Gå videre til innhold
Støyreduserende teknologi kan gjøre nyttårsaften bedre for hunder

Pressemelding -

Støyreduserende teknologi kan gjøre nyttårsaften bedre for hunder

Nesten hver fjerde norske hund er redd for nyttårsfyrverkeri og andre høye lyder. Nå lanserer Ford en prototype på et hundehus som fjerner de fryktede lydene.

Ideen er inspirert av den støyreduserende teknologien som Ford har introdusert i sin store SUV, Edge.

Her benyttes aktiv støykontroll for å gjøre innemiljøet mer behagelig. Mikrofoner i kupéen overvåker uønsket lyd fra motor og drivverk. Systemet analyserer lydene og genererer lydbølger gjennom høyttalerne for å stenge de uønskede lydene ute.

- Vi lurte på hvordan vårt aktive støyreduksjonssystem også kunne brukes i andre situasjoner, for eksempel til å hjelpe hunder med å få en bedre nyttårsfeiring, sier Brand content manager i Ford Europa, Lyn West.

Frykter fyverkeri mest

I følge et studium utført ved Veterinærhøgskolen viste hele 23% av hunder tegn til frykt for høye lyder som fyrverkeri, tordenvær eller skudd. Den minst likte lyden var fyrverkeri. Desto eldre hundene i undersøkelsen var, desto større var sjansen for at de reagerte negativt på de høye lydene.

- Mange dyr er redde for fyrverkeri. Sammenliknet med mennesker kan hunder høre lyder som er fire ganger så langt borte og innenfor en langt større frekvensskala. Å forberede hunden på nyttårsaften er det viktigste hundeeiere kan gjøre for å redusere ubehaget. Finn et sted hvor kjæledyret ditt føler seg trygg og fornøyd, sier en av Storbritannias mest kjente hundetrenere, Graeme Hall.

Vil bruke kunnskap fra bilindustrien til å bedre folks hverdag

Når mikrofonene i den spesiallagde hundehus-prototypen plukker opp lyden av fyrverkeri, lager systemet motlydbølger som reduserer fyrverkerilyden kraftig. 

Ved hjelp av utstrakt bruk av korkmateriale med høy tetthet blir også hundehuset svært godt lydisolert.

Hundehuset med aktiv støykontroll er den første av flere innovasjoner fra Ford i programmet «Interventions». Her er målet å bruke Fords kunnskap til å løse hverdagsproblemer for folk flest.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder med ca. 202.000 ansatte verden over – og har hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, nyttekjøretøy, lastebiler, og Lincoln luksusbiler. Ford Motor Company har en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon om Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 69.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 24 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no