Gå videre til innhold
Presseinvitasjon: Bli med mer enn 400 unge sjåfører på unikt og gratis kjørekurs

Pressemelding -

Presseinvitasjon: Bli med mer enn 400 unge sjåfører på unikt og gratis kjørekurs

I løpet av neste helg skal mer enn 400 unge sjåfører i alderen 18 til 26 år gjennomføre det internasjonale kjøreprogrammet Ford Driving Skills for Life i Norge.

Ford Motor Norge, Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund (ATL) og forsikringsselskapet If inviterer presse og andre interesserte for å se hvordan det praktisk anlagte kjøreprogrammet blir mottatt blant de unge. Arrangementet skaper forhåpentligvis en positiv effekt på trafikksikkerheten for denne svært utsatte gruppen.

Foreløpig har mer enn 400 unge sjåfører meldt seg på kurset. Det er rekordmange!

Når årets kurs er gjennomført har mer enn 1000 norske ungdommer gjennomført kjøreopplæringen.

Jonny Grimestad, som selv ble lam i en trafikkulykke ikke langt fra Rudskogen Motorsenter, kommer også. Han er ambassadør for kjørekurset, og vil fortelle sin historie til de unge – og håper det kan bidra til at ungdommene ikke tror de er udødelige i trafikken.

Når: Lørdag 19. og søndag 20. oktober mellom 9.00 og 17.00 (Kom når det passer!)

Hvor: Rudskogen Motorsenter, Motorsportveien 180, 1890 Rakkestad, Østfold


Hva er Ford Driving Skills For Life?

Opplæringsprogrammet ble utviklet av Ford Motor Company i samarbeid med amerikanske trafikksikkerhetsmyndigheter i 2003. Målet var å gjøre noe med det høye antallet unge som ble drept i trafikken. Kurset har til nå blitt gjennomført av mer enn en million unge sjåfører mellom 18 og 24 år i hele 43 land.

Hvordan er skadebildet i trafikken blant norsk ungdom?

  • I fjor omkom 17 unge mennesker i aldersgruppen 18-26 år i trafikken. 94 ble meget alvorlig eller alvorlig skadd i trafikkulykker, ifølge tall fra Statistisk Sentralbyrå.
  • En gjennomgang fra If viser at det er hele 2,5 ganger større risiko for at personer under 21 år blir innblandet i en trafikkulykke enn personer over 25 år.
  • Ifølge Statens Vegvesen skyldes tre av ti dødsulykker i trafikken uoppmerksomhet.

Hva består kurset av?

Deltagerne sitter bak rattet med en profesjonell instruktør ved siden av seg gjennom en rekke praktiske øvelser på et avgrenset område.

Det legges stor vekt på å demonstrere hvilke konsekvenser distraksjoner som mobilbruk bak rattet kan ha.

De unge sjåførene får også ta på seg spesiallagde drakter for å bedre forstå hvilken effekt rus og manglende søvn har på deres evner som sjåfører.

Med VR-opplevelsen «WheelSwap» får deltakerne oppleve hvordan lite hensynsfull atferd på veien arter seg både for syklister og bilister.

For mer informasjon om Ford Driving Skills for Life: KLIKK HER

Velkommen!

Påmelding skjer til:
Ford Motor Norge v/Anne Sønsteby asonste1@ford.com
Mobil: 905 10 518


Her er en video fra fjorårets arrangement: 

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Ford har 194 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca.50.000 ansatte ved sine heleide anlegg. De har rundt 64.000 ansatte når fellesforetak og ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 20 produksjonsenheter (hvorav 13 er heleide og 7 er ukonsoliderte joint venture fasiliteter.). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no