Kimber, adm. direktør i Ford Motor Norge. - Vi endrer vår virksomhet i Europa ved å øke produktinvesteringene i en utrolig krevende økonomisk verden, fastslår Kimber.

Nye Tourneo Courier

Tourneo-serien er konstruert for familier og eiere med en aktiv livsstil, og byr på moderne, fleksibelt og komfortabelt interiør og drivlinjer som tar mål av seg til å være best i klassen på drivstofføkonomi. Tourneo har også en rekke smarte teknologier, inklusive Ford SYNC med nødhjelpsassistanse.

Den sportige 5-seteren Tourneo Courier, som debuterer på Genève-utstillingen og kommer i salg mot midten av 2014, har klasseledende plass og sikkerhetsutstyr og utvider Fords program for praktisk persontransport i småbilsegmentet.

En annen debut på Genève-utstillingen er 7-seteren Grand Tourneo Connect. I denne serien finnes også den ultimate Tourneo-modellen - 9-seteren Tourneo Custom i to karosserilengder.

Fleksibel og praktisk EcoSport

Ford forventer å selge en million SUVer i Europa i løpet av kommende seks år, en ekspansjon som startet med nye Ford Kuga tidligere i år.

EcoSport med moderne utseende og smarte teknologier vil lanseres med blant annet Fords populære 1.0-liters EcoBoost-motor.

Markedet for små SUV-modeller i Europa forventes å vokse med 30% i 2013 i forhold til 2012, og 10% av alle solgte Ford-biler vil innen 2016 være SUVer.

Ford planlegger også å lansere neste generasjon Ford Edge i Europa. Dette er en større og mer premium modell i SUV-klassen, som har slått meget godt an i blant annet USA.

Ford SYNC-teknologi

Ford øker også tilgjengeligheten av Ford SYNC, som ved utgangen av fjoråret var å finne i 30% av Fords biler etter først å ha blitt lansert i Europa i nye B-MAX høsten 2012.

I 2013 vil andelen stige til 60% når denne teknologien også er tilgjengelig i nye Fiesta og Kuga og senere i år i nye Transit Connect, Tourneo Connect og Transit. I Genève vil 19 av de 21 kjøretøyene som vises ha Ford SYNC.

Ford har også lansert SYNC med Nødhjelpassistanse som gir automatisk oppkalling til den nasjonale nødhjelpssentralen - dersom bilen involveres i en ulykke hvor en kollisjonspute utløses.  Videre har Ford annonsert at EcoSport blir blant de første Ford-kjøretøyene i Europa med SYNC AppLink, der sjåføren kan stemmestyre smarttelefon-apper fra førersetet. Ford er for øvrig den første bilprodusenten som samarbeider direkte med den ledende musikkstreamingtjenesten Spotify om å levere musikkstreaming til bil.

Drevet av EcoBoost

Fords lille - men spreke 1,0-liters EcoBoost bensinmotor ble lansert i Focus i 2012 og produksjonen er nå utvidet til B-MAX, Fiesta, C-MAX og Grand C-MAX. Blant disse modellene forventer Ford at en av fire i år vil bli solgt med 1.0-liters EcoBoost-motor.

Fords prisvinnende EcoBoost-teknologi kombinerer direkte drivstoffinnsprøyting, turbo og variable ventiltider i en motor - der volumet er redusert og hvor gevinsten er 20% senket drivstofforbruk - og en effekt på linje med langt større motorer.

1.0-literen er det minste medlemmet av Fords europeiske EcoBoost- familie, som inkluderer 1,6- og 2.0-liters firesylindrede motorvarianter. Fra 2013 til 2015 vil Ford øke den totale EcoBoost-produksjonen med 35% i Europa. På fem år vil over 50% av Fords bensindrevne motorer ha turbo. Totalt 19 av kjøretøyene Ford viser i Genève vil være drevet av EcoBoost.

Senere i år vil Ford lansere Focus Electric og deretter følger en rekke hybridmodeller.

-

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no