Gå videre til innhold
Sprudlende moroklump får bakdører!

Pressemelding -

Sprudlende moroklump får bakdører!

Nå kommer Ford Fiesta ST også med 5 dører. Med ett blir den rimelige sportsbilen både morsom å kjøre og langt mer praktisk i bruk!

Det betyr at småbarnsforeldre og andre med behov for lett tilgang til baksetet også kan få seg en bra priset og sprudlende bil på veien.

- Ford har solgt mer enn 38 000 Fiesta ST siden bilen kom i 2013, men mange har etterspurt bilen med fem dører. Når den nå får bakdører blir den plutselig aktuell for enda flere, sier adm. dir i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Ford regner med at rundt hver fjerde Ford Fiesta ST vil bli solgt med bakdører.

Fiesta ST har en 1.6-liters EcoBoost bensinmotor som når 0-100 km/t på 6,9 sekunder ved hjelp av 182 HK og 240 Nm dreiemoment. Likevel klarer bilen seg med bare 0,59 liter bensin pr. mil og slipper ut kun 138 g/km med CO2. Topphastighet er 220 km/t.

Den nåværende varianten med 3 dører koster fra 309.000 kroner og Fiesta ST 5-dørs fra 314.000.

Kjøredynamikken blir rost av biljournalister verden rundt og har omtalt den som en bil som leverer «mye moro for pengene». Fiesta ST har også mottatt mer enn 20 utmerkelser for sine klasseledende kjøreegenskaper.

Fiesta ST bygger på ikoniske Fiesta-modeller som XR2, XR2i, RS1800, RS Turbo og den første ST-generasjonen, Ford Focus ST170. Blant eksteriørdetaljene som vil bli lagt merke til er den unike ST-stylingen, den trapésformede grillen med bikubemønster og en sportslig diffuser bak. Fiesta ST har også Recaro-seter som standard.

Ford har også gitt Fiesta ST ny styring, nytt hjuloppheng og nye bremsekomponenter. En forbedret versjon av Fords dynamiske kurvekontroll og elektronisk stabilitetskontroll bidrar til en underholdende kjøreopplevelse som fullt ut innfrir de forventningene som skapes av bilens meget sportslige linjer.

Tidligere i år lanserte Ford den raskeste varianten av Fiesta noensinne. Da kom den 200 hestekrefters sterke Fiesta ST200. Denne er tilgjengelig som 3-dørs og gjør unna 0-100 km/t på 6,7 sekunder!

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Verdenspremiere for nye Ford Fiesta på «Go Further» arrangement 29. november i Køln

Verdenspremiere for nye Ford Fiesta på «Go Further» arrangement 29. november i Køln.

Ford Motor Companys toppsjef Mark Fields og Europa-sjef Jim Farley vil avduke helt nye Ford Fiesta på et spesielt «Go Further» arrangement i Køln 29. november.
Ford vil også komme med flere detaljer rundt sin Smart Mobility strategi, nyheter om drivstoffbesparende teknologier og presentere nye nyttekjøretøy til de mer enn 2500 representantene fra media, forhandlere og ansatte som vil være tilst

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no